Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Cameraset advies


Wanneer je een woning, bedrijf of terrein wilt beveiligen door middel van camera's is het belangrijk om de keuze te maken tussen losse IP-Camera's of een compleet cameraset. Het bewaken van één ruimte of ingang kan prima met een losse camera, maar wanneer de oppervlak of het aantal ruimtes groter wordt is een set al snel in het voordeel. Daarnaast heeft een bewakingscameraset nog een aantal voordelen.


Hieronder vind je alles wat je moet weten over beveiligingscamera sets. De meest gestelde vragen en meest voor de hand liggende keuzes hebben wij opgesomd. Als er toch nog vragen zijn kun je ons altijd bellen op nummer 078-6416410 of een mailtje sturen naar onze productspecialisten via sales@epine.nl.

 • Cameraset adviesHoeveel camera's zijn er nodig?
 • En moeten dat binnen- of buitencamera's zijn?
 • Hoe wil je de beelden opslaan?
 • Wil je een draadloos of een bedraad systeem?
 • Is nachtzicht nodig?
 • Is een scherm vereist?
 • Wat zijn de populairste sets van Epine?


Je kunt natuurlijk ook meteen doorklikken naar ons volledige assortiment.

Hoeveel camera's zijn er nodig?

Het aantal IP camera's hangt uiteraard af van de hoeveelheid ruimtes die je wilt gaan beveiligen. Een woning, erf of klein bedrijf kan af en toe volstaan met een klein aantal camera's, maar wanneer het terrein wat groter wordt zijn meer camera's vereist. Wij hebben systemen met 1 tot en met 16 camera's. Voor iedere situatie is de juiste configuratie wel te vinden. Let er op dat je beter een iets te groot systeem kunt kiezen dan dat je op den duur spijt krijgt omdat je systeem niet toereikend blijkt.

Voor binnen of voor buiten.

Buitencamera's moeten bestand zijn tegen invloeden van het weer. Maar de beeldkwaliteit mag daar niet onder lijden. De buitencamera's die wij verkopen zijn allemaal hoogwaardig én degelijk. Zo ben je dus verzekerd van een uitstekende beeldkwaliteit (High Definition of zelfs Full HD) en een langdurige werking in weer en wind. Epine tip: Wanneer je kiest voor een systeem met buitencamera's ben je ontzettend flexibel. Deze camera's zijn tegenwoordig namelijk discreet genoeg om ook binnen netjes te kunnen gebruiken.

Hoe wil je de beelden opslaan?

Beelden opslaan kan op meerdere manieren. Zowel lokaal als in "the cloud" zijn beelden te bewaren. In de meeste gevallen zal er in de recorder een harde schijf of SD kaart gebruikt worden. Een harde schijf biedt het meeste GB's per €, terwijl een SD kaart natuurlijk erg flexibel is. Die kun je uit de recorder halen om de beelden eenvoudig mee te nemen. Wanneer een kaart of schijf vol dreigt te raken zal automatisch de oudste informatie als eerste worden overschreven. Zo heb je dus altijd de beschikking over de meest recente beelden.

Draadloos vs bedraad.

De connectie tussen de camera's en de recorder kan op twee manieren. Bedraad via netwerkkabels of draadloos. Draadloos is tegenwoordig heel veilig en het bereik is groot. Wel moet je er rekening mee houden dat iedere camera een eigen stroomvoorziening nodig heeft. Met andere woorden, een stopcontact in de buurt van iedere camera is een vereiste.

En dan komt het voordeel van veel bedrade systemen ineens om de hoek kijken. Wanneer een camerasysteem is voorzien van PoE gaan zowel het signaal als de voeding door één netwerkkabel naar de camera. Daarnaast blijft het een feit dat een bedrade verbinding nooit storing zal hebben. Tenzij de draad natuurlijk fysiek beschadigd raakt.

Is nachtzicht nodig?

Een beveiligingscamera set heb je niet alleen om overdag mooie plaatjes te schieten. Ook, of misschien wel júist, 's nachts is het de bedoeling dat herkenbare beelden gemaakt worden. Daarom zijn al onze camera's uitgerust met infrarood verliching om zelfs in het volledig duister te kunnen filmen. Je hoeft dus niet te kiezen voor nachtzicht. Het zit er nu eenmaal op.

Hoe wil je de beelden bekijken?

Opgenomen beelden zijn meestal eenvoudig terug te kijken. Dat kan door de app op je smartphone of tablet te gebruiken. Maar ook op een computer kun je beelden terugkijken. Het voordeel daarvan is dat het scherm vaak een stuk groter is.

Een andere mogelijkheid is om een monitor direct op de recorder aan te sluiten. Je bent dan niet afhankelijk van een internetverbinding om de beelden te bekijken. Op sommige recorders is zelfs een toetsenbord of muis aan te sluiten. Dat zorgt ervoor dat het apparaat zich laat bedienen als een computer.

Een derde manier om beelden mee of terug te kijken is wanneer recorder en scherm uit één geheel bestaan. Onze EP-NS407 recorder is hier een goed voorbeeld van. Op deze machine worden de camera's draadloos aangemeld. Een typisch voorbeeld van een totaalpakket.

Wat zijn de populairste sets die Epine verkoopt?

Het antwoord op die vraag is natuurlijk wat minder objectief. Maar wanneer een set veel verkocht wordt is dat vaak wel een signaal dat het een goede prijs-/kwaliteitsverhouding bezit.
Populair zijn op dit moment de Zmodo ZM-1004-S-1TB en de Vegas DCS-5030B.

 Zmodo ZM-1004-S-1TBVegas DCS-5030B


Zmodo ZM-1004-S-1TB. 4 uiterst compact buiten- (dus ook binnen-) camera's met PoE, High Definition beeldresolutie en een harde schijf van 1 TeraByte. En dat voor een ontzettend lage prijs.

Vegas DCS-5030B. In dit geval ook 4 camera's, maar nu draadloos. En een recorder met 9 inch scherm en SD kaart opslag. HD resolutie zet ook hier de toon. En de prijs? Die is fraai.Bewakingscamerasystemen zijn er in veel verschillende versies. De keuzes die je zult moeten maken hebben alles te maken met de situatie waarin het systeem ingezet moet worden. Wanneer je advies wilt kun je onze specialisten bereiken op telefoonnummer 078-6416410 of langskomen in onze winkel in Papendrecht. Een mailtje sturen naar sales@epine.nl mag natuurlijk ook. En tijdens kantooruren staat onze live chat rechts beneden in het scherm ook voor je open.

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Op werkdagen voor 17:00 besteld,
  morgen gratis* bezorgd
 • Gratis retourneren
 • Direct advies van de specialist? Bel, mail of chat, WhatsApp
 • De beste deal maken? Vraag naar jouw korting
 • Speciaal voordeel voor installateurs en resellers
 • Uitgebreid betaalgemak: