Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352AR Papendrecht
078-6416410 - klantenservice@epine.nl

De verschillende kluizen in ons assortiment

Geschreven door op Bij Epine’s gespecialiseerde Kluisshop kun jij terecht voor een kluis passend bij elke situatie. In deze blog zetten we de verschillende typen kluizen uit ons assortiment eens handig voor je op een rij.

Bij Epine’s gespecialiseerde Kluisshop kun jij terecht voor een kluis passend bij elke situatie. In deze blog zetten we de verschillende typen kluizen uit ons assortiment eens handig voor je op een rij.

Inbraakwerende kluizen

Inbraakwerende kluizen beschermen kostbaarheden zoals geld, belangrijke documenten en foto's tegen inbraak en diefstal. Met andere woorden: tegen aanvallen van buitenaf. Bij Epine gaan we ervan uit dat elke kluis in principe inbraakwerend is. Een kluis is immers moeilijker open te krijgen of mee te nemen dan bijvoorbeeld een normale kast – en is dus altijd in een bepaalde mate bestand tegen inbrekers. De mate van deze weerstand tegen aanvallen van buitenaf wordt echter bepaald door metaaldikte en metaalsoort, het aantal sloten en andere factoren in de wanden en deuren die het inbrekers moeilijk maken. Er zijn een aantal constructiekenmerken waaraan je een goede inbraakwerende kluis kunt herkennen:

  • Stevig sluitwerk met grote schoten; 
  • Een relatief hoge drempel van kluisdeur naar kozijn waar de kluisdeur in valt;
  • Verankeringsgaten in de bodem en/of de achterwand, waarmee de kluis kan worden vastgezet. Dit voorkomt dat inbrekers de kluis mee kunnen nemen;
  • Een ingebouwde dievenklauw aan de scharnierkant van de kluisdeur.

>> bekijk Epine's assortiment inbraakwerende kluizen

Brand- en inbraakwerende kluizen

Brandwerende kluizen (ook wel brandkast of brandkluis genoemd) beschermen waardevolle spullen niet alleen tegen inbrekers, maar ook voor een bepaalde tijd tegen brand. Ze zijn voorzien van isolatie, dubbele wanden en een naadloze gieten afwerking. Door dit speciale ontwerp blijft de temperatuur binnenin een brandkast acceptabel, zodat je eigendommen minimaal een half uur lang veilig zijn opgeslagen. De beschermingsfactor wordt altijd uitgedrukt in minuten (30, 60 of 120 minuten). Er zijn verschillende brandwerende kluizen voor papier en voor datamedia.

>> bekijk Epine's assortiment brand- en inbraakwerende kluizen

Laptopkluizen

De naam zegt het al: laptopkluizen zijn speciaal gemaakt om je laptop veilig in op te bergen. Je computer staat vol met waardevolle, belangrijke en persoonlijke informatie. Deze gegevens wil je natuurlijk graag beschermen. Zie het als externe beveiliging van jouw pc: de binnenkant van de laptop bescherm je met anti-virussoftware, de buitenkant met een stevige kluis. Handig voor op het werk, maar ook voor thuis. We hebben verschillende kluizen in ons assortiment die bescherming op maat bieden aan jouw laptop.

>> bekijk Epine's assortiment laptopkluizen

Sleutelkluizen

Sleutelkuizen zijn kleine, compacte kluizen waar je jouw sleutels of andere kleine waardevolle voorwerpen veilig in op kunt bergen en die je opent en afsluit met een cijfercode. Dit is bijvoorbeeld handig voor wisselende groepen mensen die allemaal gebruik moeten maken van dezelfde sleutels en die dus allemaal toegang nodig hebben tot de kluis. Hierbij kun je denken aan familieleden, autoverhuurbedrijven en toeristen. Daarnaast hebben we speciale kleine reiskluizen en geldkistjes in ons assortiment, speciaal voor het meenemen van kleine kostbaarheden en het veilig bewaren van contant geld.

>> bekijk Epine's assortiment sleutelkluizen

Elektrische deursloten

Het oude assortiment elektrische deursloten hebben we uitgebreid met nog meer mooie producten. Elektrische deursloten zijn sloten die je kunt ontgrendelen via een signaal met je smartphone of bijbehorende afstandbediening (smart key). Je kunt ervoor kiezen je slot volledig te vervangen door een elektrisch slot, maar je kunt ook een slim elektrisch deurslot over je bestaande slot monteren. De nieuwste aanwinsten in ons assortiment zijn de verschillende typen elektrische sloten van Burg Wächter: slimme sloten die je bedient met een pincode of vingerscan en die je op afstand kunt bedienen met een speciale afstandbediening. Veilig én comfortabel dus!

>> bekijk Epine's assortiment elektrische deursloten

7019-kluis-01.jpg

Persoonlijk advies ®

  • Uitgebreid betaalgemak: