Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Stappenplan Dahua installatie


Het installeren van een Dahua IP-camera is gelukkig zo gepiept. De installatie is Plug & Play, dat wil zeggen: de camera's zijn zo gemaakt dat je geen technicus hoeft te zijn om ze zelf in gebruik te nemen. En om het je nóg makkelijker te maken, nemen wij je hier stap-voor-stap mee door de installatie

Allereerst: wat heb je nodig?

Een Dahua IP-camera
Je smartphone, tablet en eventueel een pc
Een router of modem
Een netwerkkabel en stopcontact

Stap 1: Voorzie de camera van stroom

Gebruik de meegeleverde adapter om de camera op het lichtnet aan te sluiten. Dan gaat de camera aan (bij Dahua camera’s hoef je hier meestal niet voor op een aan-uit knop te drukken).

Let op: heb je een Dahua camera met PoE (Power over Ethernet), dan heb je mogelijk geen stopcontact nodig. In combinatie met de juiste router of PoE Injector, voorzie je dan de camera ook van stroom door middel van de netwerkkabel.

Stap 2: Installeer de Dahua applicatie

Dahua camera's zijn te bedienen via de applicatie 'Easy4ip' voor iOs en Android. Installeer deze app op je smartphone of tablet.

Stap 3: Maak een account aan

Vervolgens maak je een Easy4ip account aan. Vul je e-mail adres en gekozen wachtwoord in.

Stap 4: Scan de QR-code                                                                                                                      

Als je een account hebt aangemaakt, krijg je een blauw schermpje te zien. Klik rechts bovenin op het kleine plus-teken in de hoek. Nu moet je de QR-code scannen met de camera van je smartphone of tablet. Deze code vind je op de sticker op de camera zelf.

 Hoe installeer je een Dahua camera   Hoe installeer je een Dahua camera   Hoe installeer je een Dahua camera  

 

Stap 5: Maak verbinding met het Internet

Code gescand? Dan start nu de wizard voor netwerkverbinding. Hiervoor moet je het wachtwoord van de camera opgeven. Dit is een standaardwachtwoord, en deze vind je in de bijgeleverde documentatie. Meestal is dat 'admin'. Als je verbinding wilt maken via Wi-Fi, dan zal de app nu vragen om jouw Wi-Fi netwerk aan te klikken. Maak je verbinding via de kabel, dan wordt de verbinding gelijk gestart. Nu heb je jouw camera in de app toegevoegd.

 Hoe installeer je een Dahua camera    Hoe installeer je een Dahua camera   Hoe installeer je een Dahua camera   Hoe installeer je een Dahua camera    

 

Stap 6: En…Klaar is Kees!

Geeft het scherm weer dat er succesvol verbinding is gemaakt? Dan is de camera nu geïnstalleerd. Verdere instellingen wijzen zich vanzelf. Kom je er toch niet uit? Neem dan contact op met onze technische dienst. Zij helpen je graag verder!

Tip: Je kunt Easy4ip ook openen in je Internetbrowser op je pc of laptop. Log hiervoor in via https://www.easy4ip.com/ Daarnaast kun je in je browser ook rechtstreeks verbinding maken met de camera door in de webbalk het IP-adres van de camera in te vullen. Vervolgens kun je op deze manier ook je camera verder instellen. Hier heb je zelfs meer opties dan in Easy4ip op mobiele apparaten of op je pc. Het voordeel van de app is natuurlijk weer dat je deze op elk gewenst moment van de dag, waar ook ter wereld kunt openen.

Opnamen kun je maken door middel van een SD kaart of een netwerk videorecorder.

Lukt het niet?

Lukt het niet om met behulp van dit stappenplan je camera te installeren? Download de handleiding of dan contact met ons op en onze technische dienst helpt je graag verder.

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Voor 17:00 besteld,
  morgen gratis bezorgd
 • Gratis retourneren
 • Klantenservice open
  van 08:30 tot 17:00 uur
 • Persoonlijk advies in onze winkel in Papendrecht
 • Uitgebreid betaalgemak: