Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Buiten IP Camera's

Lees meer

Een beveiligingscamera buiten gebruiken stelt flinke eisen aan de apparatuur. Onze buiten IP Camera’s zijn daarom volledig weerbestendig. Zo ben je ervan verzekerd dat je jouw pand of terrein ook in weer en wind goed kunt bewaken. Uiteraard bieden we 2 jaar garantie op jouw buiten IP Camera. Maak hieronder een keuze uit de buiten IP Camera’s.

Meer: WiFi IP Camera's | Binnen IP Camera's | HD IP Camera's | Acties
Advies: Alles over IP-camera's | Hoe bewaar ik de beelden van een IP-camera | Top 10 IP-camera

Lees minder

Cameraresolutie i
Cameraresolutie

Hoe hoger de resolutie, des te scherper het beeld. Vanaf 1280 x 720 spreken we van een HD IP Camera. Wil je optimaal scherp beeld? Kies dan voor 1920 x 1080. Dit zijn Full HD IP Camera's.

HD

Vanaf 1280 x 720 spreken we van een HD IP Camera. Hiermee film je met gemak tot een afstand van zo'n 20 meter.

Full HD

Wil je optimaal scherp beeld? Kies dan voor 1920 x 1080. Hiermee film je nóg scherper en verder.

Super HD

Hoe scherp wil je het hebben? Mis geen enkel detail met haarscherpe camerabeelden in 1440p Super HD, dag én nacht. Voordeel is dat je ook op langere afstanden gezichten en voorwerpen kunt herkennen.

Werkt op i
Werkt op


Een IP-camera kan op verschillende manier van stroom worden voorzien:

Ingebouwde accu: 
IP-camera's met een ingebouwde accu zijn volledig draadloos te installeren. Bevestig de camera op de gewenste plek, verbinden met de router en de camera is geïnstalleerd. Wanneer de accu leegraakt ontvang je een melding via de app. Ook handig is een solar paneel naast je camera te monteren die de accu altijd volgeladen houdt.

Adapter / lichtnet:
Stekker in het stopcontact, verbinden met de (WiFi) router, QR code scannen en de camera is geïnstalleerd. Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact in de buurt van de camera.

Ethernet (PoE)
In sommige situaties is het niet mogelijk om een IP camera te plaatsen in de buurt van een stopcontact.De ideale oplossing voor dat probleem is een PoE IP Camera. PoE staat voor "Power over Ethernet", oftewel stroomvoorziening door de netwerkkabel. Een stopcontact in de buurt van de recorder of PoE-switch is voldoende. 

WiFi IP Camera (Draadloos) i
WiFi IP Camera (Draadloos)

Een WiFi IP Camera kun je draadloos op je bestaande draadloze netwerk aansluiten. Dit maakt installatie erg gemakkelijk. Binnen een klein kwartiertje staat de camera klaar om te filmen.

PoE-ondersteuning i
PoE-ondersteuning

Beschikt deze camera over de mogelijkheid tot aansluiten via Power over Ethernet (PoE)? Power over Ethernet zorgt ervoor dat de stroomvoorziening via de netwerkkabel gaat, waardoor je geen poweradapter en stroompunt of stopcontact in de buurt nodig hebt. Met andere woorden: je hebt dus maar 1 enkele kabel nodig, namelijk een Ethernetkabel. Dit maakt de installatie van de camera een stuk eenvoudiger.

Opslagmogelijkheden i
Opslagmogelijkheden

Er zijn grofweg 5 manieren om camerabeelden van een IP-camera op te slaan:

PC

Het voordeel van de beelden van een IP Camera rechtstreeks op de PC opslaan, is dat je geen aanvullende aparatuur hoeft aan te schaffen. Nadeel is dat de PC doorlopend aan moet staan en de PC sneller slijt.

Op een SD kaart

Een enorm voordeel is dat de IP Camera volledig stand-alone kan functioneren. Je hebt niks meer nodig dan de IP Camera, een SD kaart en een internetverbinding. De beelden bekijk je via de app of software. Een nadeel kan zijn dat er maximaal, afhankelijk van het type camera, tot 128GB opgeslagen kan worden. Alleen geschikt voor opnamen met bewegingsdetectie dus - dit bespaart namelijk ruimte op je SD kaart.

Op een Netwerk Video Recorder

De veiligste optie van opslag is een Netwerk Video Recorder (NVR). Dit zijn speciale recorders die alleen kunnen worden gebruikt voor de opslag van de camerabeelden van de IP Camera. Een NVR kun je rechtstreeks aansluiten op een monitor, maar ook benaderen op een andere locatie via internet. Een Netwerk Video Recorder biedt de ruimte om langdurig beelden om te slaan op een harde schijf. 

Op een NAS

Wanneer je veel beelden wilt opslaan, is je NAS gebruiken een uitstekende optie. Met behulp van speciale surveillance system software kun je via de NAS overal ter wereld je IP Camera bekijken. Doordat je een NAS kunt voorzien van meerdere harde schijven, kun je onbeperkt beelden bewaren. De software dien je wel extra per aangesloten camera aan te schaffen.     

In de Cloud

Een andere mogelijkheid is de beelden vanaf de IP Camera direct opslaan in de Cloud. Via de cloud kun je niet alleen overal ter wereld live meekijken en meeluisteren, maar ook opgenomen beelden terugkijken wanneer je maar wilt. Een groot voordeel van camerabeelden opslaan in de Cloud is dat het onmogelijk is de beelden te 'stelen'. Vaak betaal je wel maandelijks abonnementskosten.

Infrarood (nachtzicht) i
Infrarood (nachtzicht)

Wil je nachtzicht? Dankzij infrarood kunnen IP Camera's, afhankelijk van het aantal LED's en de resolutie, tot 40 meter ver in de nacht zien. Wij raden infrarood aan wanneer je 24 uur per dag goede bewaking wilt.

PTZ Camera i
PTZ Camera

PTZ staat voor Pan (horizontaal draaien), Tilt (verticaal draaien) en Zoom. Je kunt de camera dus op afstand laten draaien, kantelen en in- en uitzoomen. Dit biedt je een veel groter gebied dat je in de gaten kunt houden. Heeft een PTZ camera bovendien Smart Tracking technologie, dan kan deze bewegende objecten volgen. Met andere woorden: de camera draait dan mee met het bewegende object.

IR-Cut i
IR-Cut

IR-Cut is een functie die overdag infrarood (zonne)straling blokkeert. Net als jij, ziet een camera minder wanneer deze onderhevig is aan tegenlicht. Wanneer je de camera plaatst waar veel zonnestralen in de lens vallen, adviseren wij daarom een IP Camera met IR-Cut. Deze functie fungeert in feite als zonnebril voor de camera.

Plug and Play i
Plug and Play

De basis van het principe van Plug and Play is dat alle apparaten en/of onderdelen zo ontworpen zijn, dat je deze zeer eenvoudig kunt installeren. Je hebt hier geen technische kennis voor nodig.

Onvif IP Camera's i
Onvif IP Camera's

ONVIF staat voor Open Network Video Interface Forum. Het ONVIF protocol is een wereldwijd erkende norm voor het onderling samenwerken van netwerkvideoproducten, zoals IP Camera's en IP Camera software. Voldoet de camera aan deze norm, dan kan deze gemakkelijker worden geïnstalleerd en geïntegreerd in andere systemen (mits deze ook aan ONVIF voldoen, natuurlijk).

Compatible met NAS i
Compatible met NAS

Kan de camera samenwerken met een NAS (Synology)? Hierdoor kun je eenvoudig de beelden opslaan en terugkijken. Met behulp van speciale surveillance system software kun je via de NAS overal ter wereld je IP Camera bekijken. Doordat je een NAS kunt voorzien van meerdere harde schijven kun je onbeperkt beelden bewaren. De software dien je wel extra per aangesloten camera aan te schaffen. 

App beschikbaar voor i
App beschikbaar voor

Hier kun je zien of er voor het besturingssysteem van jouw tablet of smartphone apps verkrijgbaar zijn. Via de app bekijk je de beelden van jouw IP Camera waar je ook bent ter wereld. Ook kun je instellingen beheren, opgenomen beelden terugkijken en, indien de camera beschikt over PTZ, de camera besturen en inzoomen.

Kijkhoek i
Kijkhoek

Welke kijkhoek bereikt de IP Camera? Hoe groter de kijkhoek, hoe meer detail je kunt filmen. Een kijkhoek van 90 graden is bijvoorbeeld uitermate geschikt om bij de voordeur te filmen.

Audio i
Audio

Tweeweg audio

Is een IP Camera voorzien van een microfoon en luidspreker, dan kan de camera geluid opnemen én kun je communiceren met mensen in de buurt van de camera. Een microfoon en luidspreker (ook wel aangeduid met de term 'Tweeweg audio'/Two-way Audio') stellen je namelijk in staat om te communiceren met mensen in de buurt van de camera. Je gebruikt in de bijbehorende app van de camera de microfoon op je smartphone om te praten tegen de persoon die je op de beelden ziet. De persoon of personen bij de camera horen jou dan door de luidspreker van de camera en kunnen terugpraten door middel van de microfoon.

Microfoon

Is de camera alleen voorzien van een microfoon, dan kan deze wel geluid opnemen/laten horen, maar kun je er niet door praten.

Overige specificaties i
Overige specificaties

Over welke specificaties beschikt de IP Camera nog meer?

Bericht via e-mail notificatie

Voldoet de camera aan deze functie, dan kan deze jouw meldingen sturen via e-mail.

Bewegingsdetectie

Met bewegingsdetectie kun jij meteen een melding ontvangen wanneer jouw camera beweging detecteert, en heb je de mogelijkheid in te stellen dat jouw IP Camera enkel opneemt wanneer deze beweging waarneemt. De maximale afstand waarop een IP Camera beweging detecteert, verschilt per camera. Lees hiervoor dus goed de specificaties door.

Batterijen

Heb jij echt geen zin in gedoe met kabels? Kies dan voor een WiFi IP Camera op accu of batterijen. 100 % draadloos, en dus geen enkele kabel. Gebruiksgemak ten top: je plaatst deze camera waar je maar wilt.

IP Dome Camera i
IP Dome Camera

Een Dome Camera is eigenlijk een IP Camera verpakt in een glazen halve bol en wordt ook wel een koepelcamera genoemd. Onder de koepel bevindt zich de lens van de camera. Deze is bijna altijd naar beneden gericht. Meestal worden de camera's bevestigd aan een muur of plafond. Er bestaan ook speciale beugels waarmee de camera aan een ander object bevestigd kan worden. Dit kan bijvoorbeeld een paal zijn.

Met installatie i
Met installatie

Het zelf installeren van een IP-camera, camerasysteem of alarmsysteem kan lastig zijn. Daarom bieden we ook onze installatieservice. Zo weet je zeker dat de installatie vakkundig wordt geïnstalleerd. Onze installateurs hebben ruime ervaring met het installeren en beschikken over de juiste materialen. 

We hebben ook al pakketten samengesteld inclusief  installatie. Je herkent deze aan het label 'incl. installatie'.

AI Functies i
AI Functies

Biedt een IP Camera AI (Artificial Intelligence, kuntstmatige intelligentie) functies?

Persoonsdetectie

Persoonsdetectie herkent mensen in het beeld en kan hier een melding van geven.

Voertuigdetectie

Voertuigdetectie herkent voertuigen in het beeld en kan hier een melding van geven.

Gezichtsherkenning

Bij gezichtsherkenning kunnen specifieke personen worden herkend. Komen deze personen in beeld, dan hier een melding over gegeven worden.

Lijn-overschrijding detectie

Wanneer iemand een vooraf ingestelde lijn overschrijdt, ontvang je een melding.

Indringersdetectie

Wanneer iemand een vooraf ingesteld gebied binnendringt, ontvang je een melding.

Epine's Keuze i
Epine's Keuze

Epine's Favoriet

Producten met dit label zijn onze absolute favoriet. Op de productpagina's leggen onze productspecialisten uit waarom.

Coming Soon

Producten met dit label zijn nog niet beschikbaar. Je kunt deze wel alvast bestellen, zodat je zeker weet dat jij het product als eerste in huis hebt.

Combi Deals

Combi Deals zijn speciaal door ons samengestelde handige bundels, met extra voordeel.

9.0 1 10
3003 beoordelingen
Uitstekend...
05-10-2023

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Op werkdagen voor 17:00 besteld,
  morgen gratis* bezorgd
 • Gratis retourneren
 • Direct advies van de specialist? Bel, mail of chat, WhatsApp
 • De beste deal maken? Vraag naar jouw korting
 • Speciaal voordeel voor installateurs en resellers
Sorteren op:
 
130 van 175
Aantal tonen:
 
 
Reolink RLC-820A 8MP Buiten IP Camera PoE AI

Reolink RLC-820A 8MP Buiten IP Camera PoE AI

9 review(s)
 • 4K Ultra HD resolutie: 3840 x 2160px
 • PoE, AI, time-lapse
 • App voor: iOS en Android
97,99
Op voorraad
 
Dahua IPC-HDW-1531S 5MP Eyeball IP Camera PoE

Dahua IPC-HDW-1531S 5MP Eyeball IP Camera PoE

 • Super HD resolutie: 2592 x 1944px
 • Opslag via: PC, NVR en NAS
 • App voor: iOS en Android
179,-
Op voorraad
  Epine's Favoriet: 100 % onafhankelijke camera
Reolink Go Full HD 4G IP Camera
Epine's Favoriet: 100 % onafhankelijke camera

Reolink Go Full HD 4G IP Camera

16 review(s)
 • Full HD resolutie: 1920 x 1080px
 • Verbinding via:  3G/4G
 • App voor: iOS en Android
274,99 259,99
Uitverkocht - Binnenkort weer op voorraad
 
Dahua IPC-HDBW1320EP-3MP Buiten Camera PoE

Dahua IPC-HDBW1320EP-3MP Buiten Camera PoE

2 review(s)
 • Full HD resolutie: 1920 x 1080
 • Connect via PoE
 • App voor iOS en Android
139,-
Uitverkocht - Binnenkort weer op voorraad
 
Dahua IPC-EB5400P 4MP Buiten IP Camera PoE

Dahua IPC-EB5400P 4MP Buiten IP Camera PoE

 • Full HD resolutie: 1920 x 1080
 • Connect via PoE
 • App voor iOS en Android
269,99
Op voorraad
 
Dahua DH-SD1A203T-GN-W Full HD PTZ IP Camera

Dahua DH-SD1A203T-GN-W Full HD PTZ IP Camera

5 review(s)
 • Full HD resolutie: 1920 x 1080px
 • Opslag via: PC, SD Kaart, NVR en NAS
 • App voor: iOS en Android
192,90
Op voorraad
 
Dahua DH-SD22204T-GN-W Full HD Buiten Mini PTZ IP Camera

Dahua DH-SD22204T-GN-W Full HD Buiten Mini PTZ IP Camera

26 review(s)
 • Full HD resolutie: 1920 x 1080px
 • IP-camera met: MicroSD-kaartslot
 • App voor: iOS en Android
179,-
Uitverkocht - Binnenkort weer op voorraad
 
Dahua IPC-HFW-1531S 5MP Bullet IP Camera PoE

Dahua IPC-HFW-1531S 5MP Bullet IP Camera PoE

 • Super HD resolutie: 2592 x 1944px
 • Opslag via: PC, NVR en NAS
 • App voor: iOS en Android
179,-
Op voorraad
 
Dahua DH-SD1A203T-GN Full HD PTZ IP Camera PoE

Dahua DH-SD1A203T-GN Full HD PTZ IP Camera PoE

2 review(s)
 • Full HD resolutie: 1920 x 1080px
 • Opslag via: PC, SD kaart, NVR en NAS
 • App voor iOS en Android
187,90
Op voorraad
 
Dahua IPC-HFW1235SP-W 2MP Buiten IP Camera

Dahua IPC-HFW1235SP-W 2MP Buiten IP Camera

2 review(s)
 • Full HD resolutie: 1920 x 1080px
 • PC, NAS, NVR en MicroSD
 • App voor IOS en Android
129,-
Op voorraad
 
Reolink RLC-411WS 5MP Buiten IP Camera

Reolink RLC-411WS 5MP Buiten IP Camera

 • Super HD resolutie: 3072 x 1728px
 • 16GB SD kaart ingebouwd
 • App voor iOS en Android
149,-
Uitverkocht - Binnenkort weer op voorraad
 
Dahua IPC-HFW1120S-W HD Buiten IP Camera

Dahua IPC-HFW1120S-W HD Buiten IP Camera

14 review(s)
 • Beeldresolutie: HD (720px)
 • Opnemen op een MicroSD kaart
 • App voor iOS & Android
99,-
Uitverkocht - Binnenkort weer op voorraad
 
Dahua DH-SD22204T-GN PTZ Buiten IP Camera PoE

Dahua DH-SD22204T-GN PTZ Buiten IP Camera PoE

5 review(s)
 • Full HD resolutie: 1920 x 1080px
 • Connect via: Power over Ethernet
 • App voor: iOS en Android
159,-
Uitverkocht - Binnenkort weer op voorraad
 
Dahua IPC-HDBW2531EP-S-S2 5MP Buiten IP Camera PoE

Dahua IPC-HDBW2531EP-S-S2 5MP Buiten IP Camera PoE

 • Super HD resolutie: 2592×1944 px
 • Connect via: PoE
 • App voor: iOS en Android
169,99
Op voorraad
 
Dahua IPC-HFW1320S - 3MP Buiten IP Camera PoE

Dahua IPC-HFW1320S - 3MP Buiten IP Camera PoE

 • Full HD resolutie: 1920 x 1080
 • Connect via PoE
 • App voor iOS en Android
139,-
Uitverkocht - Binnenkort weer op voorraad
 
Dahua IPC-HDBW1120E-W HD Buiten IP Camera

Dahua IPC-HDBW1120E-W HD Buiten IP Camera

22 review(s)
 • HD resolutie: 1280 x 720px
 • Voor buitengebruik
 • App voor: iOS & Android
109,- 99,-
Uitverkocht - Binnenkort weer op voorraad
 
Reolink RLC-410WS 4MP Buiten IP Camera Wit

Reolink RLC-410WS 4MP Buiten IP Camera Wit

120 review(s)
 • Super HD resolutie: 2560 x 1440px
 • Geschikt voor: buitenshuis
 • App voor: iOS en Android
72,99
Uitverkocht - Binnenkort weer op voorraad
 
Dahua IPC-HDW2531TM-AS-S2 Full HD Buiten IP Camera PoE

Dahua IPC-HDW2531TM-AS-S2 Full HD Buiten IP Camera PoE

 • Super HD resolutie: 2592 x 1944
 • Connect via: Power over Ethernet
 • App voor: iOS en Android
159,99
Uitverkocht - Binnenkort weer op voorraad
 
Dahua IPC-HFW2531SP-S 5MP Buiten IP Camera PoE

Dahua IPC-HFW2531SP-S 5MP Buiten IP Camera PoE

2 review(s)
 • Super HD resolutie: 2592×1944 px
 • Connect via: PoE
 • App voor: iOS en Android
169,99
Uitverkocht - Binnenkort weer op voorraad
 
Reolink RLC-422 5MP Buiten IP Camera PoE

Reolink RLC-422 5MP Buiten IP Camera PoE

18 review(s)
 • Super HD resolutie: 3072 x 1728px
 • Connect via: PoE
 • App voor iOS en Android
119,-
Uitverkocht - Binnenkort weer op voorraad
 
Dahua IPC-HFW1320S-W Full HD Buiten IP Camera

Dahua IPC-HFW1320S-W Full HD Buiten IP Camera

11 review(s)
 • Full HD resolutie: 1920 x 1080
 • Opnemen op een MicroSD kaart
 • App voor iOS & Android
139,-
Uitverkocht - Binnenkort weer op voorraad
 
Reolink RLC-410WS 4MP Buiten IP Camera Wit (Tweede Kans)

Reolink RLC-410WS 4MP Buiten IP Camera Wit (Tweede Kans)

2 review(s)
 • Super HD resolutie: 2560 x 1440px
 • Geschikt voor: buitenshuis
 • App voor: iOS en Android
99,-
Uitverkocht - Binnenkort weer op voorraad
 
Reolink RLC-410WA, 4 MP Dual-Band WiFi beveiligingscamera Wit

Reolink RLC-410WA, 4 MP Dual-Band WiFi beveiligingscamera Wit

 • Super HD resolutie: 2560 x 1920px
 • Geschikt voor: buitenshuis
 • App voor: iOS en Android
77,99
Op voorraad
 
Reolink RLC-410WA, 4 MP Dual-Band WiFi beveiligingscamera Zwart

Reolink RLC-410WA, 4 MP Dual-Band WiFi beveiligingscamera Zwart

 • Super HD resolutie: 2560 x 1920px
 • Geschikt voor: buitenshuis
 • App voor: iOS en Android
77,99
Op voorraad
 
Nous W7 Smart WiFi IP Camera 3mp

Nous W7 Smart WiFi IP Camera 3mp

4 review(s)
 • Super full hd resolutie: 2304x1296
 • Geschikt voor: buitenshuis
 • App voor: iOS en Android
62,99
Op voorraad
 
Reolink RLC-420 5MP Buiten Camera PoE

Reolink RLC-420 5MP Buiten Camera PoE

10 review(s)
 • Super HD resolutie: 2560 x 1920px
 • Connect via: PoE
 • App voor: iOS en Android
79,-
Uitverkocht - Binnenkort weer op voorraad
 
Reolink RLC-410WS 4MP Buiten IP Camera Zwart

Reolink RLC-410WS 4MP Buiten IP Camera Zwart

120 review(s)
 • Super HD resolutie: 2560 x 1440px
 • Geschikt voor: buitenshuis
 • App voor: iOS en Android
79,99
Uitverkocht - Binnenkort weer op voorraad
 
4 x RLC-410WS 4MP Buiten IP Camera Wit + 64 GB SD

4 x RLC-410WS 4MP Buiten IP Camera Wit + 64 GB SD

 • Super HD resolutie: 2560 x 1440px
 • Geschikt voor: buitenshuis
 • App voor: iOS en Android
376,80 308,80
Op voorraad
  Pre Order Nu!
Vegas VGZ-210-AI Smart Outdoor PoE Bullet Camera
Pre Order Nu!

Vegas VGZ-210-AI Smart Outdoor PoE Bullet Camera

 • Super HD resolutie: 2560 x 1920px
 • PoE, AI, time-lapse
 • App voor iOS en Android
79,-
Uitverkocht - Binnenkort weer op voorraad
 
Reolink RLC-811A 8MP Buiten IP Camera PoE AI

Reolink RLC-811A 8MP Buiten IP Camera PoE AI

2 review(s)
 • 4K Ultra HD resolutie: 3840 x 2160px
 • PoE, AI, sirene, Spotlight, Time Lapse
 • App voor iOS en Android
137,99
Op voorraad
Vorige1

Buiten IP camera

De behuizing van een buiten IP Camera moet geschikt zijn om het weer in ons land te doorstaan. Dat betekent (spat) waterdicht, stevig genoeg om een paar hagelstenen te weerstaan, maar ook voorzien van een zonneklep. Door zo'n overkapping zijn opnames ook bij zonneschijn nog goed te zien. Zonder zonneklep zou het beeld al heel snel overbelicht zijn. 

Resolutie van een buiten IP Camera

Buiten IP CameraOok bij een IP camera voor buiten moet de keuze worden gemaakt tussen bepaalde beeldkwaliteiten. Logischerwijs kies je altijd voor de hoogste resolutie (Full HD), maar dat neemt ook het meeste pek in op een opslagmedium. Vooral wanneer je van plan bent om op te gaan nemen op een SD kaart kan dat een rol gaan spelen. Los daarvan biedt Full HD natuurlijk wel het scherpste beeld.

Tip: De RLC-422W 5MP Buiten IP Camera is een dome camera met super HD resolutie en talloze mogelijkheden.

Opnemen op een IP camera buiten

Het opnemen van beelden van een IP camera buiten kan op een ingebouwde SD kaart, een harde schijf, een NAS of in de Cloud. Die laatstgenoemde optie heeft als voordeel dat je altijd en overal bij de informatie kunt. Daarnaast zijn Cloudservers tegenwoordig vaak veel beter beschermd tegen indringers dan lokale systemen.

 • Uitgebreid betaalgemak: