Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - sales@epine.nl

Begrippenlijst SmartWheelz

Accucapaciteit
Een zware motor betekent veel kracht. Lekker bij hellingen en tegenwind. Een grote accucapaciteit zorgt voor extra actieradius. Meer kilometers maken op een volledige lading dus.

Airwheel
Airwheel is eigenlijk een merknaam. Maar zoals bij vele apparaten gaat ook hier een dominante merknaam door het leven als naamgever van een volledige productgroep. Denk ook eens aan "TomTom" (zouden mensen weten dat ze bijvoorbeeld een Garmin of een Mio navigatie in hun auto hebben?), iPad (zo worden tablets in het algemeen vaak genoemd) of Walkman (officieel een gedeponeerd type van alleen Sony, later gebruikt als synoniem van draagbare cassettespeler).

Hoverboard wielmaat
Een hoverboard is verkrijgbaar in verschillende wielmaten. Zo is een Hoverboard met 6,5 inch wielen uitstekend geschikt voor trottoirs en asfalt. De 6,5 inch wielen zorgen voor veel wendbaarheid en een heerlijk vlot rijgedrag op vlakke ondergronden. De kleine wieltjes zorgen voor een ongeëvenaarde wendbaarheid. Om z’n eigen as draaien is geen enkel probleem.

Een Hoverboard met 8 inch wielen heeft net iets meer comfort op ruwere ondergronden. Een grotere wielmaat zorgt voor een rustiger rijgedrag. Een Hoverboard met 8 inch wielen heeft alle voordelen die de SmartWheelz Smart Balance Boards allemaal kennen. Grote reikwijdte, relatief hoge snelheid en een degelijke, compacte behuizing. 

Met een Hoverboard voorzien van 10 inch wielen is het mogelijk om door te rijden waar zijn broertjes met hun kleine wieltjes onherroepelijk op moeten geven. Het is natuurlijk geen terreinwagen, maar een grasveldje, zand- of bospad is uitstekend te doen. Vooral wanneer het wegdek minder vlak is zal een 10 inch model beduidend prettiger rollen.

Bluetooth speakers
In de twinwheels van Airwheel zitten bluetooth speakers ingebouwd. Wanneer je je smartphone draadloos koppelt met deze speakers kun je tijdens het rijden heerlijk genieten van een stukje muziek. Dat is mogelijk doordat het geluidsniveau van de elektromotor zelf zo laag is.

Eenwieler
Een voertuig met slechts één wiel. Dat kan een exemplaar zijn zonder motor (fiets) of met een motortje (monowheel). Wettelijk gezien valt een (al dan niet gemotoriseerde) eenwieler in een soort niemandsland tussen voetganger en voertuig. De meeste wetgevers of -handhavers adviseren dan ook om een eenwieler te gebruiken op trottoir of fietspad, met inachtneming van de aldaar geldende regels en met respect voor de andere weggebruikers.

Gyroscoop
Hoe blijft een mono- of segway toch in balans? Door middel van een gyroscoop. Een gyroscoop is een soort vliegwiel dat door zijn massa en beweging een object in balans weet te houden. Gyroscopen worden veelvuldig gebruikt in de vliegtuigbranche, filmindustrie (om camera's te stabiliseren), smartphones (om bewegingen juist nauwkeurig te meten) en dus ook bij een- en tweewielers met één as.

Monowheel
Een monowheel is een persoonlijk transportmiddel met maar één wiel. Uiteraard heeft en traditionele eenwieler (denk aan het circus) ook maar één wiel. Met de term "monowheel" wordt echter een eenwieler met elektromotortje bedoeld. Deze apparaten hebben twee pedaaltjes waar je je voeten op zet. Door je lichaamsgewicht te verplaatsen kun je versnellen, remmen en sturen.

Smart Balance Board
Een skateboard. Maar dan een kwartslag gedraaid. En natuurlijk gemotoriseerd. Heb je het plaatje? Een Smart Balance Board heeft door zijn twee wielen en ingebouwde gyroscoop voor de balans een relatief korte gewenningstijd. Krachtig gemotoriseerd (maximaal 12 km/uur) en betaalbaar. Veel Amerikaanse celebs hebben er al één en dat is niet voor niets. Leuk en nuttig.

Twinwheel (Segway)
Een twinwheel is een vervoermiddel met twee wielen náást elkaar. Een fiets is dus duidelijk anders. Bij een twinwheel sta je op een plateau tussen de wielen in. Door te hangen naar de kant waar je heen wilt gaan zal de segway de juiste richting op gaan. Je balans wordt deels bewaard door de ingebouwde gyroscoop. Verder houd je je vast aan een stuur. Sturen doe je dus echter niet met dat stuur. Dat doe je namelijk met je lichaam.

Unicycle
De Engelse vertaling van "eenwieler".

Wielmaat
Het rijgedrag van je slimme een- of tweewieler wordt in grote mate bepaald door de wielen. Kleine wielen zorgen voor veel wendbaarheid en een heerlijk vlot rijgedrag op vlakke ondergrond. Grotere wielen rollen duidelijk prettiger wanneer het oppervlak wat minder vlak is. Slecht wegdek en ongeplaveide wegen kun je dus het beste te lijf gaan met grote wielen.


Fosjoas Airwheel

 

 

Bekijk aanbod

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Voor 17:00 besteld,
  morgen gratis* bezorgd
 • Gratis* retourneren
 • Klantenservice open
  van 09:30 tot 16:30 uur
 • Persoonlijk advies in onze winkel in Papendrecht
 • Uitgebreid betaalgemak: