Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - sales@epine.nl

21-10-2015. Back to the Future. Ze zaten er niet ver naast...

In 1989 kwam de film Back to the future II uit. Marty McFly reisde met "zijn" DeLorean naar het jaar 2015. Om precies te zijn naar 21 oktober 2015. Eén van de futuristische voorspellingen uit de film was het overbekende hoverboard. Zover zijn we nog niet, maar we komen in de buurt.


Waarschijnlijk kent iedereen (oké, iedere filmliefhebber) het stukje uit Back to the Future waarin Marty door de straten glijdt op een knalroze hoverboard. Hij lijkt de natuurwetten te tarten door schijnbaar gewichtloos op zijn "skateboard zonder wielen" de stad rond te racen. De datum waarop hij dat doet is 21 oktober 2015. Met andere woorden, nu. De grote vraag is: Wat is er al bereikt op dit vlak? Het antwoord is: Veel. Maar lang niet alles.

Personal transportation is een feit geworden

Een aantal jaar geleden begon het met de (erg dure...) Segway. Persoonlijk transport voor korte en middellange afstanden. Als elektrisch alternatief voor de fiets of de benenwagen had dit apparaat alles in zich om een hit te worden in het drukke stadsverkeer. Alleen het formaat en de prijs stonden succes in de weg.

We zijn nu al weer een paar jaar verder. Monowheels en Smart Balance Boards zijn in opkomst. Deze compacte, betaalbare alternatieven maken personal transportation opeens voor bijna iedereen bereikbaar. En door het lichte gewicht kun je ze mooi meenemen in auto, bus of trein.

Vooral de monowheel had zo in de film gepast...

Stel je eens voor dat Michael J. Fox op een monowheel of Smart Balance Board door de toekomstige straten had gereden. Was volgens mij niet eens raar geweest. Met ruim 15 kilometer per uur slingerend tussen de winkelende mensen om te ontkomen aan zijn achtervolgers, stoepje op, stoepje af. Het had voor spectaculaire beelden kunnen zorgen.

Eigenlijk wel een interessant gegeven dat jíj wel in staat bent om een dergelijk stukje slimme techniek aan te schaffen. Of het nu een monowheel, smart balance boardelektrisch skateboard of step is, alles op wielen is mogelijk.

 

...maar de zwevende hoverboard moet nog steeds komen

De knalroze plank waar Marty wél op "reed" is echter nog altijd toekomstmuziek. Er worden wel wat proeven gedaan, maar daarvoor is een bepaald soort, metalen ondergrond nodig. De Nederlandse trottoirs (on)veilig maken met je eigen zwevende board is nog altijd niet mogelijk. Maar goed. Wat niet is kan nog komen. De 3310 is uiteindelijk ook geëvolueerd tot S7 en 6s...Als je op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen moet je onze blogs in de gaten houden. Wij volgen het nieuws voor jou. En uiteraard blijven wij ons assortiment uitbreiden met de allerlaatste gadgets en modellen. Back to the Future? Nee hoor. The Future is now!4319-marty.jpg

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Voor 17:00 besteld,
  morgen gratis bezorgd
 • Gratis retourneren
 • Klantenservice open
  van 09:30 tot 16:30 uur
 • Persoonlijk advies in onze winkel in Papendrecht
 • Uitgebreid betaalgemak: