Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - sales@epine.nl

Wat je moet weten over jouw hoverboard

Geschreven door op Ben of word je binnenkort de trotse eigenaar van een hoverboard? Lees hier een paar handige tips voor aanschaf, installatie en gebruik van jouw nieuwe vervoermiddel.

Ben of word je binnenkort de trotse eigenaar van een hoverboard? Lees hier een paar handige tips voor aanschaf, installatie en gebruik van jouw nieuwe vervoermiddel.

Voor aanschaf van jouw hoverboard

 • Een hoverboard heeft geen stuur of zitplaats. Deze valt daardoor niet onder voertuigen die zijn goedgekeurd voor de openbare weg in Nederland. Ook is het verboden om met je board op de stoep te rijden.
 • Een officiële minimumleeftijd voor gebruik van hoverboards is er niet. Dit betekent dat iedereen, ook kinderen, gebruik mogen maken van hoverboards. Maar naast het feit dat het voor heel jonge kinderen te gevaarlijk kan zijn om op een hoverboard te rijden, zijn kinderen onder de 5 jaar doorgaans ook te licht om een hoverboard te kunnen bedienen. Het board is namelijk voorzien van een gyroscoop: een apparaat dat meet in welke mate jij de druk verplaatst met jouw voeten. Een hoverboard bestuur je dus door jouw gewicht te verplaatsen. Kinderen moeten minstens 25 kilo wegen om deze gyroscoop te kunnen bedienen.
 • Wij raden aan bescherming, zoals een helm, te dragen. Zowel bij kinderen, als volwassenen. Zo maak je de kans op letsel bij eventuele ongelukken zo klein mogelijk. Heb je deze dus nog niet in huis, zorg dan dat je deze aanschaft wanneer je een hoverboard koopt.

Tip: De Vegas HB-9500 EL1 Hoverboard Wit is het meest gewaardeerde board van 2017!

De installatie van jouw hoverboard

 • Voor je gaat rijden op jouw nieuwe board, moet je deze natuurlijk aanzetten. Druk hiervoor op de aan- en uit knop (powerknop) aan de zijkant van het hoverboard. Let op: doet het board het niet, dan kan het zijn dat de batterij leeg is. Dan moet je dus eerst de batterij opladen. Dit doe je met de daarvoor bestemde oplader.
 • Voordat je begint, kun je het beste het board resetten, zodat je hoverboard goed in balans is. Zet hiervoor je board op een glad oppervlak. Druk de aan- en uit knop in tot je een piep hoort, en laat daarna los. De lampjes in het hoverboard zullen nu kort aan- en weer uit gaan. Je hoverboard is nu gereset, wat betekent dat deze een nieuwe balans heeft gevonden op basis van de ondergrond waarop je 'm hebt neergezet. Het board is nu ‘gekalibreerd’ voor gebruik.
 • Heb je een hoverboard met Bluetooth en wil je deze met je smartphone verbinden? Wanneer je jouw board hebt aangezet, zul je “Bluetooth device is ready to pair” of “Bluetooth connected” horen. Zet vervolgens Bluetooth aan in het instellingenmenu op je smartphone. Wacht tot het Bluetooth signaal van je hoverboard tevoorschijn komt in je smartphone. Ben je verbonden? Dan kun je nu jouw muziek afspelen via je board. 

Voor gebruik van jouw hoverboard

 • Ga je te hard op je hoverboard, dan blokkeert deze automatisch.
 • Wanneer je veilig en verstandig gebruik maakt van een hoverboard, zijn er niet meer gevaren dan bijvoorbeeld met je fiets. Qua verzekering is het echter wel van belang om te weten dat schade die je veroorzaakt met je hoverboard, niet wordt vergoed. Dit komt doordat een aansprakelijkheidsverzekering vaak een algehele uitsluiting heeft voor schade die voortkomt uit het gebruik van een motorrijtuig, terwijl hoverboards gekeurd worden als bromfiets. Wees daarom alert en voorzichtig in de buurt van anderen en andermans eigendommen. Dan kun je onbezorgd genieten van jouw hoverboard!

Meer weten? Lees dan ook deze 5 tips voor een veilig gebruik van je hoverboard.

Vind je het lastig om een keuze te maken of wil je meer weten over onze hoverboards? Bekijk ons volledig assortiment hoverboards of je kunt natuurlijk telefonisch of via internet contact met ons opnemen, wij helpen je graag verder!

7021-hoverboard-2003088-1920.jpg

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Voor 17:00 besteld,
  morgen gratis bezorgd
 • Gratis retourneren
 • Klantenservice open
  van 09:30 tot 16:30 uur
 • Persoonlijk advies in onze winkel in Papendrecht
 • Uitgebreid betaalgemak: