Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - sales@epine.nl

Hoe rijd ik op een hoverboard?

Rijden op een hoverboard is hartstikke leuk. Maar je zult er wel even (een klein beetje...) tijd in moeten steken om het gevoel onder de knie te krijgen. Gelukkig is de leercurve heel vlak. Iedereen kan het leren en iedereen vindt het geweldig!

Rijden op een hoverboard is hartstikke leuk. Maar je zult er wel even (een klein beetje...) tijd in moeten steken om het gevoel onder de knie te krijgen. Gelukkig is de leercurve heel vlak. Iedereen kan het leren en iedereen vindt het geweldig!Hoe rijd ik op een Smart Balance Board?

1. Voordat je überhaupt kunt beginnen
Pak het hoverboard uit en leg het op de grond. Een vlakke ondergrond geniet de voorkeur bij het trainen.

2. Voorbereidingen voordat je opstapt
Zet je hoverboard aan. Dat doe je door de enige knop die het apparaat rijk is een aantal seconden in te drukken. Als het goed is gaat dan het accu-lampje branden. Uiteraard kijk je meteen even of je Board goed schoon en onbeschadigd is. Veiligheid voor alles.

3. Opstappen...
Het opstappen op een hoverboard is een handeling die bij sommige mensen in eerste instantie voor wat uitdaging zorgt, maar door iedereen te leren is. De kunst is het neerzetten van de eerste voet. Wanneer je je voet op het Smart Balance Board neerzet is het zaak om deze uiterst "recht" te houden. Het Board zal dan noch naar voren, noch naar achteren rijden. Dat geeft je alle gelegenheid om je andere voet ook te plaatsen. En op dat moment voel je ineens dat je door het Board zelf in evenwicht wordt gehouden.

4. Rijden!
Het aller-, allerleukste is natuurlijk het gedeelte tussen opstappen en afstappen. Het rijden. Als je eenmaal staat op je Balance Board is het slechts een kwestie van je lichaamsgewicht verplaatsen in de richting die je wenst te gaan. Het Board doet de rest. Naar voren hangen zorgt ervoor dat je vooruit rijdt. Verder hangen zorgt voor het verhogen van de snelheid. Naar achteren leunen betekent weer afremmen. Bochten maak je met je heupen of met je bovenlijf. Allemaal heel intuïtief.

Bekijk alle Hoverboards5. Afstappen
Helaas komt er altijd weer een moment dat je van je SBB af moet stappen. Dat gaat logischerwijs in omgekeerde volgorde van het opstappen. Hoe vlakker je je voet op het hoverboard houdt, hoe eenvoudiger je je andere voet op de grond kunt zetten. Het Board stopt automatisch als er geen druk op de platformpjes wordt uitgeoefend. Overigens altijd naar achteren afstappen. Anders loop je het risico dat je door je eigen transportmiddel wordt aangereden...

Na zo'n 10 minuutjes gaat je Hoverboard automatisch uit. Klaar voor de volgende sessie. Of voor het opladen.

Opladen

Na een kilometer of 15 a 20 zal je elektrische transporter weer aan de voeding moeten worden gelegd. Opladen gaat trouwens best snel en kan gebeuren bij ieder normaal stopcontact. Thuis, op je werk of op school.
De status van de accu kun je te allen tijde herkennen aan de kleur van het lampje. Rood is <20%. Rijden is dan ten strengste af te raden. Oranje betekent 20-50%. Dat is dus een indicatie dat je binnen niet al te lange tijd een stopcontact moet opzoeken. En Groen? Groen = Gaan!

Slim: De SmartWheelz CityCruiser

Tips:

Draag, helemaal in het begin, de broodnodige bescherming. Knie- en elleboogbeschermers zijn aan te raden. Polsbeschermers eigenlijk ook. Een helm is in principe ook wel nuttig. Het risico dat je valt wanneer je bezig bent met het leren rijden is namelijk aanwezig. En je gezondheid is je wel wat waard. Toch?

Wees voorzichtig in drukke gebieden. Voetgangers verwachten je soms niet en kunnen schrikken als je met een (te) hoge snelheid plotseling passeert. Pas je snelheid daarom aan op de situatie. Als je respect toont, zul je automatisch respect en bewonderende blikken terugkrijgen.

Ga niet rijden wanneer je onder invloed bent van alcohol of drugs. Dat kan nooit lang goed gaan...

Rijd niet op ijs of sneeuw. De wielen van je hoverboard kunnen gaan slippen en de stabiliteit is niet meer gewaarborgd.

Ga niet offroad met je Smart Balance Board. De meeste hooverboards zijn gemaakt voor wegen en stoepen, niet voor bospaden en strand. Daar kunnen de meeste apparaten gewoonweg niet tegen.

Tip: Wil je offroad rijden kies dan voor de Pathfinder. Met echte luchtbanden ben je ook oneffen terrein de baas.

Maar de belangrijkste tip van allemaal: Geniet!

Als je nog vragen hebt kun je ons natuurlijk altijd bellen op 078-6416410 of een mailtje sturen naar sales@epine.nl.

O, en je kunt natuurlijk altijd even komen proefrijden in onze winkel!

4374-SBB-markthal.jpg

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Voor 17:00 besteld,
  morgen gratis bezorgd
 • Gratis retourneren
 • Klantenservice open
  van 09:30 tot 16:30 uur
 • Persoonlijk advies in onze winkel in Papendrecht
 • Uitgebreid betaalgemak: