Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - sales@epine.nl

Je smart balance wheel kalibreren? Zo doe je dat!

Een Smart Balance Board, Hooverboard, Segboard, Mini Segway, Oxboard of Airboard. Hoe je ze ook noemt, tegenwoordig zijn ze niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Op deze manier kun jij je hartstikke snel en gemakkelijk van A naar B begeven. Versnellen, remmen en sturen doe je eenvoudig door je lichaamsgewicht te verplaatsen.

Een Smart Balance Board, Hooverboard, Segboard, Mini Segway, Oxboard of Airboard. Hoe je ze ook noemt, tegenwoordig zijn ze niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Op deze manier kun jij je hartstikke snel en gemakkelijk van A naar B begeven. Versnellen, remmen en sturen doe je eenvoudig door je lichaamsgewicht te verplaatsen. De ingebouwde gyroscopen houden je in evenwicht en dat maakt dat jij je snel, probleemloos en efficiënt kunt verplaatsen. Ideaal voor jong en oud!

Hoe werkt het?
Een hoverboard werkt met behulp van een gyroscoop. Die gyroscoop is een apparaat dat druk meet. Wanneer je dus met je voeten op het board drukt, wordt dit gemeten en worden er vervolgens signalen doorgestuurd naar je board. Hierdoor komt het board in beweging. Zo kun je met je voeten het hoverboard in beweging brengen en bepaal je door druk uit te oefenen, welke kant je opgaat. Nieuwsgierig? Wij hebben een zeer uitgebreid aanbod hoverboards.

Kalibreren van je hoverboard
Mocht je wat problemen ondervinden met je board, dan is dit vaak eenvoudig op te lossen. Soms zullen de gyroscopen op het hoverboard in de war zijn en weten ze niet meer wat waterpas is. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren na een crash. Gelukkig is dit in de meeste gevallen zeer eenvoudig te herstellen. Je moet je board opnieuw kalibreren. Dit lost eenvoudig het probleem op van een onjuiste balans. Als je bijvoorbeeld de indruk hebt dat je hoverboard niet op de juiste manier reageert, kun je dit op de volgende manier terug in balans brengen:

• Plaats je board op een vlakke ondergrond en zet hem aan
• Vergrendel hem door de ontgrendel knop in te drukken
• Zodra het symbool van de batterij rood is, druk je tegelijkertijd de vergrendel- en ontgrendelknoppen op je afstandsbediening in
• Je hoverboard zal piepen, het symbool van de batterij kleurt oranje en samen met het IO symbool, knipperen

Als je het hoverboard al eens gekalibreerd hebt zonder resultaat, helpt het vaak ook om deze stappen een aantal keer te herhalen. Mocht dit het probleem niet verhelpen, dan kan er wat anders aan de hand zijn met je board. Verstandig is dan om deze door een specialist na te laten kijken.

Mocht je na het lezen van dit artikel toch nog vragen hebben over hoverboards en de werking hiervan? Of lukt het jou nog niet om je board te kalibreren? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder middels advies en tips!

5872-Je_smart_balance_wheel_kalibreren._Zo_doe_je_dat.jpg

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Voor 17:00 besteld,
  morgen gratis bezorgd
 • Gratis retourneren
 • Klantenservice open
  van 09:30 tot 16:30 uur
 • Persoonlijk advies in onze winkel in Papendrecht
 • Uitgebreid betaalgemak: