Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Heb ik een CAT 5 of CAT 6 kabel nodig?


Categorie 5-kabel, ook wel Cat 5 genoemd, is een type Ethernet-netwerkkabel die wordt gebruikt voor het verzenden van videosignalen en voorzien van voedingsstroom naar en van netwerk IP camera's. Cat 5, Cat 5e en Cat 6 zijn verschillende Ethernet-kabelstandaarden die verschillende internetsnelheden, bandbreedtes en zendafstanden ondersteunen. Ondanks de verschillen zijn alle Ethernet-kabels Cat 5 en Cat 6 op dezelfde netwerkpoort aangesloten.

Cat 5 of Cat 6 beveiligingscamera's zijn algemeen bekend als PoE (Power over Ethernet) IP-camera's of Ethernet-beveiligingscamera's, die slechts één Ethernet-netwerkkabel (Cat 5 of Cat 6-kabel) nodig hebben om gegevens en stroom naar camera's en/of systemen te verzenden. Veel PoE-cameragebruikers zijn het erover eens dat de Cat 5 Ethernet-kabel voldoende is om de meeste IP-beveiligingscamera's van stroom te voorzien.
De Cat 6 Ethernet-kabel is natuurlijk wel meer toekomstbestendig en zou geavanceerder zijn dan Cat 5 of Cat 5e in termen van stabiliteit en snelheid. Cat 5 / Cat 6 PoE-camera's worden eerst aangesloten op een PoE-switch / PoE-injector of netwerkvideorecorder (NVR) met PoE-poorten en een netwerkrouter. Daarna is de beveiligingscamera actief.

Persoonlijk advies ®

  • Uitgebreid betaalgemak: