Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352AR Papendrecht
078-6416410 - klantenservice@epine.nl

Bescherm jouw laptop met een laptopkluis

Geschreven door op Je laptop staat vol met waardevolle, belangrijke en persoonlijke informatie. Deze gegevens wil je natuurlijk graag beschermen. Dit kan met een laptopkluis.

Je laptop staat vol met waardevolle, belangrijke en persoonlijke informatie. Deze gegevens wil je natuurlijk graag beschermen. Dit kan met een laptopkluis. Zie het als externe beveiliging van jouw pc: de binnenkant van je laptop bescherm je met anti-virussoftware, de buitenkant met een stevige kluis. Handig voor op het werk, maar ook voor thuis.

Waarom een laptopkluis?

De naam zegt het al, laptopkluizen zijn speciaal gemaakt om je laptop veilig in op te bergen. Ze wijken daarmee dus af van andere inbraakwerende kluizen, omdat ze een aparte maat hebben: ze zijn breder, dieper en lager van vorm. Dit betekent echter niet dat ze ook meer ruimte innemen dan de doorsnee kluis. Integendeel, vaak kan dit type kluis ook op z'n kant worden neergezet, waardoor je juist dus minder ruimte nodig hebt om de kluis te plaatsen. Een laptopkluis wordt ook veel gebruikt als specifieke hotelkluis, omdat laptops en tablets vaak de meest waardevolle eigendommen zijn die reizigers bij zich hebben.

Een laptop (en/of tablet) is ontworpen om gemakkelijk mee te kunnen nemen. Handig voor jou, maar ook voor het inbrekersgilde. Want zo is jouw laptop een gemakkelijke buit en daar maken ze dankbaar gebruik van. Met een laptopkluis maak je de kans dat dieven jouw belangrijke data stelen echter al een stuk kleiner. Door zo'n kluis kan jouw laptop niet zomaar worden meegenomen, waarmee je de gemiddelde gelegenheidsdief al afschrikt. Het kost dan te veel tijd en moeite om de buit te stelen. En los daarvan is jouw laptop ook beschermd tegen andere invloeden van buitenaf, waarmee je schade aan de behuizing, zoals krassen en deuken, voorkomt.

Waar moet je op letten bij aanschaf van een laptopkluis?

Hoewel laptopkluizen dus speciaal zijn gemaakt voor het veilig opbergen van jouw laptop of tablet, hebben niet alle draagbare apparaten hetzelfde formaat. Het eerste waar je dus op moet letten wanneer je een laptopkluis wilt kopen, is of deze het juiste formaat heeft voor jouw laptop en/of tablet. De meeste laptopkluizen zijn ofwel geschikt voor 15 inch apparaten, of 17 inch apparaten. Tip: zoek je jouw laptopkluis in ons assortiment, vink dan het door jouw gewenste formaat aan in de zoekfilter links.

Een andere keuze die je daarnaast moet maken is welk type slot je op jouw kluis wilt hebben. Wil je een sleutelslot of een elektronisch (code)slot? Het voordeel van het eerstgenoemde type slot is dat kluizen met een sleutelslot vaak goedkoper zijn dan elektronische varianten. Daarnaast kan het handig zijn dat je geen code hoeft te onthouden en geen batterijen nodig hebt om het slot te laten werken. Een groot nadeel is echter dat wanneer inbrekers onverhoopt de sleutels in handen krijgen, ze de laptopkluis heel makkelijk kunnen openen.
Het grote voordeel van een elektronisch codeslot is dat je geen sleutels hoeft te bewaren. Ook bestaat hierbij vaak de mogelijkheid om voor meerdere personen een persoonlijke toegangscode toe te voegen. Bij een elektrisch codeslot met noodsleutels bestaat daarnaast de mogelijkheid om het slot te openen met een sleutel, voor als de batterijen onverhoopt leeg zijn of er iets misgaat met de code.

Ook handig: laptopkluis voor in de auto

Neem je jouw laptop of tablet vaak mee in de auto, bijvoorbeeld wanneer je naar het werk of op reis gaat? Dan kan onze De Raat Protector P-LTS E Auto Laptopkluis helemaal een uitkomst zijn. Deze kluis kan stevig worden verankerd in de auto met een speciale bijgeleverde verankeringsplaat. Zo bescherm je jouw laptop - en eventueel andere kostbaarheden die je ook in de kluis kwijtkunt - niet alleen tegen inbraak, maar ook tegen eventuele beschadigingen door de autorit, en kun je deze extra veilig in de auto opbergen.

Bij Epine hebben we verder veel verschillende kluizen in ons assortiment die bescherming op maat bieden aan jouw laptop. Meer weten? Bekijk ons assortiment laptopkluizen of kom langs in de winkel voor persoonlijk advies. Uiteraard onder het genot van een vers gezet kopje koffie.

7154-de-raat-protector-e-auto-laptopkluis.jpg

Persoonlijk advies ®

  • Uitgebreid betaalgemak: