Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Keuzehulp camera

Kwaliteit camera's:

Bij CCTV/analoge camera's wordt de kwaliteit aangegeven in het aantal TV lijnen en bij IP camera's in of aantal Megapixels. Om de kwaliteit van de beelden te kunnen garanderen levert Epine Camerashop uitsluitend camera's met een beeldkwaliteit vanaf 700 TV lijnen. De Full HD camera's zijn voorzien van minimaal 1100 TV lijnen. IP camera's hebben minimaal een 1.3 MP lens. Wanneer alleen een overzichtsbeeld nodig is met redelijke details dan zijn de standaard camera's voldoende, omdat hier ook op redelijke korte afstand personen herkenbaar zijn. Dienen er meer details te worden waargenomen dan moet er gekozen worden voor HD of IP camera's.

IP camera's:

IP camera's kunnen binnen een netwerk geplaatst  worden en middels de juiste instellingen naar keuze enkel intern, extern of zowel intern als extern te bekijken zijn. Een IP camera is een Internet protocol camera. Dat houdt in dat voor de doorgave van de beelden het netwerk en internet wordt gebruikt in plaatst van een AV, Coax of BNC kabel zoals dat bij gewone beveiligingscamera's het geval is. IP camera's hebben als bijkomend voordeel dat er geen aparte recorder nodig is, maar dat een computer of server als opslag kan dienen. Verder zijn er IP camera's die draadloos kunnen werken door Wifi ondersteuning. Er zijn op dit moment ook HD camerasystemen beschikbaar waarvan de beeldkwaliteit zeer scherp is en waarmee kentekenregistratie en andere high end toepassingen mogelijk zijn. Losse IP camera's zijn aan te raden wanneer maar 1 camera nodig is of wanneer opname in HD noodzakelijk is. Bij meerdere IP camera's adviseert Epine Camerashop een Netwerk Videorecorder voor het bekijken van de beelden op afstand en het verzorgen van opnamen.

CCTV camera :

Alle andere camera´s die niet via IP werken worden  ondergebracht in de groep CCTV camera´s. De CCTV camera systemen zijn de meest bekendste camera systemen, omdat deze het langst op de markt zijn en vooral wanneer een systeem wordt gezocht met meer camera´s voordeliger zijn dan IP camera´s. Buiten de economische voordelen zijn deze systemen voor de gemiddelde gebruiker eenvoudiger te bedienen en te gebruiken. Dit komt omdat deze camerasystemen bestaan uit een recorder met een harde schijf of SD kaart en hier dus geen computer aan hoeft te blijven staan of zelfs computer kennis noodzakelijk is. Er zijn systemen beschikbaar van 1 tot 16 beveiligingscamera´s.

HD Camera

HD beeldkwaliteit is nu ook mogelijk voor traditionele CCTV beveiligingscamera systemen. Hoewel het op het gebied van IP camerasystemen al langer mogelijk was in HD kwaliteit beelden te bekijken en op te nemen filmen was CCTV beperkt in kwaliteit. HD camera’s kunnen worden aangesloten op bestaande coax kabel maar leveren nu hoge kwalitet HD beelden met  de betrouwbaarheid van een bedraad CCTV camerasysteem.
Met de komst van de HD camera´s is de kwaliteit tussen HD CCTV en IP weer hetzelfde. Wel hebben beide systemen hun eigen voor-en nadelen. Kiest u voor een HD IP camera wanneer u 1 camera wilt  aanschaffen. Kiest u voor een HD CCTV camera als een compleet camerasysteem dient te worden geïnstalleerd en de betrouwbaarheid en opslag van belang is.

Bekijk aanbod

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Op werkdagen voor 17:00 besteld,
  morgen gratis bezorgd
 • Gratis retourneren
 • Direct advies van de specialist met onze online chat
 • Producten in het echt zien? Kom naar onze winkel in Papendrecht
 • Speciaal voordeel voor installateurs en resellers
 • Uitgebreid betaalgemak: