Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - sales@epine.nl

Alles over SmartWheels

Epine is een aantal jaar geleden als webwinkel in IP camera’s gestart en heeft zich in de loop van de tijd weten op te werken tot een van de toonaangevende spelers in de markt van beveiligingscamera’s. Waar veel bedrijven tegenwoordig besparen op winkelruimte en zich koste-wat-kost focussen op het webgedeelte vond Epine het juist belangrijk om een fysieke ontmoetings- en verkoopplek te hebben. Advies op maat, persoonlijke ontvangst en een plaats waar de producten op een fraaie wijze geëtaleerd worden vonden en vinden wij enorm belangrijk. Vandaar dat wij naast webverkoop nu dus ook verkopen vanuit onze mooie winkel in Papendrecht.

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en nieuwe, interessante producten. Groot geworden met camerasystemen en IP camera’s, al heel vroeg in de groeimarkt van de dashcams gestapt en daarna met veel succes in het alarmsystemen-avontuur gedoken. Het is weer tijd om een nieuwe trend te zetten.

En die nieuwe trend hebben wij gevonden. Hij heet “personal transportation”.

Via deze nieuwe site Epine SmartWheelz leveren wij compacte, gemotoriseerde voertuigjes voor eenpersoons transport. Denk hierbij aan gemotoriseerde eenwielers, (Segway-achtige) tweewielers, hoverboards en elektrische steppen. Zowel van gerenommeerde merken als voorzien van onze eigen merknaam “SmartWheelz”. Je voortbewegen in het drukke stadsverkeer of recreatief in het weekend is nog nooit zo leuk geweest. En in iedere prijsklasse is wel een model te vinden.

Laten wij de verschillende soorten eens op een rijtje zetten.

Hoverboards

Een grote groep is de groep van de Hoverboards. Onder onze eigen naam “SmartWheelz” leveren wij een drietal type hoverboards. Dit zijn Boards waarbij de wielen niet tussen je benen zitten, maar aan weerszijden. Dat zorgt voor wat meer stabiliteit dan bij een monowheel en tevens is de leercurve wat minder steil. De bediening en besturing blijft hetzelfde. Naar voren hangen om te accelereren en je lichaamsgewicht naar de zijkant verplaatsen om een bocht te maken.

De verschillen tussen de diverse modellen hoverboards zijn nog kleiner dan bij de monowheels. Al naar gelang het terrein bepaal je de wielgrootte. Asfalt kan worden bedwongen met kleine wieltjes, terwijl kasseien en bospaden vragen om de grootste wielmaat. Voor de rest is er niets te kiezen. Een maximumsnelheid van zo’n 15 kilometer per uur en een actieradius van ongeveer 20 kilometer. Een Smartwheelz is 100% elektrisch milieuvriendelijk en in een mum van tijd opgeladen.

Airwheels (Twinwheels)

Tenslotte is er nog de groep van de airwheels. Airwheels hebben net als hoverboards twee wielen aan weerszijden van het platform waar je op staat. Maar daarnaast heeft een twinwheel ook een “stuur”. Niet om daadwerkelijk te sturen, want dat doe je ook hier door middel van gewichtsverplaatsing. Het stuur zit er vooral voor de houvast. Op een airwheel kun je grotere afstanden afleggen omdat de houding op het apparaat nu eenmaal net iets ontspannener is.

En ook bij de airwheels zul je voornamelijk moeten kiezen tussen de verschillende wielmaten. Hoe groter, hoe rustiger het rijdt en hoe minder problemen je zult hebben met niet zulk perfect wegdek. Een aparte vermelding verdient echter de Airwheel A3. Deze heeft namelijk niet alleen een stuur, maar ook een geveerd zadel. Dat maakt de rit tot een zeer comfortabele ervaring. Alle uniek. Alle super-trendy.

Bekijk hier alle Twinwheels

Airwheels (Monowheels)

De meest compacte manier van vervoer is de monowheel of elektrische eenwieler. Een enkel wiel met aan weerszijden een pedaaltje voor je voeten. Je klemt de monowheel eenvoudigweg tussen je kuiten en door je gewicht te verplaatsen ga je voor- of achteruit en maak je bochten. Een ingebouwde gyroscoop zorgt voor de balans zodat je niet voor- of achterover valt.

Je hoeft niet zo heel veel te kiezen bij het uitzoeken van de meest geschikte monowheel (soms ook “Airwheel” genoemd). De grootte van de accu maakt verschillende reikwijdtes mogelijk en het verschil tussen de versies met een enkel of een dubbel uitgevoerd wiel is een stukje extra stabiliteit bij de dubbele wielen.

Bekijk hier alle Monowheels

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Voor 17:00 besteld,
  morgen gratis* bezorgd
 • Gratis* retourneren
 • Klantenservice open
  van 09:30 tot 16:30 uur
 • Persoonlijk advies in onze winkel in Papendrecht
 • Uitgebreid betaalgemak: