Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - leo.lans@epine.nl

Domotica

Domotica draait volledig om de integratie van huis-automatisering en een alarmsysteem in een woning. De sensoren van het domoticasysteem werken samen om comfort en veiligheid te waarborgen. Altijd is er één centrale unit die alle verbindingen legt tussen sensoren, apparatuur en gebruiker. Via intuïtieve gebruikersinterfaces op tablet, smartphone of computer zijn alle parameters van het systeem in te stellen en te programmeren.

Populair: Fibaro Home Center, Myfox Security PakketFibaro Wall Plug, Myfox HC2-centrale

 
3175-fibaro_1.jpg

Fibaro

Fibaro

 
2728-klikaanklikuit.jpg

Klik Aan Klik Uit

Het KlikAanKlikUit systeem is een betaalbaar en eenvoudig zelf te installeren domotica systeem, waarbij je de mogelijkheid hebt om het systeem geheel naar wens in te vullen. Het KlikAanKlikUit systeem bestaat uit zenders en ontvangers waarmee je eenvoudig verlichting, apparatuur en zonwering draadloos kunt bedienen. Je kunt al starten met slechts 1 zender en 1 ontvanger naar keuze. Daarna kun je het domoticasysteem naar wens onbeperkt uitbreiden.

 
6943-wifi-deurbellen.jpg

Deurbel met camera

Domotica of huis-automatisering heeft de toekomst. Door apparatuur slim met elkaar te laten communiceren is er veel te winnen op het gebied van comfort en veiligheid.

Waaruit bestaat een domotica-systeem?

Domoticasystemen maken meestal gebruik van één centrale unit die wordt aangesloten op je bestaande netwerk. Apparatuur en sensoren maken bedraad of draadloos contact met die centrale processor om hun functies uit te oefenen en nieuwe functies in gang te zetten. Dit kunnen zowel sensoren zijn die met beveiliging te maken hebben, als sensoren die apparaten aansturen. Eigenlijk haal je met een domoticasysteem dus een beveiligingssysteem én een automatiseringssysteem in huis.

De wijze van verbinding

Bij de meeste domoticasystemen wordt de hoofdunit bedraad op de router aangesloten. Zo ben je verzekerd van een goede, stabiele verbinding met het bestaande netwerk. Via WiFi (in sommige gevallen bedraad) worden de overige componenten op het domoticanetwerk aangemeld. Wanneer je meerdere onderdelen in je netwerk hebt hangen kan het slimme communiceren beginnen.

Van simpele opdrachten tot gecompliceerde scenario's

Vanzelfsprekend mag dat zo eenvoudig zijn als een lamp die je aan of uit kunt zetten met je smartphone. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Een prachtige feature is het kunnen maken van een "scene". Een scene is een combinatie van processen of gebeurtenissen die in gang worden gezet door één druk op de knop. Een voorbeeld: De scene "Movie" kan in één keer je gordijnen sluiten, sfeerverlichting aandoen, de kachel een graadje warmer zetten, de televisie en homecinema aanzetten en de deurbel en telefoons op "stil" zetten. Allemaal vooraf te programmeren.

Let er bij de aanschaf van een draadloos alarmsysteem op dat er wel apps voor jouw smartphone te krijgen zijn. Vooral Windows Phone wil nog wel eens "vergeten" worden. Bij Myfox systemen zul je daar niet zo snel last van hebben. Daarvoor zijn namelijk apps te verkrijgen voor vrijwel alle besturingssystemen.

Wil je weten wat de mogelijkheden voor jou zijn? Neem dan even contact met ons op!

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Voor 17:00 besteld,
  morgen gratis in huis
 • Gratis ophalen bij 2600 ophaalpunten
 • Klantenservice open
  van 08:30 tot 17:00 uur
 • Persoonlijk advies in onze winkel in Papendrecht
 • Uitgebreid betaalgemak: