Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352AR Papendrecht
078-6416410 - klantenservice@epine.nl

Heb je al gehoord van deze zeven? De brandwerende kluizen van Burg-Wächter's Combi-Line serie

Geschreven door op Wil jij jouw belangrijke documenten en andere kostbaarheden op kantoor of thuis veilig opbergen? Zo veilig, dat deze zowel beschermd zijn tegen inbrekers als tegen brand? De kluizen van de Combi-Line serie van Burg-Wächter bieden daar de oplossing voor.

Wil jij jouw belangrijke documenten en andere kostbaarheden op kantoor of thuis veilig opbergen? Zo veilig, dat deze zowel beschermd zijn tegen inbrekers als tegen brand? De kluizen van de Combi-Line serie van Burg-Wächter bieden daar de oplossing voor.

Overeenkomsten van deze modellen:

  • Geschikt voor thuis en op kantoor.
  • Gecertificeerd inbraakveilig (inbraakwerend).
  • Gecertificeerd brandveilig (brandwerend).
  • Geleverd met 1 uitneembare plank, zodat je jouw kostbaarheden geordend op kunt bergen.
  • Bijgeleverd verankeringsmateriaal.

Verschillen van deze modellen:

  • Afmetingen en inhoud.
  • Type slot. De Combi-Line serie biedt de keuze uit modellen met een dubbelbaardslot, elektronisch codeslot of een elektronisch pincodeslot met vingerafdrukherkenning.

Gecertificeerd inbraakveilig

De kluizen uit de Combi-Line serie zijn Europees gecertificeerd inbraakveilig volgens de EN 14450, klasse (ook wel: security level) 2. Deze certificering geeft uitdrukking aan de mate van weerstand van de kluis tegen aanvallen van buitenaf. Deze weerstand wordt bepaald door metaaldikte en metaalsoort, verankeringsmogelijkheden, het aantal sloten en andere factoren in de wanden en deuren van de kluis die het inbrekers moeilijk maken. Ook geeft de certificering aan wat de indicatie waardeberging is van de kluis. Deze indicatie waardeberging geeft uitdrukking aan welke waarde de verzekeraars als dekking accepteren. Hierbij geldt: hoe hoger het geldbedrag, hoe inbraakwerender de kluis.
Wat betekent dat concreet voor de kluizen van de Combi-Line serie? Deze EN 14450 (S2) gecertificeerde kluizen hebben een indicatie waardeberging van € 5.000 voor contant geld en € 9.000 voor andere kostbaarheden en kennen dus een hoge mate van inbraakwerendheid.

Gecertificeerd brandveilig

De kluizen uit de Combi-Line serie zijn daarnaast ook Europees gecertificeerd brandwerend, volgens de EN 15659, klasse LFS30P. Deze certificering geeft uitdrukking aan de mate van weerstand tegen brand: de inhoud van de kluis is gedurende een bepaalde tijd gegarandeerd beschermd tegen de gevolgen van brand. Dit wordt vastgesteld op basis van de kluisinhoud. Niet alle kostbaarheden kunnen namelijk op dezelfde manier worden opgeborgen. Dikwijls wordt er onderscheid gemaakt tussen papier en datamedia. De mate van bescherming wordt hierbij steevast uitgedrukt in vaste tijdvakken: 30, 60 of 120 minuten van gegarandeerde bescherming tegen brand. Met andere woorden: hoe lang mag de kluis worden blootgesteld aan het vuur, voordat in de kluis de kritische temperatuur bereikt wordt?
Wat betekent dat concreet voor de kluizen van de Combi-Line serie? Deze EN 15659, klasse LFS30P gecertificeerde kluizen zijn getest en gecertificeerd voor het brandwerend opbergen van papier voor 30 minuten. Ze zijn dus bij uitstek geschikt om jouw belangrijke documenten veilig in op te bergen.

Verschillende typen sloten

De CL 10 S, CL 20 S en CL 40 S zijn uitgerust met een klassiek dubbelbaardslot. Dit type slot is extra stevig, doordat het mechaniek van het slot twee inkepingen ('baarden') heeft die in het slot passen. Een dubbelbaardslot is handig als je geen codes wilt of kunt onthouden en liever een fysieke sleutel bewaart. Bovendien is een kluis met dit type slot betaalbaar en je hoeft geen rekening te houden met stroomvoorziening en batterijen.

De CL 10 E, CL 20 E en de CL 40 E zijn daarentegen voorzien van een elektronisch pincodeslot op batterijen met maar liefst 1 miljoen mogelijke cijfercombinaties. Met je persoonlijke 6-cijferige code kun je deze kluizen gemakkelijk veilig openen en vergrendelen. Handig voor als je geen sleutel bij je wilt dragen en wanneer meerdere mensen gebruik maken van de kluis, bijvoorbeeld.

De CL 10 EFS is voorzien van een elektronisch pincodeslot op batterijen met maar liefst 1 miljoen mogelijke cijfercombinaties en de mogelijkheid tot vingerafdrukherkenning. Naast een code kun je maximaal 10 vingerafdrukken programmeren.

Vragen over de kluizen van Burg-Wächter? Neem contact met ons op of kom langs in de winkel in Papendrecht.

7343-heb-je-al-gehoord-van-deze-zevenr-de-brandwerende-kluizen-van-burg-wachters-combi-line-serie.jpg

Persoonlijk advies ®

  • Uitgebreid betaalgemak: