Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - sales@epine.nl

Veilig gebruik maken van je hoverboard, zo doe je dat!

Hoverboards zijn leuke en praktische vervoersmiddelen, maar hoe kun je hier zo veilig mogelijk gebruik van maken? Om jouw veiligheid te waarborgen geven we je een aantal tips!

Hoverboards zijn zowel praktisch als leuk in gebruik. Niet voor niets dat dit vervoersmiddel de laatste jaren zo populair is geworden! Toch gebeuren er met hoverboards regelmatig ongelukken; net als bij ieder ander vervoersmiddel. Maar wanneer je veilig gebruik maakt van dit vervoersmiddel, kun je eenvoudig de kans op een ongelukje beperken of voorkomen. Hoe? Dat leggen wij je uit in dit artikel. Veel veilige kilometers gegarandeerd!

1. Gebruik persoonlijke bescherming

Een hoverboard bereikt gemiddeld een snelheid van zo’n 10 tot 20 kilometer per uur. Dit lijkt in eerste instantie niet zo heel hard, maar wanneer je erop staat zal je zien dat dit toch een aardige snelheid is. Wij raden daarom aan om goede bescherming te gebruiken. Denk hierbij aan een helm, knie- en polsbeschermers. Vind je dit niet ‘cool’ genoeg? Onzin! Jouw veiligheid staat altijd voorop. Met de juiste bescherming laat jij juist zien dat je weet waar je mee bezig bent!

2. Neem niet deel aan het verkeer

In Nederland zijn er strikte regels als het aankomt op het gebruik van een hoverboard. Het is namelijk niet toegestaan om deel te nemen aan het verkeer. Dit wil zeggen dat je niet met je hoverboard op de openbare weg mag. Ook mag je je hiermee niet begeven op de stoep of fietspaden. Wij raden je dan ook aan om je hoverboard slechts op eigen terrein te gebruiken, ook wanneer je al de nodige ervaring hebt. Want niet alleen riskeer je een boete, wanneer je een ongeluk maakt met een hoverboard ben je ook nog eens niet verzekerd. Niet erg raadzaam dus!

3. Kopen bij een betrouwbare winkel

Tot slot is het aan te raden om vooraf genoeg onderzoek te doen naar de aanschaf van jouw hoverboard. Kijk hierbij zowel naar het merk als naar de winkel. Wanneer het een erg populair merk blijkt of een betrouwbare winkel, weet je zeker dat je goed zit. Wanneer jij je hier niet voldoende in verdiept, loop je de kans om een hoverboard te ontvangen die zeer snel kapot gaat of voor ongelukken zorgt. Terwijl dit precies is wat je wil voorkomen!

Heb jij vragen over het veilig gebruik van een hoverboard? Of ben je van plan er een aan te schaffen, maar weet je niet waar je op moet letten? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten kunnen je voorzien van een professioneel advies!

Veilig gebruik maken van je hoverboard, zo doe je dat!

6086-hoverboard_0029_pc.jpg

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Voor 17:00 besteld,
  morgen gratis bezorgd
 • Gratis retourneren
 • Klantenservice open
  van 09:30 tot 16:30 uur
 • Persoonlijk advies in onze winkel in Papendrecht
 • Uitgebreid betaalgemak: