Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - sales@epine.nl

Airwheel (segway) en senioren

Met de introductie van de Airwheel S-series zijn de toepassingsmogelijkheden van de airwheel personal transporters nog verder vergroot.De elektrisch aangedreven airwheels worden tegenwoordig steeds vaker gebruikt door de politie, douane, in de beveiliging, in grote magazijnen, winkels en kantoren, door toeristen, op beurzen, op Schiphol, door boominspecteurs, senioren en mensen met fysieke beperkingen.

Met de introductie van de Airwheel S-series zijn de toepassingsmogelijkheden van de airwheel personal transporters nog verder vergroot.De elektrisch aangedreven airwheels worden tegenwoordig steeds vaker gebruikt door de politie, douane, in de beveiliging, in grote magazijnen, winkels en kantoren, door toeristen, op beurzen, op Schiphol, door boominspecteurs, senioren en mensen met fysieke beperkingen.

 

Airwheel gebruiksmogelijkheden

De nieuwe modellen Airwheel S3, Airwheel S5 en Airwheel S6      
zorgen voor steeds meer gebruiksmogelijkheden. De airwheels
zijn minimalistisch ontworpen en passen gemakkelijk door
deuren en gangpaden. De Airwheel S3 is bijvoorbeeld uitermate
geschikt voor gebruik in supermarkten en winkels. De Airwheel S5
kan vanwege zijn speciale banden over ruwer terrein en strand rijden.


De Airwheel is duurzaam, comfortabel en steeds populairder

Na de introductie van Airwheel (segway) werden de personal transporters veelal gezien als een trendy transporter voor "early adopters". De populariteit steeg snel en begin 2015 reden er zo'n 2500 segways rond in Nederland. De airwheel wordt vanwege het duurzame karakter, het gemak, het comfort, de snelheid en de erkende veiligheid steeds populairder. Werknemers gebruiken hem voor het vervoer vanaf transferia naar stations of zakencentra. Bovendien wordt hiermee bijgedragen aan de vermindering van de files in binnensteden. 

Wereldwijd wordt een segway al door 2000 politiekorpsen en talloze beveiligers gebruikt voor crowd control, bewaking en patrouillering. Ze hebben dankzij de verhoogde positie op de segway beter overzicht, zijn beter zichtbaar voor het publiek en kunnen een groter gebied bestrijken. In Nederland is de Segway onder meer in gebruik bij de douane en marechaussee op Schiphol en Rotterdam.

In de logistiek wees een proef bij  V&D, Philips en Technische Unie uit dat een segway gemiddeld 1,5 manuur per dag bespaarde. In magazijnen maakt hij medewerkers beter zichtbaar en zijn ouderen met verminderde fysieke capaciteiten langer inzetbaar. Doordat lange afstanden in magazijn niet meer per voet hoeven te worden afgelegd bespaard een werknemer onnodig energieverbruik. Oudere werknemers waarvan de fysieke capaciteiten zijn afgenomen kunnen door het inzetten van een airwheel doorwerken in plaats van thuis komen te zitten.

In kassen en de groenvoorziening wordt de airwheel ook steeds populairder. Medewerkers kunnen zonder onnodig energie te verspillen grotere afstanden overbruggen, producten en gereedschap vervoeren.

Airwheel en senioren

Een groeiende markt vormen senioren en mensen met fysieke beperkingen of tijdelijke problemen als gebroken ledenmaten of knieblessures.Dankzij de airwheel krijgen zijn hun mobiliteit terug. Een scootmobiel is vaak de enige optie die een oudere heeft om mobiel te blijven. Een scootmobiel dwingt een passieve zittende houding waardoor veel ouderen veel de laat de stap maken naar ondersteuning in mobiliteit. Bovendien wordt scootmobiel eigenlijk alleen toegepast wanneer een oudere snel mobiliteit verliest en zelfstandig bewegen bijna niet meer mogelijk is.

Een airwheel zorgt ervoor dat er actief in het dagelijkse leven deel kan worden genomen zonder dat er direct passief plaats hoeft te worden genomen in een scootmobiel. Spaar energie door een airwheel te gebruiken om langere afstanden te overbruggen, snel boodschappen doen in de winkel om de hoek of gewoon lekker uitwaaien tijdens een ritje over het strand. Een airwheel is gemakkelijker te besturen dan een (elektrische) fiets en kan wel een bereik halen van 60 kilometer.

Tip: Absolute topper is de Airwheel A3. Comfortabel zadel,             
ingebouwde veiligheidssystemen en automatische knipperlichten
maken deze Airwheel perfect geschikt voor het gebruik voor ouderen.
Uiteraard staat de Airwheel A3 demoklaar in onze winkel.

Wat kost een Airwheel?

Tot kort geleden was de aanschaf van een segway een forse investering van minimaal 4000 euro voor een instapmodel. Epine Airwheel heeft daar verandering in gebracht. Een airwheel kun je al aanschaffen vanaf 890 euro met minstens dezelfde kwaliteit als de duurdere type segway van bijvoorbeeld het merk NineBot. Daardoor is de bereikbaarheid van een segway nu vele malen dichterbij gekomen en kunnen vooral senioren profiteren van deze nieuwe manier van vervoer.

Epine SmartWheelz helpt je bij het kiezen van een Airwheel

In onze winkel in Papendrecht hebben wij van alle soorten van Airwheel wel een model demoklaar staan. Kom gerust eens kijken en snuffelen. Misschien blijkt in jouw situatie een ander model wel beter te passen. Daar komen we vast wel achter onder het genot van een bakkie koffie of een frisje.

 

4770-Airwheel_logo.jpg

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Voor 17:00 besteld,
  morgen gratis bezorgd
 • Gratis retourneren
 • Klantenservice open
  van 09:30 tot 16:30 uur
 • Persoonlijk advies in onze winkel in Papendrecht
 • Uitgebreid betaalgemak: