Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

IP Camera advies


Alles wat je moet weten voor aanschaf van een IP Camera

Voor je een IP Camera koopt, moet je een aantal belangrijke zaken overwegen. Waar komt de IP Camera te staan, bijvoorbeeld? En hoe wil je de beelden opslaan? Is een losse IP Camera of een beveiligingscamera set het meest geschikt?  Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over IP Camera's. Nog vragen? Bel dan naar 078 641 6410 (en kies optie 1) of mail naar sales@epine.nl

De onderwerpen:

 
             

Weet je het al? Bekijk dan snel ons assortiment IP Camera's.

Waar wil je de IP Camera plaatsen?

 

Allereerst is het van belang om te bepalen waar je de IP Camera wilt plaatsen. Bijvoorbeeld in de hal om indringers te filmen, buiten om jouw auto te bewaken of in de tuin om het gazon te overzien. Dit bepaalt mede de keuze voor de juiste IP Camera. Zo hebben wij een uitgebreid assortiment binnen IP Camera's en buiten IP Camera's.

Tip: Wil je jouw auto in de gaten houden? Kies dan voor de Reolink RLC-423WS. Onze beste PTZ buiten IP Camera. Wat PTZ precies inhoudt, lees je verderop op deze pagina.

IP Camera advies - Waar wil je de IP Camera plaatsen?

Hoe wil je de beelden opslaan?

 

Hoe je de beelden wilt opslaan is afhankelijk van een aantal factoren. Wil je bijvoorbeeld voortdurend (continu) opnemen of alleen op basis van bewegingsdetectie? En met hoeveel IP Camera's wil je tegelijkertijd beelden opnemen? De mogelijkheden:

IP Camera advies - Hoe wil je de beelden opslaan?

Rechtstreeks op de PC
Het voordeel van rechtstreeks op de PC opslaan is dat je geen aanvullende apparatuur hoeft aan te schaffen. Nadeel is dat de PC doorlopend aan moet staan.

Op een SD kaart opslaan
Voordeel is dat de camera stand-alone kan functioneren. Nadeel is dat niet elke camera is uitgerust met een SD kaartslot (lees hiervoor goed de specificaties door) en dat er een maximum is aan hoeveel GB een camera ondersteunt. Dit hangt af van welk model IP Camera je kiest. Het minimale is doorgaans 16 GB, het maximale is doorgaans 128 GB. Verstandig is om, als je kiest voor beeldopslag op een SD kaart, in te stellen dat de camera enkel opnamen met bewegingsdetectie maakt.
Tip: Wij verkopen ook losse SD kaarten.

Middels een NAS systeem (bijv. Synology)
Met een NAS systeem kun je 1 tot 4 TB aan beelden opslaan. 1TB komt overeen met 4 weken fulltime opnemen met 4 camera's op de hoogste kwaliteit. Tevens kun je de NAS gebruiken voor andere multimedia doeleinden (bijvoorbeeld video's streamen of Netflix kijken op je TV).

Met een NVR recorder
De veiligste optie van opslag is een NVR recorder. Dit zijn recorders die alleen worden gebruikt voor de opslag van jouw beelden. Tip: Wil je met meerdere camera's continu opnemen en de beelden direct terugkijken? Dan is bijvoorbeeld het Zmodo ZS-1NL4-W HD sPoE Camerasysteem een goede optie.

Hoe wil je de IP camera aansluiten?

 

Een camera aansluiten kan binnen 10 minuten gedaan zijn, of juist even jouw klusvaardigheden op de proef stellen. Dit is afhankelijk van hoe je de camera aan wilt sluiten. Doorgaans geldt dat draadloos makkelijker is dan bedraad. Bedraad biedt echter meestal meer stabiliteit.

Tip: Heb jij echt geen zin in gedoe met kabels? Kies dan voor een WiFi IP Camera op accu. 100 % draadloos, en dus geen enkele kabel. Supermakkelijk! De Reolink Argus 2 is bijvoorbeeld zo'n IP Camera.

IP Camera advies - Hoe wil je de IP camera aansluiten?

Draadloos - gemakkelijkste optie (Plug and Play)
Stekker in het stopcontact, verbinden met de router, QR code scannen en de camera is geïnstalleerd. Gegarandeerd binnen 10 minuten! Het nadeel is dat de camera binnen 20 meter van de router moet staan. Wij bieden een groot assortiment draadloze camera's (WiFi IP Camera's). Let op: draadloos is niet draadloos in de breedste zin van het woord. Dit houdt slechts in dat de IP Camera via WiFi verbindt met het internet. Je hebt nog wel een stroomkabel nodig. Wil je het jezelf echt supermakkelijk maken, dan kan je kiezen voor een camera op batterijen of een accu. Deze camera's zijn wel 100 % draadloos: ze verbinden immers via WiFi en krijgen stroom via een accu of batterij.

Bedraad - erg stabiel beeld
Middels een LAN kabel ben je verzekerd van erg stabiel beeld, ook op lange afstanden. Een nadeel is dat er kabels getrokken moeten worden. Dit vereist dus wat kluswerk wanneer je muren tegenkomt. Bedraad aansluiten is wel doorgaans stabieler dan draadloos aansluiten. Bekijk onze bedrade IP Camera's.

PoE - erg stabiel mét een kabel minder
Bij een bedrade camera heb je twee kabels nodig, namelijk een stroom- en een LAN kabel (internet). Bij een PoE IP Camera gaan deze signalen echter door dezelfde kabel. Deze moet dan nog wel van de router naar de camera gelegd worden.

Power-line Adapter
Met een Power-line Adapter maak je van het stroomnet een razendsnel computernetwerk, zonder kabels! Let op: deze optie is wel voor de meer technisch onderlegde. De uitdaging is namelijk om het internet over dezelfde groep te laten lopen.

Standaardfuncties: nachtzicht en bewegingsdetectie

 

Natuurlijk wil jij niet alleen overdag, maar ook 's nachts kunnen zien wat er gebeurt. Daarom verkopen wij alleen infrarood IP Camera's (nachtzicht). Daarnaast is ook elke camera uitgerust met bewegingsdetectie. Zo kun jij meteen een melding ontvangen wanneer jouw camera beweging detecteert, en heb je de mogelijkheid in te stellen dat jouw IP Camera enkel opneemt wanneer deze beweging waarneemt. De maximale afstand waarop een IP Camera in het donker filmt en beweging detecteert, verschilt per camera. Lees hiervoor dus goed de specificaties door.

IP Camera advies - Standaardfuncties: nachtzicht en bewegingsdetectie

PTZ (Pan, Tilt en Zoom)

 

Ben jij iemand die graag aan de knoppen draait? Volledig in controle wil zijn? Of wil je jouw IP Camera gewoonweg plaatsen op een plek waar je een grote ruimte en/of afstand in de gaten moet kunnen houden? Dan kun je een PTZ IP Camera wellicht goed gebruiken. Deze camera kun je namelijk draaien (Pan), kantelen (Tilt) en laten inzoomen (Zoom). En dat allemaal vanaf jouw computer, smartphone of tablet. Ook op afstand.

IP Camera advies - PTZ (Pan, Tilt en Zoom)

Microfoon en Luidspreker

 

Is een IP Camera voorzien van een microfoon en luidspreker, dan kan de camera geluid opnemen én kun je communiceren met mensen in de buurt van de camera. Een microfoon en luidspreker (ook wel aangeduid met de term 'Tweeweg audio'/Two-way Audio') stellen je namelijk in staat om te communiceren met mensen in de buurt van de camera. Je gebruikt in de bijbehorende app van de camera de microfoon op je smartphone om te praten tegen de persoon die je op de beelden ziet. De persoon of personen bij de camera horen jou dan door de luidspreker van de camera en kunnen terugpraten door middel van de microfoon. Is de camera alleen voorzien van een microfoon, dan kan deze wel geluid opnemen, maar kun je er niet door praten.

IP Camera advies - Microfoon en Luidspreker

ONVIF

 

Een ONVIF IP Camera (Open Network Video Interface Forum) kan gemakkelijk geïntegreerd worden met andere systemen. Ideaal wanneer je al een ander systeem hebt draaien. Wanneer dat systeem ook aan het ONVIF protocol voldoet, dan kan de nieuwe ONVIF IP Camera gemakkelijk daarop aangesloten worden. 

Tip: De meest verkochte ONVIF IP Camera is de Reolink RLC-422W.

IP Camera advies - ONVIF

IR-CUT

 

IR-Cut is een functie die overdag infrarood (zonne)straling blokkeert. Net als jij, ziet een camera minder wanneer deze onderhevig is aan tegenlicht. Wanneer je de camera plaatst waar veel zonnestralen in de lens vallen, adviseren wij daarom een IR-Cut IP Camera. Deze functie fungeert in feite als zonnebril voor jouw camera.

IP Camera advies - IR-CUT

Losse camera of beveiligingscamera set?

 

Wanneer je een volledig pand of de omgeving wilt beveiligen met meerdere camera's, dan is een beveiligingscamera set vaak voordeliger. Tevens zijn de camera's op de recorders afgestemd, wat installeren een stuk gemakkelijk maakt. 

Een losse IP camera is natuurlijk de juiste optie wanneer je één specifiek onderdeel wilt bewaken. Bijvoorbeeld jouw tuin, carport of hal. Tevens kun je het aantal camera's gemakkelijk uitbreiden.

IP Camera advies - Losse camera of beveiligingscamera set?

Onze meest populaire camera's

 

Kiezen voor de meest populaire camera is altijd een veilig keus. Onze meest populaire buiten IP Camera op dit moment is de Reolink RLC-423WS. Een top buiten IP camera met PTZ. De meest verkochte binnen IP Camera is de HiWatch HWC-P120-D/W. Ook met PTZ en erg snel aan te sluiten.

IP Camera advies - Onze meest populaire camera's
  • Uitgebreid betaalgemak: