Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352AR Papendrecht
078-6416410 - klantenservice@epine.nl

Toepassing van sleutelkluizen in de zorg

Geschreven door op Hoe maak je een veilige toegangsmogelijkheid voor zorgverleners, mantelzorgers en familie van patiënten die zorg aan huis nodig hebben en niet altijd in staat zijn om zelf de deur open te doen? Een sleutelkluis biedt een antwoord op deze vraag.

Hoe maak je een veilige toegangsmogelijkheid voor zorgverleners, mantelzorgers en familie van patiënten die zorg aan huis nodig hebben en niet altijd in staat zijn om zelf de deur open te doen? Een sleutelkluis biedt een antwoord op deze vraag.

Toepassing van een sleutelkluis in de zorg

Wie thuiszorg of -verpleging krijgt, moet zelf zorgen dat de zorgmedewerker toegang heeft tot zijn of haar woning. Een sleutelkluisje, met daarin de sleutel van de voor- of achterdeur, is dan vaak de beste oplossing. Kwetsbare, veelal alleen wonenende, ouderen maken bijvoorbeeld steeds vaker gebruik van een sleutelkluis. Naar schatting hebben ruim 200.000 mensen op leeftijd in Nederland er één. En dat aantal blijft groeien, want steeds meer ouderen blijven langer zelfstandig thuis wonen en hebben dan ook intensieve zorg aan huis nodig. Thuiszorgorganisaties moedigen op hun beurt het gebruik van sleutelkluizen aan. Het is simpelweg onhandig om thuiszorgmedewerkers een enorme sleutelblos mee te laten nemen. En het kost te veel tijd om hen dan maar voortdurend de sleutels op kantoor op te laten halen.

Inbraakgevoeligheid van sleutelkluizen

Voor diezelfde groep kwetsbare ouderen, naast andere zorgpatiënten, is het van belang dat ze erop kunnen vertrouwen dat niemand anders dan zorgverleners en/of familie toegang heeft tot hun sleutel en hun huis. Helaas trekken sleutelkluisjes vaak de aandacht van inbrekers, ook als ze inbraakbestendig zijn, en criminelen kunnen zien dat er een ouder, hulpbehoevend persoon in huis woont. Kwetsbare ouderen zijn dan een makkelijk slachtoffer, en zijn vaak de dupe van zogenaamde ‘babbeltrucs’ – waarbij inbrekers zich bijvoorbeeld voordoen als zorgverlener. Sommige ouderen krijgen wel vijf verschillende thuiszorgkrachten per dag over de vloer. Een vreemd gezicht valt dus niet altijd op, en daar maken inbrekers gretig gebruik van.

Veelgebruikte sleutelkluis in de zorg: de Puck Keysafe sleutelkluis

De Puck Keysafe sleutelkluis is in het bijzonder een veelgebruikte sleutelkluis in de zorg: dit kleine, handzame kluisje is SKG** gecertificeerd, voorzien van een draaicijferslot en heeft geen batterijen of stroomvoorziening nodig en is eenvoudig te bedienen. De SKG** certificering van deze kluis betekent dat deze voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen en dus uitvoerig is getest. Elk onderdeel van het kluisje is uitgebreid getoetst op zijn bijdrage aan de veiligheid: zowel de gepantserde stalen kap als de stevige bevestigingsmiddelen. En bij een krachtige aanval op het kluisje blokkeert het mechanisme, waardoor het slot niet meer open te draaien is. Hierdoor is het kluisje veel te ‘slim’ voor inbrekers. Een inbreker kan een kluisje met dit keurmerk, zelfs wanneer hij beschikt over een volle gereedschapskist, niet binnen 3 minuten openen of van de muur halen. Dit duurt vaak te lang, waardoor de gemiddelde inbreker er al niet aan begint. En om ervoor te zorgen dat alleen gebruikers de code weten, is deze kluis voorzien van een speciale anti meeleeskap - zodat anderen niet over hun schouder mee kunnen kijken - en draait de code na opening automatisch terug.

Of jij of jouw dierbare nu dagelijks zorg ontvangt, of dat je uit voorzorg wilt regelen dat er altijd iemand jouw woning binnen kan, of gewoon voor het geval dát: de Puck Keysafe biedt een veilige oplossing. Tip: Bekijk ook onze andere sleutelkluizen en kom langs in de winkel voor persoonlijk advies voor een sleutelkluis geheel passend bij jouw situatie.

8109-puck-sleutelkluis-zorg.jpg

Persoonlijk advies ®

  • Uitgebreid betaalgemak: