Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - sales@epine.nl

5 tips voor een veilig gebruik van je hoverboard!

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat onderzoek doen naar de brandveiligheid van hoverboards, zo berichtten verschillende media vorige week. In korte tijd kreeg de NVVA meerdere meldingen binnen over ontploffende hoverboards tijdens het opladen.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat onderzoek doen naar de brandveiligheid van hoverboards, zo berichtten verschillende media vorige week. In korte tijd kreeg de NVVA meerdere meldingen binnen over ontploffende hoverboards tijdens het opladen. En ook het gebruik van de boards bleek niet altijd goed te gaan: vorig jaar alleen al werden 1300 mensen behandeld op de spoedeisende hulp na een ongeluk met een hoverboard. Ruim de helft daarvan zijn kinderen in de leeftijd van 5 tot 14 jaar, blijkt uit cijfers van VeiligheidNL. De meeste ongevallen gebeuren in december, als kinderen een board cadeau krijgen van de Sint of de Kerstman. En ook bij het buitenspelen in de zomer gaat het vaker mis.

Gelukkig kun je er zelf veel aan doen om valpartijen te voorkomen. De meeste ongelukken zijn namelijk te wijten aan verkeerd gebruik. Hierbij kun je denken aan te weinig ruimte nemen bij het opstappen, op een verkeerde ondergrond rijden en te snel willen rijden. In deze blogpost geven we 5 belangrijke tips voor een veilig en verantwoord gebruik van jouw hoverboard.

1. Oefening baart kunst

Sta je voor het eerst op een hoverboard? Pak dat dan voorzichtig aan. Het rijden op een hoverboard ziet er misschien makkelijk uit als je iemand elegant voorbij ziet zoeven, maar dat is het - zeker in het begin - niet. We kunnen het niet genoeg benadrukken: neem de tijd om het te leren, net als dat je de tijd neemt om te leren fietsen. Oefen op een effen ondergrond op een plek waar weinig verkeer is. Neem voldoende ruimte en zorg dat je eventueel een muur of hek vast kunt houden als je voor het eerst opstapt. Je kunt natuurlijk ook beginnen met een verantwoorde proefrit bij ons in de winkel.

2. Goed op- en afstappen - hoe doe je dat?

Bij het opstappen moet je vooral goed opletten hoe je je voeten neerzet. Zet eerst je ene voet op het hoverboard en hou deze goed recht. Als je dat doet, zal het board blijven staan en niet naar voren of achteren bewegen, waardoor je met je andere voet ook goed kunt opstappen. Je wordt dan door het hoverboard zelf in evenwicht gehouden. Let op: zet altijd je voeten aan de buitenkant van het board, tegen de wielen aan. Daar zitten namelijk de sensoren die ervoor zorgen dat je kunt rijden. Leun je met beide voeten naar voren, dan ga je vooruit; leun je met beide voeten naar achteren, dan ga je achteruit. Leun je alleen met rechtervoet, dan beweeg je naar links; leun je alleen met je linkervoet, dan beweeg je naar rechts.

Het afstappen doe je eigenlijk op dezelfde manier: voet voor voet. Zorg eerst dat je volledig stil staat. Stap dan voorzichtig met één voet van het board af, terwijl je met de andere contact blijft houden met het board. Als je goed in evenwicht staat, kun je ook de andere voet van het board afhalen. Let op: stap altijd achteruit van je hoverboard af!

Bekijk voor dat je begint ook nog even onze uitleg in dit filmpje: Epine SmartWheelz | Hoverboard (Instructie Video) 

3. Draag bescherming

Zeker in het begin is het het beste om bescherming te dragen wanneer je op je hoverboard stapt. De meeste mensen die vallen, lopen verwondingen op aan hun schouder of arm of breken hun pols, aldus VeiligheidNL. Het dragen van pols- en elleboogbeschermers is daarom zeker aan te raden. Ook is het verstandig om een helm te dragen.

4. Kies een veilige plek 

5 tips voor een veilig gebruik van je hoverboard!De overheid hanteert strikte regels voor het rijden op een hoverboard. Met
een hoverboard mag je niet op de openbare weg en op de stoep rijden.
Je mag met je board alleen op eigen terrein, en dit terrein mag niet toegankelijk zijn voor openbaar verkeer. Deze regels zijn er niet voor niks:
ze zijn er om jouw veilig plezier te laten hebben van je hoverboard, zonder
dat je jezelf of anderen in gevaar brengt. We adviseren iedereen dan ook
zich eraan te houden. En zorg verder voor een gladde ondergrond: veel ongelukken gebeuren namelijk door drempels of ongelijke tegels.

5. Koop je hoverboard bij een gespecialiseerde winkel

Verder is het verstandig om je hoverboard te kopen bij een winkel met verstand van zaken. Bij Epine zijn we inmiddels expert op het gebied van hoverboards en voorzien we je graag van persoonlijk advies. Hoverboards zijn natuurlijk nooit geheel zonder risico, net als dat een skateboard, fiets of auto dat ook niet zijn. Maar in de vijf jaar dat wij hoverboards verkopen, zijn er nog nooit ongelukken gebeurd.


Wil je eerst een proefrit maken in onze winkel, of heb je vragen over het gebruik van jouw board? Dan kun je altijd bij ons terecht. Daarnaast hebben wij een eigen technische dienst en kunnen we bij eventuele defecten jouw hoverboard zelf weer repareren, zonder extra kosten.

 

6496-d77351f0269854b6e37e9599138412a8.jpg

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Voor 17:00 besteld,
  morgen gratis bezorgd
 • Gratis retourneren
 • Klantenservice open
  van 09:30 tot 16:30 uur
 • Persoonlijk advies in onze winkel in Papendrecht
 • Uitgebreid betaalgemak: