Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352AR Papendrecht
078-6416410 - klantenservice@epine.nl

Van koffers van haaienhuid tot de First Alert Brandwerende koffer

Geschreven door op De ontwikkeling van beschermende koffers heeft niet stilgestaan. Een voorbeeld van deze ontwikkeling is de First Alert brandwerende koffer van De Raat uit ons assortiment. Jouw belangrijke documenten kun je gerust aan deze brandwerende koffer toevertrouwen.

De waterdichte en brandwerende koffer van de 16e eeuw

Stel: je gaat op een lange bootreis en hebt belangrijke documenten die je mee wilt nemen. Mocht de lading over boord slaan, dan wil je natuurlijk niet dat deze papieren verloren gaan. In de 16e eeuw dachten ze daar een oplossing voor te hebben: koffers bekleed met haaienhuid. De haaienhuid zou waterdicht zijn en dus bruikbaar voor reizen per boot, voor het geval de koffer in het water zou belanden. Toch bleek dit plan niet helemaal eh...waterdicht. De koffers hadden namelijk grote kieren, waardoor de kostbaarheden alsnog verloren gingen als deze overboord sloegen. En daarnaast was de koffer ook niet bestand tegen brand. Mocht er brand uitslaan op de boot, wat destijds regelmatig gebeurde, dan gingen belangrijke documenten en andere kostbaarheden in de koffer in vlammen op, of gingen alsnog verloren door het bluswater...

Geen haaienhuid meer nodig: de waterdichte en brandwerende koffer van de 21e eeuw

Ruim 500 jaar later heeft de ontwikkeling van beschermende koffers niet stilgestaan. Een voorbeeld van deze ontwikkeling is de First Alert brandwerende box van De Raat uit ons assortiment. Jouw belangrijke documenten kun je gerust aan deze brandwerende koffer toevertrouwen. De koffer is niet alleen brandwerend, maar ook volledig waterdicht. Zelfs als de koffer geheel onder water raakt. Hadden ze zo'n draagbare kluis ook maar 500 jaar geleden, dat had men toen vast een hoop ellende bespaard!

Over de First Alert Brandwerende Koffer

  • Aan de First Alert Brandwerende Koffer is in ieder geval geen haaienhuid te pas gekomen. Deze box is gemaakt van stevig kunststof in combinatie met gepoedercoat staal. Poedercoaten (ook wel 'poederlakken' of 'poederverven' genoemd) is een speciale techniek waarbij de coatingverf in poedervorm wordt aangebracht. Dit heeft als voordeel dat er geen water of oplosmiddel voor nodig is om de verf aan te brengen, wat deze manier van coaten duurzamer en kwalitatief beter maakt. En daarnaast is dit beter voor het milieu, doordat er geen schadelijke stoffen worden uitgestoten.
  • De koffer biedt ruimte aan A-4 documenten en digitale media, zoals CD's, DVD's, memory sticks en externe harddisks.
  • De box is gecertificeerd brandwerend volgens de UL72 (Klasse 125), wat betekent dat jouw papieren en andere kostbaarheden in deze brandwerende koffer gegarandeerd een half uur bestand zijn tegen brand. De box kan tegen een maximumtemperatuur van 840 graden.
  • Daarnaast is deze koffer eveneens bestand tegen inbrekers. Door de stevige behuizing en het cilinderslot krijgen inbrekers jouw box met documenten niet zomaar open. Wel zo veilig!

Wil je meer weten over dit product?

Bestel meteen jouw First Alert 2017 Brandwerende documentenkluis of kom naar de winkel voor vrijblijvend advies en een productdemonstratie. Telefonisch of per mail advies inwinnen kan natuurlijk ook: bel daarvoor naar 078-6416410 of mail naar klantenservice@epine.nl.

7595-van-koffers-van-haaienhuid-tot-de-first-alert-brandwerende-koffer.jpg

Persoonlijk advies ®

  • Uitgebreid betaalgemak: