Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - sales@epine.nl

Hoverboards in de spits, wen er maar aan.....

Dat hoverboards het helemaal maken in de toekomst wisten wij natuurlijk al maar verkeersdeskundigen weten het nu ook. Voor de drukke binnensteden zullen 'alle alternatieven voor de auto in de spits onderzocht moeten worden en een hoverboard is zeker een reële optie stelt filebestrijdingsorganisatie Verkeersonderneming.

Dat hoverboards het helemaal maken in de toekomst wisten wij natuurlijk al maar verkeersdeskundigen weten het nu ook. Voor de drukke binnensteden zullen 'alle alternatieven voor de auto in de spits onderzocht moeten worden en een hoverboard is zeker een reële optie stelt filebestrijdingsorganisatie Verkeersonderneming .

Een hoverboard voor het woon- werkverkeer? Wen er maar aan, zeggen verkeersdeskundigen.

,,Er komen steeds meer nieuwe voertuigen op de weg'', reageert professor verkeersveiligheid Marjan Hagenzieker op de toekomstvisie van de Stedenbaan. Dit samenwerkingsverband van onder andere de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de NS wil het gebruik van skateboards en hoverboards stimuleren. Deze vervoermiddelen zouden in de drukke binnenstad bij uitstek geschikt zijn om het laatste stuk van een ov-halte naar de bestemming te overbruggen.

Hoverboards, een soort elektrisch aangedreven rijplanken, zijn nu nog verboden op de openbare weg en daarom vooral populair bij kinderen die ermee over het schoolplein rijden. Het ministerie van Infrastructuur kan nieuwe voertuigen op verzoek van de fabrikant aanmerken als 'bijzondere bromfietsen'. Zo is het de segway en de elektrische step vergaan, maar bij hoverboards is het wel een probleem dat ze geen stuur hebben.

Tip: Het ultieme hoverboard voor buitengebruik is toch wel de Vegas HB-9510 HL2  Offroad Camouflage. Superstrak design, waterdicht, robuust en boordevol hoogstandjes 

De Stedenbaan, Hagenzieker en ook filebestrijdingsorganisatie Verkeersonderneming zien desalniettemin de potentie van hoverboards.

Vooral in de stad, voegt Monique Monster van de Verkeersonderneming daaraan toe. ,,Voor de Rotterdamse haven lijken ze geen alternatief.'' Juist voor dat gebied zoekt haar organisatie naarstig naar fileoplossingen. Het openbaar vervoer laat er te wensen over en de reis van de dichtstbijzijnde halte naar het reisdoel is ook met een hoverboard nog 'een uitdaging'.

Voor de drukke binnensteden zullen 'alle alternatieven voor de auto in de spits onderzocht moeten worden', stelt Monster. Hagenzieker beaamt dat: ,,De opgave voor de komende jaren is de binnensteden geschikt te maken voor al die verkeersdeelnemers met allemaal verschillende snelheden'', zegt de hoogleraar aan de TU Delft en adviseur bij de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV). Dat betekent aanpassen van de weginrichting en andere weggebruikers leren inspelen op de nieuwe vervoermiddelen, legt zij uit. Daarbij heeft zij het niet alleen over automobilisten, wandelaars, fietsers en hoverboarders, maar ook over zelfrijdende wagens die het nieuwe verkeer moeten herkennen. ,,

Mocht je na het lezen van dit artikel toch nog vragen hebben over hoverboards en de werking hiervan? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder middels advies en tips!

 

5811-Hoverboard_in_de_spits%2C_wen_er_maar_aan.jpg

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Voor 17:00 besteld,
  morgen gratis bezorgd
 • Gratis retourneren
 • Klantenservice open
  van 09:30 tot 16:30 uur
 • Persoonlijk advies in onze winkel in Papendrecht
 • Uitgebreid betaalgemak: