Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Vandaag in het nieuws: aantal woninginbraken gestegen

Geschreven door op Voor het eerst in jaren is het aantal woninginbraken toegenomen. Het goed beveiligen van je huis lijkt nu dan ook meer noodzaak dan ooit.

Voor het eerst in jaren is het aantal woninginbraken toegenomen, blijkt uit de vandaag gepubliceerde Risicomonitor Woninginbraken van het Verbond van Verzekeraars. In 2015 lag het aantal ingediende claims nog rond de 61.000, waar dit aantal in 2016 is gestegen naar bijna 64.000. Het goed beveiligen van je huis lijkt nu dan ook meer noodzaak dan ooit.

Geen duidelijke verklaring voor de stijging

Wat de stijging van woninginbraken precies heeft veroorzaakt, is onbekend. Wel wijst het Verbond van Verzekeraars er op dat mensen door de aantrekkende economie steeds meer dure spullen aanschaffen. Voor inbrekers betekent dat dat er meer te halen valt, én dat de opbrengsten van diefstal hoger zijn.

Feestdagen zijn populair

Vooral tijdens de feestdagen slaan inbrekers graag hun slag, meldt het Verbond. Met de Kerst zijn veel mensen niet thuis, wat natuurlijk koren op de molen is van inbrekers. En ook Oud en Nieuw is geliefd onder criminelen. Mensen doen vaak de deur niet op slot als ze de straat opgaan om vuurwerk af te steken of buurtgenoten een gelukkig nieuwjaar te wensen. In onderstaande grafiek zijn duidelijk toenamen te zien in het aantal claims tijdens de feestdagen.

 Bron: Verbond van Verzekeraars

Regionale verschillen

Niet overal in Nederland is het aantal inbraken toegenomen, zoals onderstaande grafiek aantoont. Dit verschilt per provincie.

Bron: Verbond van Verzekeraars

Beveilig je huis tegen inbraak

Er bestaan innovatieve apparaten die inbraken kunnen voorkomen en/of kunnen helpen criminelen meteen op te pakken. Je kunt hiervoor een kijkje nemen in ons assortiment alarmsystemen, beveiligingscamera's, IP camera's, deurbellen en speciale Spy Camera's. Ook hebben wij een aantal aantrekkelijke acties van scherp geprijsde beveiligingsproducten.

Wil je graag opvies op maat? Dat kan natuurlijk ook. Onze beveiligingsexperts helpen je graag verder. Bel 078 6416410, of kom langs in de winkel voor een gratis productdemonstratie.

7941-vandaag-in-het-nieuws-aantal-woninginbraken-gestegen-03.jpg

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Op werkdagen voor 17:00 besteld,
  morgen gratis bezorgd
 • Gratis retourneren
 • Direct advies van de specialist met onze online chat
 • Producten in het echt zien? Kom naar onze winkel in Papendrecht
 • Speciaal voordeel voor installateurs en resellers
 • Uitgebreid betaalgemak: