Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Met een IP camera achter glas filmen, kan dat?

Geschreven door op Met een IP camera filmen door glas? Het kan, maar het kan nadelig zijn voor de beeldkwaliteit. In deze blog geven we tips over problemen met opnemen en hoe je het beste te werk kunt gaan.

Met een IP camera achter glas filmen van binnen naar buiten, kan dat? Dit is een vraag die wij vaak horen van onze klanten. Ons antwoord luidt als volgt: wanneer het niet hoeft, doe het niet. Want het kan zeer ten koste gaan van de beeldkwaliteit van het videomateriaal van jouw beveiligingscamera. Toch kan het zijn dat vanuit deze positie filmen nou eenmaal de beste optie blijkt te zijn. Bijvoorbeeld om de voordeur of achtertuin te bewaken. Daarom geven we in deze blog tips over problemen met opnemen waar je tegenaan kunt lopen en over hoe je het beste te werk kunt gaan wanneer je toch een camera voor het raam wilt zetten.

Mogelijke problemen bij het plaatsen van een IP camera voor het raam

Een van de meest voorkomende problemen bij het plaatsen van een IP camera achter glas, is opnemen 's nachts. Dit komt doordat de meeste beveiligingscamera's infraroodverlichting (IR) hebben om ook s'nachts te kunnen filmen (nachtzicht). Dit licht weerkaatst in het raam en verblindt de lens van de camera. Hetzelfde geldt voor status lampjes van de camera, of omgevingslicht. Door de verblinding van het raam of de reflectie van het glas is het zeer waarschijnlijk dat afbeeldingen wit worden of dat video's worden weggespoeld door de overmatige blootstelling van lichten 's nachts, waardoor het moeilijk is om de details te onderscheiden. Overdag werken de camera's meestal wel goed.
Een ander probleem houdt verband met bewegingsdetectie en bewegingsgeactiveerde opname wanneer een beveiligingscamera achter glas of een glazen raam wordt geplaatst en zo door glas "kijkt". Soms werkt bewegingsdetectie niet door glas.

Oplossingen voor een infrarood IP camera achter glas

Om verblinding te voorkomen op een bewakingscamera die door een raam kijkt, kunnen gebruikers zowel IR-verlichting als statusverlichting 's nachts in- of uitschakelen, wat de reflectie van IR-beveiligingscamera's in het venster helpt te verminderen en jou in staat stelt door glas te kijken met jouw IP camera. Ondertussen, om verblinding en reflectie van het raam te verminderen, moet je de cameralens zo dicht mogelijk tegen het glas houden wanneer je deze achter een glazen raam plaatst.
Het installeren van door beweging geactiveerde of geautomatiseerde externe verlichting, of een straatlantaarn buiten, kan helpen de voordeur of achtertuin te verlichten, wat zorgt voor verlichting voor beveiligingscamera's om meer details te zien.

Bewegingsdetectie bij een IP camera voor het raam

Er zijn twee hoofdtypen bewegingssensoren die worden gebruikt in beveiligingscamera's en beveiligingscamera sets. De eerste methode is een bewegingssensor die waarschuwingen genereert door veranderingen in pixels te meten, die afhankelijk is van software-algoritmen, bijvoorbeeld Reolink C1 Pro, Reolink RLC-410.
De andere methode is de passieve infrarood bewegingssensor die bewegingsalarmen activeert door lichaamswarmte en infrarood energie te detecteren, bekend als PIR bewegingssensor. De Reolink Argus 2 heeft bijvoorbeeld zo'n sensor.

Tip Lees ook: Bewegingsdetectie en IP Camera's: twee verschillende technieken

Beveiligingscamera's met een bewegingssensor die veranderingen in pixels berekent, kunnen nog steeds beweging detecteren en opnemen door glas of een glazen raam.
De PIR-bewegingssensor bewakingscamera werkt echter niet betrouwbaar, of werkt soms helemaal niet door ramen of glas omdat de meeste glazen die tegenwoordig in moderne huizen worden gebruikt, geïsoleerd zijn, waardoor de warmte die door het glas komt, wordt beperkt, wat dus de bewegingsdetectie ondermijnt. In dat geval kunt je dan beter de IP camera op de muur plaatsen, aan een raamlijst monteren, of onder een overkapping installeren. Of kies voor bewakingscamera's met een bewegingssensor die beweging detecteren door veranderingen in pixels, zoals de Reolink C1 Pro.

Reolink C1 Pro IP camera

 

Tips voor het gebruik van de beveiligingscamera's achter glas

Tip 1. Schakel IR-licht 's nachts uit om schittering / reflectie van IR-beveiligingscamera's te verminderen.
Tip 2. Koop aparte IR-verlichting voor infrarood nachtzicht beveiligingscamera's en plaats IR-verlichting buiten.
Tip 3. Kies een beveiligingscamera met raammontage bij gebruik door of achter een glazen raam.
Tip 4. Gebruik raamsteunen of muursteunen voor beveiligingscamera's die door vensterglas naar buiten wijzen.
Tip 5. Probeer een alternatieve plek te vinden om een ​​bewakingscamera buiten te installeren of te plaatsen, bijvoorbeeld binnenwelving, overhang, richel, buitenmuur.
Tip 6. Laat indien mogelijk het raam even open als je de infrarood draadloze beveiligingscamera in het raam plaatst.
Tip 7. Als je de camera echt door het glas moet richten, probeer de camera dan dicht tegen het raam of glas te plaatsen.
Tip 8. Zorg ervoor dat de kamer waarin de camera zich bevindt, 's nachts donkerder is dan de buitenkant.
Tip 9. Houd de glaspanelen of raamglazen schoon, zodat de camera's meer details opvangen door het glazen raam.
Tip 10. Zorg ervoor dat jouw beveiligingscamera's buiten bereik zijn en niet gemakkelijk kunnen worden weggehaald.

Vragen?

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Of wil je meer weten over de mogelijkheden? We helpen je graag. Stel je vragen via de online chat, bel 078 641 6410 (keuze 1), mail naar klantenservice@epine.nl of bezoek onze winkel in Papendrecht.

10920-met-een-ip-camera-achter-glas-filmen-kan-dat-2.png

Persoonlijk advies ®

  • Altijd de scherpste prijzen
    en de beste kwaliteit
  • Op werkdagen voor 17:00 besteld,
    morgen gratis* bezorgd
  • Gratis retourneren
  • Direct advies van de specialist? Bel, mail of chat, WhatsApp
  • De beste deal maken? Vraag naar jouw korting
  • Speciaal voordeel voor installateurs en resellers
  • Uitgebreid betaalgemak: