Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - sales@epine.nl

Airwheel: 5 vragen en antwoorden die jij niet mag missen

Geschreven door op Wil jij graag alles weten wat er te weten valt over de Airwheel smartwheels in onze shop? Dan moet je deze 5 vragen en antwoorden écht even lezen.

Wil jij graag alles weten wat er te weten valt over de Airwheel smartwheels in onze shop? Dan moet je deze 5 vragen en antwoorden écht even lezen. Ze zijn zowel handig voor nieuwsgierigen die erover denken om een Airwheel aan te schaffen, als voor de al trotste bezitters van zo'n hip en comfortabel vervoermiddel.

Vraag 1. Welk type Monowheel is makkelijker te berijden: Monowheels uit de X-series of uit de Q-series?

De Monowheels uit de Airwheel Q-serie (bijvoorbeeld de Airwheel Q5) zijn uitgerust met twee naast elkaar geplaatste wielen, waar de modellen uit de X-serie (bijvoorbeeld de Airwheel X3) één enkel wiel bevatten. Dit verschil maakt dat het rijden op een Q-type dus iets makkelijker is. De X-typen zijn aan de andere kant weer veel soepeler in de bochten, omdat deze met het gebruik van één wiel minder weerstand hebben.
Wil je het rijden op deze modellen Airwheel onder de knie krijgen, dan heb je met de Q-serie gemiddeld 2 uur oefening nodig om de eerste stukken te kunnen rijden. Voor de X-modellen heb je langer oefening nodig - gemiddeld 4 uur.

Vraag 2. Eh... wat is nou eigenlijk de voor- en achterkant van zo'n X- of Q- serie Monowheel?

Hoe goed je ook kijkt, lukt het je niet om een voor- of achterkant van deze typen Monowheel te ontdekken? Klopt, dat heb je goed gezien. De X- en Q- modellen hebben namelijk geen specifieke voor- of achterkant. Wel is het voor het beste gebruiksgemak aan te raden om de zijde met de accu LED indicator aan je rechter been te houden.

Vraag 3. Hoe kan het dat mijn S3, S5 of A3 niet stil blijft staan als ik ben afgestapt?

Deze typen Airwheel zijn voorzien van een zogenaamde 'gyroscoop', een belangrijk onderdeel dat ook in hoverboards zit en waarmee smartwheels kunnen draaien - en jij ze dus goed kunt besturen. Deze gyroscoop is volledig uitgebalanceerd om waterpas te kunnen staan als jij of iemand anders erop staat. Staat er niemand (meer) op, dan leunen deze typen Airwheel door het gewicht van de hendel iets voorover. Daardoor gaan ze een stukje vooruit. Het is dus ook verstandig om goed op te letten of je jouw Airwheel goed hebt uitgezet als je ervan af stapt.

Vraag 4. Is het mogelijk om een andere oplader te gebruiken voor mijn Airwheel?

Nee, dit kan niet. Om schade aan de elektronische onderdelen te voorkomen, mogen Airwheel modellen alleen opgeladen worden met de meegeleverde originele oplader. Gebruik je toch een andere oplader, dan heb je een groot risico op schade aan jouw smartwheel. De op deze manier opgedane schade valt ook niet onder de garantie.

Vraag 5: Waar moet ik rekening mee houden als ik mijn Airwheel een tijd niet gebruik?

Oké, we kunnen het ons écht niet voorstellen, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je onverhoopt een tijdje geen kans ziet om een ritje te maken op jouw allermooiste vervoermiddel. In dat geval is het vooral van belang dat je jouw Airwheel volledig oplaadt (let op: het groene lampje op de oplader moet aan zijn) en vervolgens elke zes weken in de tijd dat je 'm niet gebruikt een uur of vier laat opladen. Doe je dit niet, dan zal de capaciteit en levensduur van de accu zeer waarschijnlijk verminderen.

Bekijk ook ons volledige assortiment van Airwheel

Bron: Airwheel Nederland

7995-airwheel-5-vragen-en-antwoorden-die-jij-niet-mag-missen.jpg

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Voor 17:00 besteld,
  morgen gratis bezorgd
 • Gratis retourneren
 • Klantenservice open
  van 09:30 tot 16:30 uur
 • Persoonlijk advies in onze winkel in Papendrecht
 • Uitgebreid betaalgemak: