Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Stappenplan Vegas 5030-serie

De Vegas serie kun je zelf binnen een paar minuten installeren. Om je op weg te helpen, nemen wij je hier stap-voor-stap mee door de installatie.

Allereerst: Wat heb je nodig?


1 x Touchscreen Monitor NVR (‘basisstation’)
1 - 4 x HD Camera
2 - 4 x Voedingsadapter
2 -5 x Draadloze antenne
Montagemateriaal
Netwerkkabel
Router met Wi-Fi
Smartphone of tablet
Stopcontact

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Op werkdagen voor 17:00 besteld,
  morgen gratis bezorgd
 • Gratis retourneren
 • Direct advies van de specialist? Bel, mail of chat, WhatsApp
 • De beste deal maken? Vraag naar jouw korting
 • Speciaal voordeel voor installateurs en resellers

Stap 1: Bevestig de harde schijf in het basisstation

Om het systeem te kunnen starten, bevestig je eerst de harde schijf in het ‘basisstation’. Dit is belangrijk, want zonder harde schijf kunnen er geen beelden worden opgenomen. Schroef aan de achterkant van de monitor de hiervoor bestemde klep los, klem de schijf vast en schroef de klep weer voorzichtig dicht. Heb jij jouw harde schijf samen met jouw camerasysteem besteld en hebben wij de harde schijf al voor je ‘ingebouwd’? Dan kun je deze stap overslaan.

Stap 2: Maak het systeem gereed voor gebruik

Installeer eerst de antenne op het basisstation. Verbindt het basisstation daarna met je router met de RJ45 netwerkkabel.

Opmerking: Controleer voordat je de apparatuur gebruikt of de router open is op DHCP service (meestal is dit al automatisch ingesteld).

Stappenplan Vegas 5030-serie - Stap 2: Maak het systeem gereed voor gebruik

Stap 3: Voorzie het basisstation van stroom

Vervolgens bevestig je het basisstation en de camera(s) op de door jouw gewenste plek. Let goed op waar je de camera(s) plaatst: het systeem moet namelijk genoeg bereik hebben om een stabiele verbinding te kunnen maken. In principe kan de Vegas 5030-serie een afstand tot 300 meter overbruggen. In de praktijk kan dit echter wel eens korter uitvallen, vanwege allerlei omgevingsfactoren die de sterkte van het signaal kunnen beïnvloeden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan muren en andere materialen die het signaal kunnen belemmeren. De camera(s) kun je door middel van schroeven aan de muur bevestigen. Aan de achterkant van het basisstation zit een handige standaard, zodat je de monitor als een fotolijstje neer kunt zetten.

Tip: Je kunt er ook voor kiezen om hiervoor een voet-standaard te gebruiken. Deze wordt niet meegeleverd, maar kun je apart bestellen.

Sluit daarna het basisstation aan op het lichtnet met de daarvoor bestemde voedingsadapter.

Stap 4: Voorzie de camera(s) van stroom en installeer de antenne(s) op de camera(s)

Sluit de camera’s aan op het lichtnet met de daarvoor bestemde adapters.
Installeer daarna de antenne(s) op de camera(s). Het LED-lampje aan de voorkant van elke camera toont de signaalsterkte aan:

 • - Fel blauw licht: sterk signaal
 • - Blauw knipperend licht: gemiddeld signaal
 • - Rood licht: laag signaal

Opmerking: alle LEDs worden uitgeschakeld na 1 minuut.

Stappenplan Vegas 5030-serie - Stap 4: Voorzie de camera(s) van stroom en installeer de antenne(s) op de camera(s)

Stap 5: Zet het systeem aan

Heb je bovenstaande stappen gevolgd en het draadloos camerasysteem aangesloten? Mooi, dan kun je het aanzetten. Dit doe je met de enkele knop aan de bovenkant van de monitor. Deze knop kan gebruikt worden om zowel het beeld als het systeem aan- of uit te zetten. Druk je één seconde op de knop, dat gaat het scherm aan of uit. Houdt je de knop 3 seconden ingedrukt, dan gaat het systeem aan of uit.

Stap 6: Verdere instellingen wijzigen

Alle Vegas 5030 camerasystemen hebben een 9 inch touchscreen LCD monitor. Dit intuïtieve touchscreen zorgt ervoor dat het systeem gemakkelijk is te installeren en te bedienen. Je kunt live video bekijken, opgenomen video's terug bekijken, instellingen wijzigen en nog veel meer. De menustructuur is volledig opgebouwd in het Nederlands. Zo kun jij jouw systeem eenvoudig zelf bedienen.

Stap 7: Installeer de app

Wil je jouw beeldmateriaal op je smartphone of tablet kunnen bekijken? Dat kan. De Vegas 5030-serie maakt daarvoor gebruik van de app ‘KalayCAM’ op iOs of Android. Download deze app in de App Store (iOs) van Apple of de Play Store (Android) van Google. Zoek hiervoor op ‘KalayCAM’ in de zoekbalk. De desbetreffende app kun je herkennen aan het wit-oranje icoontje van een camera-lens. 

Stappenplan Vegas 5030-serie - Stap 7: Installeer de app

Stap 8: Voeg jouw camera’s toe in de app

Open de app, tik op ‘Device’ en vervolgens op het ‘+’ teken. Vervolgens wordt je gevraagd met behulp van de camera op je smartphone of tablet de QR-code van jouw camera te scannen (deze vind je op de camera zelf). Dit kun je doen voor elke afzonderlijke camera.

Opmerking: Lukt dit niet? Tik dan onderaan op ‘Can’t use QRCode?’ Vervolgens krijg je een scherm waarin je jouw camera handmatig toe kunt voegen.

Stappenplan Vegas 5030-serie - Stap 8: Voeg jouw camera’s toe in de app

Lukt het niet?

Lukt het niet om met behulp van dit stappenplan je camerasysteem te installeren? Neem dan contact met ons op en onze technische dienst helpt je graag verder.

 • Uitgebreid betaalgemak: