Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Stappenplan Zmodo installatie


Tip vooraf: zorg dat je een muis (bij Zmodo standaard meegeleverd) en een beeldscherm op jouw Zmodo NVR (Netwerk Video Recorder) aan kunt sluiten. Deze heb je nodig om via de NVR bepaalde functies in te stellen, zoals het (eventueel) formatteren van de harde schijf.

Allereerst: wat heb je nodig?   

 • Zmodo camera(s)
 • Zmodo NVR
 • Je smartphone, tablet en eventueel een pc
 • Een router en/of modem
 • Netwerkkabel(s)
 • Muis en beeldscherm
 • Stroomadapters en stopcontact

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Op werkdagen voor 17:00 besteld,
  morgen gratis* bezorgd
 • Gratis retourneren
 • Direct advies van de specialist? Bel, mail of chat, WhatsApp
 • De beste deal maken? Vraag naar jouw korting
 • Speciaal voordeel voor installateurs en resellers

Installatie Zmodo draadloze systemen


Voor je begint: zorg dat je de draadloze camera’s zo dicht mogelijk bij je Wi-Fi router plaatst wanneer je deze gaat installeren en voorzie alle apparatuur van stroom. Gebruik de meegeleverde adapters om de NVR en camera’s op het lichtnet aan te sluiten. Sluit de NVR aan op de router met de netwerkkabel via de daarvoor bestemde poorten.

Installeer de app

Zmodo camera’s zijn te bedienen via de applicatie ‘Zmodo App’. Download deze app in de App Store (iOs) van Apple of de Play Store (Android) van Google. Zoek hiervoor op ‘Zmodo’ in de zoekbalk. De desbetreffende app kun je herkennen aan het lichtblauwe icoontje met de ‘z’ van Zmodo. Installeer de app vervolgens op je smartphone of tablet.

Open de app en tik rechtsonder in het scherm op de knop ‘Sign Up’. Vervolgens kun je kiezen of je een account aanmaakt met je mobiele telefoonnummer of je e-mail adres. Wij adviseren je echter je e-mailadres te gebruiken – de ervaring leert dat dat doorgaans flexibeler is.
Voer het door jouw gewenste wachtwoord in en tik op ‘Submit’.

Stappenplan Zmodo installatie - Installeer de app

Maak verbinding met het netwerk Zmodo


Open de netwerkinstellingen op je smartphone of tablet. Zoek het netwerk genaamd ‘ZMD_SAP’ en maak verbinding met dit netwerk.

Ga vervolgens weer terug naar de Zmodo app. Tik rechtsboven in het scherm op het witte ‘+’-teken. Je krijgt nu een scherm te zien met 3 opties. Tik de bovenste optie aan: ‘Zink’. Je krijgt nu bovenin een pop-up te zien – tik hierbij op ‘Add Device’. Voer vervolgens het aantal draadloze camera’s in dat je wilt toevoegen. Tik daarna op het blauwe vinkje.

Heb je nog geen verbinding gemaakt met het ZMD_SAP netwerk, dan verschijnt er een scherm dat je met de knop ‘Tap here to begin to set up’ doorvoert naar de Wi-Fi instellingen van je mobiele apparaat, waarmee je alsnog verbinding kunt maken met dit netwerk.

Stel je apparaten verder in in de overzichtelijke app. Deze instellingen wijzen zich vanzelf.

Stappenplan Zmodo installatie - Maak verbinding met het netwerk Zmodo

Installatie Zmodo sPoE systemen


Gebruik de meegeleverde adapter om de NVR op het lichtnet aan te sluiten. Sluit de camera(s) aan op de NVR door middel van de bijgeleverde netwerkkabel(s) (19 Volt). De camera’s zijn dan ook meteen voorzien van stroom.

Sluit een muis en beeldscherm aan op de NVR via de daarvoor bestemde poorten. Je systeem is nu in principe al gereed voor gebruik. De camera’s zijn actief en beelden zijn te bekijken via het beeldscherm. Ook kun je de NVR nu verder instellen. Wil je de beelden ook op je smartphone of tablet kunnen bekijken? Dan heb je een netwerkverbinding nodig. Volg daarvoor onderstaande stappen.

Toevoegen in de Zmodo app

Sluit de NVR aan op de router met de netwerkkabel via de daarvoor bestemde poorten.

Zmodo camera’s zijn te bedienen via de applicatie ‘Zmodo App’. Download deze app in de App Store (iOs) van Apple of de Play Store (Android) van Google. Zoek hiervoor op ‘Zmodo’ in de zoekbalk. De desbetreffende app kun je herkennen aan het lichtblauwe icoontje met de ‘z’ van Zmodo. Installeer de app vervolgens op je smartphone of tablet.

Stappenplan Zmodo installatie - Toevoegen in de Zmodo app

Registreer en voeg je camera's toe

Open de app en tik rechtsonder in het scherm op de knop ‘Sign Up’. Vervolgens kun je kiezen of je een account aanmaakt met je mobiele telefoonnummer of je e-mail adres. Voer deze en het door jouw gewenste wachtwoord in en tik op ‘Submit’.

Open vervolgens de app en tik rechtsboven in het scherm op het witte ‘+’-teken. Je krijgt nu een scherm te zien met 3 opties. Tik de onderste optie aan: ‘Wireless Device and Smart kit’. Je krijgt nu bovenin een pop-up te zien – tik hierbij op ‘Add Device’. Tik in het scherm dat je nu te zien krijgt op ‘Smart Kit’. De app geeft nu jouw apparaten weer. Voeg deze toe.

Stappenplan Zmodo installatie - Registreer en voeg je camera's toe

Meer weten?

 

Kom je er nog niet helemaal uit of lukt het niet om met behulp van dit stappenplan je camerasysteem te installeren? Neem dan contact op met onze technische dienst en we helpen je graag verder.

Zmodo App Update - 07 september 2017

Sinds 7 september is de Zmodo app voorzien van een update en is de interface aangepast. De app ziet er dus iets anders uit dan je eerder gewend was. Wat is er allemaal veranderd? Hier een kort overzicht:

Voorvertoning van apparaten

Alle apparaten worden weergegeven in het zogenaamde 'Device Wheel', de afbeeldingen bovenaan het scherm wanneer je de app opent. Je kunt dit 'Wheel' naar eigen inzicht aanpassen. Je kunt ervoor kiezen hier jouw camerabeelden weer te geven, een eigen foto of afbeelding van de galerij van je mobiele apparaat toevoegen, of het standaardbeeld laten staan. Swipe naar links of naar rechts om door dit menu te navigeren.

Snelle modi

De snelle modi ('Quick modes') zijn verplaatst om toegang gemakkelijker te maken. Met dit menu kun je snel en eenvoudig instellingen aanpassen met betrekking tot notificaties, apparaatfuncties en alarmen. Wanneer je thuis bent bijvoorbeeld, kun je jouw camera in de woonkamer uitzetten, en je bewegingsmelder deactiveren. Wanneer je je huis verlaat, kun je al deze apparaten weer aanzetten. Gebruik de vier standaard modi of maak zelf nieuwe modi aan.

Feature categorien

Met behulp van deze categorieën kun je snel toegang krijgen tot de functies die je wilt. Wil je bijvoorbeeld live beelden bekijken van je woonkamer, druk dan op de 'Video' functie. Wil je waarschuwingen van je apparaten zien, ga dan naar het menu 'Alerts'.

Lijst van apparaten

Al je aangesloten apparaten worden samen weergeven in een lijst ('Device List'). Scroll naar beneden in het startscherm van de app om ze te zien en toegang te krijgen tot al je Zmodo-apparaten. Als de camera of het camerasysteem geïnstalleerd is, dan moet je dus in het beginscherm omlaag scrollen om jouw apparaten te zien. Daarna kun je op jouw apparaten tikken. Je krijgt dan jouw camerabeelden te zien. Tik je nogmaals op het scherm, dan kun je de instellingen van het desbetreffende apparaat bekijken en/of wijzigen.

Menubalk onderaan

Onderaan in het startscherm van de app vind je de zogenaamde 'Menu Bar'.
- Tik op ‘Home’ om terug te gaan naar het startscherm van de app en toegang te krijgen tot je apparaten.
- Tik op ‘Events’ om o.a. meldingen van apparaten te bekijken en te controleren met wie je jouw apparaten deelt.
- Met de microfoonfunctie kun je in de toekomst spraakbesturing toepassen en zo jouw huis nog slimmer maken. Deze functie is momenteel nog uitgeschakeld en in ontwikkeling bij Zmodo.
- Met ‘Discovery’ kun je jouw favoriete momenten delen met vrienden en familie, publieke feeds bekijken en zoeken naar nieuwe Zmodo producten.
- In 'Me' kun je o.a. jouw Zmodo gebruikersprofiel bekijken en bijwerken, jouw Galerij bekijken waar jouw meldingen en gedownloade beelden worden opgeslagen, je contacten weergeven en de app updaten.

 • Stappenplan Zmodo installatie - Zmodo App Update - 07 september 2017
 • Stappenplan Zmodo installatie - Zmodo App Update - 07 september 2017
 • Stappenplan Zmodo installatie - Zmodo App Update - 07 september 2017
 • Uitgebreid betaalgemak: