Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - sales@epine.nl

Monowheels. Eén wiel is toch genoeg?

Er wordt constant gezocht naar oplossingen om het verkeer in drukke gebieden wat te ontlasten. Daarnaast is er sowieso behoeft aan alternatieven voor wandelen en fietsen op korte tot middellange afstanden. Een monowheel kan de ideale oplossing zijn. Maar wat is een monowheel? En is het moeilijk om te leren?

Vanuit China en Japan is een interessante transport-trend aan het overwaaien. Steeds vaker zie je bijzondere, persoonlijke transportmiddelen in het straatbeeld verschijnen. De (dure...) Segway was al even bekend, maar ook de Smart Balance Boards ("gemotoriseerde skateboards") zie je steeds frequenter langsglijden. En als het aan ons ligt komt er nog een derde apparaat bij. Ideaal door zijn ongelooflijk compacte formaat en relatief hoge snelheid. De monowheel.

Wat is een monowheel?

Een monowheel (of ook wel Airwheel genoemd, naar de bekendste fabrikant) is niet veel meer dan een gemotoriseerd eenwielertje met twee voetsteuntjes. Geen stuur, pedalen, zadel of andere contactpunten zoals fietsen en andere vervoermiddelen die wel hebben. Je gaat erop staan en beweegt je lichaam in de richting waar je heen wilt gaan. De monowheel doet de rest.

Direct naar ons assortiment monowheels

Is het lastig om te leren?

Als je hebt leren fietsen of rolschaatsen kun je ook leren rijden op een monowheel. Ik zeg niet dat het heel simpel is, maar iedereen kan op een gegeven moment rijden op een monowheel. Bij de ene persoon duurt het slechts een paar minuten om het juiste gevoel te krijgen, de ander heeft een paar dagen nodig. Zeker is wel dat wanneer je het "trucje" onder de knie hebt, je eigenlijk niet meer af wilt stappen...

De voordelen van een monowheel

Een monowheel heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere transportmiddelen. Een fiets is groter, lastiger te parkeren en je zult ook bij tegenwind zelf moeten trappen. Een auto is (voor de korte stukjes) veel duurder in aanschaf en gebruik en uiteraard een stuk minder eenvoudig te parkeren. Wandelen is zo'n 2 tot 4 keer zo langzaam. En openbaar vervoer is duidelijk minder flexibel. Deur-tot-deur is nagenoeg niet te doen met alleen een OV-chipkaart in je zak.

De toepassingen van zo'n gemotoriseerde eenwieler

Een monowheel is ideaal in de situaties waarin je normaal gesproken twijfelt tussen lopen en fietsen. Bijvoorbeeld even langs een vriend, 3 kilometertjes verderop, betekent slechts ongeveer 12 minuutjes op een monowheel. Of woon-werkverkeer (2 - 10 kilometer) waarbij je normaal gesproken altijd in de file zou staan. Met een monowheel omzeil je die. Je reistijd wordt een constante in plaats van een vraagteken.

Populair model: de Fosjoas V6

Alleen maar nuttige toepassingen? Natuurlijk niet!

Maar een monowheel is er niet alleen voor tripjes "met een reden". Het is namelijk gewoon ontzettend leuk om op een eenwieler te rijden. In het weekend of doordeweeks na het eten gewoon een lekker stukje rijden is enorm ontspannend. En de apparaten zijn zo sterk dat je er, indien gewenst, mee kunt stoeien. De filmpjes op Youtube laten zien waartoe een monowheel allemaal in staat is, mits in de juiste handen.


 

Epine SmartWheelz helpt je bij de keuze

In onze winkel in Papendrecht hebben wij van alle soorten wel een model demoklaar staan. Kom gerust eens kijken en snuffelen. Misschien blijkt in jouw situatie een ander model wel beter te passen. Daar komen we vast wel achter onder het genot van een bakkie koffie of een frisje.

Als je nu al vragen hebt kun je ons bellen op 078-6416410 of een mailtje sturen naar sales@epine.nl.


4224-monowheel_sfeer_6.jpg

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Voor 17:00 besteld,
  morgen gratis bezorgd
 • Gratis retourneren
 • Klantenservice open
  van 09:30 tot 16:30 uur
 • Persoonlijk advies in onze winkel in Papendrecht
 • Uitgebreid betaalgemak: