Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - sales@epine.nl

Stadsforenzen opgelet: de Stigo e-step is snel en praktisch!

Geschreven door op Je fiets of step gemakkelijk als een trolley voorttrekken over het treinperron, de stoep over rollen of meenemen op een roltrap? Met de Stigo elektrische step kan het. Deze step staat zelfs bekend als de lichtste en snelst opvouwbare elektrische step ter wereld.

Opvouwbaar en gemakkelijk mee te nemen

Je fiets of step gemakkelijk als een trolley voorttrekken over het treinperron, de stoep over rollen of meenemen op een roltrap? Met de Stigo elektrische step kan het. Deze step staat zelfs bekend als de lichtste en snelst opvouwbare elektrische step ter wereld. In 3 seconden vouw je 'm op. En, hoe handig, dit kun je doen op twee manieren:

1. Door de zwarte schuifhendel bovenaan het frame in te drukken en daarna de achterkant van de step omhoog te trekken; of:
2. Door de zwarte schuifhendel bovenaan het frame in te drukken en daarna je voet op een van de pedalen te zetten.

Het inklappen van de Stigo gaat net zo gemakkelijk. Gebruik hiervoor de hendel op het zadel, die je omhoog kunt trekken. Vervolgens kun je het zadel naar beneden duwen en op het frame inklappen. Vervolgens plaats je je hand bovenop het frame en trek je met je duim de zwarte schuifhendel weer naar je toe. Zo kun je het stuur inklappen en voilà: de Stigo is veranderd in een rolkoffer. Dit lijken misschien nog heel wat handelingen, maar je voert ze sneller uit dan je dit kunt lezen! En omdat de step erg licht is van gewicht, hoef je gelukkig geen spierbundel te zijn om de Stigo mee te kunnen nemen. Bekijk het in onderstaand filmpje.


Goedgekeurd voor de openbare weg

Dat je de Stigo gemakkelijk mee kunt nemen is natuurlijk erg handig, maar je hebt er als stadsforens weinig aan als je met de step niet op de openbare weg mag. Gelukkig is dit lichtgewicht model e-step sinds oktober 2016 voorzien van een EU type goedkeuring voor de openbare weg. Dat betekent dat je met dit slimme vervoersmiddel in alle Europese landen op alle openbare wegen en paden mag rijden. Reis je binnen Europa en heb je jouw Stigo daar ook nodig, dan kun je de step dus gewoon meenemen. De Stigo wordt daarbij gezien als snorfiets. Daarom is het ook niet verplicht om een helm te dragen, maar moet je de Stigo wel voorzien van een kenteken. Ook heb je een rijbewijs nodig volgens de vastgestelde regels van de Rijksoverheid. Heb je echter al een autorijbewijs (rijbewijs B) of motorrijbewijs (rijbewijs A)? Dan krijg je het bromfietsrijbewijs (rijbewijs AM) automatisch bijgeschreven op je rijbewijs.

Het verschil tussen de Stigo en Stigo +

Bij Epine verkopen we zowel de Stigo als de Stigo+. Je zult je dus waarschijnlijk afvragen: wat is het verschil? Ze zien er namelijk precies hetzelfde uit. Maar het verschil zit 'm in het maximale bereik van de step: de gewone Stigo kan 15 tot 20 kilometer rijden op een volle accu, waar de Stigo + 30 tot 40 kilometer haalt. De wielen van de Stigo + zijn daarom ook iets groter dan die van zijn broertje. De gewone Stigo heeft namelijk een bandenmaat van 12 inch, terwijl de Stigo + is uitgerust met wielen van 14 inch. Tip: vergelijk deze twee steps door in het overzicht van elektrische steppen de knop 'Vergelijk dit product' onder beide modellen aan te vinken. Je krijgt dan een handig overzicht waarin je de functionaliteiten van beide modellen kunt bekijken.

Meer weten?

Bestel meteen jouw Stigo of Stigo+, of kom naar de winkel voor vrijblijvend advies op maat én een gratis proefrit.

6424-Stigo_Elektrische_Step.jpg

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Voor 17:00 besteld,
  morgen gratis bezorgd
 • Gratis retourneren
 • Klantenservice open
  van 09:30 tot 16:30 uur
 • Persoonlijk advies in onze winkel in Papendrecht
 • Uitgebreid betaalgemak: