Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - sales@epine.nl

Hoe werkt een hoverboard? Lees hier de 5 tips voor gebruik

Een hoverboard is leuk om te krijgen of kopen, maar hoe werkt het board eigenlijk? Een hoverboard is door iedereen te gebruiken maar het gebruikt vergt wel enige oefening. Wij helpen je graag een handje op weg met onderstaande vijf tips.

Een hoverboard is leuk om te krijgen of kopen, maar hoe werkt het board eigenlijk? Een hoverboard is door iedereen te gebruiken maar het gebruikt vergt wel enige oefening. Wij helpen je graag een handje op weg met onderstaande vijf tips.

1. Hoe werkt een hoverboard

Een hoverboard bestaat uit veel verschillende componenten. Denk dan aan een accu, infrarood sensors, printplaat et cetera. De sensoren van de hoverboard geven aan de gyroscopen door hoe ver je naar voren leunt. Dit wordt vervolgens doorgegeven aan de printplaat. De hoverboard bepaalt de snelheid door middel van de houding. Hoe verder je naar voren leunt, hoe sneller de hoverboard vooruit gaat.

2. Hoe beweegt het hoverboard

De hoverboard komt in beweging doordat de persoon die erop staat, naar voren beweegt. Hoe het board beweegt op verschillende ondergronden is afhankelijk van het type hoverboard, de wielen en het aantal watt van de accu.

3. Hoe stap je op

De eerste kennismaking met het board kan lastig en onstabiel zijn. Zorg dat je bij het eerste
gebruiksmoment een vlakke en stabiele ondergrond hebt. Stap vervolgens met je eerste voet op het board maar zet hierop nog geen gewicht. Bij de tweede voet stap je rustig op het board en verdeel je het gewicht. Als je zoveel mogelijk balans wilt houden, is het verstandig om de voeten zo ver mogelijk uit elkaar te zetten. Zo sta je gegarandeerd stevig. Probeer recht te staan en het gewicht goed te verdelen.

Hoe werkt een hoverboard? Lees hier de 5 tips voor gebruik

4. Hoe stap je af

Zorg bij het afstappen er wel voor dat je de voeten één voor één er afhaalt. Ook moet de voet, welke je er als eerst afstapt, het gewicht met zich meedragen. Zorg daarnaast ten alle tijden ervoor dat je via de achterkant van het board afstapt. Wanneer je namelijk aan de voorkant afstapt, voelt de hoverboard het gewicht verplaatsen en zal deze opnieuw van start gaan.

5. Hoe rijd je met een hoverboard

Mocht je eenmaal de plek op het board hebben gevonden, dan kun je ermee gaan rijden. Ga wel eerst een kwartier rustig heen en weer rijden om zo te wennen aan het board. Vervolgens kun je bochten en het versnellen proberen. Meestal duurt het circa 30 minuten voordat men de controle heeft over het board, dat zal bij jou vast ook lukken! Ook kun je bochten gaan oefenen door het gewicht te verdelen en het board aan te sturen. Begin hierbij met subtiele bewegingen en bouw dit langzaam op. Doe dit totdat je het board volledig onder controle hebt en de besturing hiervan soepel verloopt.

Mocht je na het lezen van dit artikel toch nog vragen hebben over hoverboards en de werking hiervan? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder middels advies en tips!

5739-Hoe-werkt-een-hoverboard.jpg

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Voor 17:00 besteld,
  morgen gratis bezorgd
 • Gratis retourneren
 • Klantenservice open
  van 09:30 tot 16:30 uur
 • Persoonlijk advies in onze winkel in Papendrecht
 • Uitgebreid betaalgemak: