Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Keuzehulp dashcams


Zoals je misschien al gezien hebt verschillen de prijzen en variaties van dashcams enorm. Je hebt er al één voor een paar tientjes, maar er zijn er ook van meerdere honderden euro's. Wat maakt nu dat grote prijsverschil tussen de modellen?

Om je op weg te helpen bij het maken van een keuze volgen hieronder de belangrijkste eigenschappen van een dashcam, met daarbij een korte uitleg. Vervolgens kun je in ons productoverzicht dashcams eenvoudig alle de eigenschappen aanvinken die je belangrijk vindt. Het productoverzicht wordt hier dan direct op aangepast. Kom je er niet uit of heb je een vraag? Neem dan contact op met ons. We helpen je graag verder. Telefoon: +31 (0) 78 641 64 10.

Voor welke beeldkwaliteit kies je?
De beeldkwaliteit bepaalt hoe jouw film getoond wordt op een scherm. En natuurlijk ook hoe duidelijk de details in beeld herkenbaar zijn. Ben je op zoek naar een dashcam voor het opnemen van de rit naar je vakantiebestemming? Of wil je gewoon sowieso de beste beeldkwaliteit? Dan adviseren wij te kiezen voor een Dashcam met Full HD of zelfs Super HD beeldkwaliteit.

Is een GPS-logger gewenst?
Met de GPS-logger kun je bij het afspelen van uw film zien waar deze exact gemaakt is. In geval van schade kan de exacte positiebepaling nog net even extra jouw onschuld bewijzen. Wij hebben een uitgebreide selectie dashcam's die is voorzien van een GPS Logger. De GPS functie zorgt er voor dat de software de gereden snelheid en locatie registreert in de bijgeleverde GPS software. Dit is erg handig wanneer er bij een aanrijding de gereden snelheid en exacte locatie moet worden bepaald en als bewijsstuk dienen.

Anti-shock dashcams kunnen tegen een kasseienweg
Dashcams uitgerust met anti-shock geven een rustig beeld tijdens het rijden. Ook als je over een hobbelige weg rijdt zijn de beelden niet schokkerig.

Een G-sensor zorgt voor automatische opnames
De G-sensor registreert wanneer er een ongeluk gebeurt en slaat vervolgens automatisch de laatste minuten voorafgaand aan het ongeluk op zodat deze door andere opnames niet per ongeluk overspoeld kunnen worden. Daarnaast werkt een G-sensor perfect in combinatie met de parkeermodus van een dashcam.

Wanneer je auto geparkeerd staat zal de dashboardcamera automatisch gaan opnemen als er beweging wordt gedetecteerd. Een autocamera met een vaste voedingskabel en accu-controle is dan wel een aanrader. Anders bestaat het risico dat je de volgende ochtend met een lege accu staat.

Wil je een dual-cam dashcam met twee camera's?
Dual dashcams zijn dashcams uitgerust met 2 camera's. Die extra camera kan aan de interieurzijde van de dashcam zelf zitten, maar gebruikelijker is een extra, kleine camera voor op de achterruit. Een Dual Dashcam zorgt ervoor dat je geen detail meer mist van de gebeurtenissen om je auto heen. Zowel voor nuttige als voor recreatieve doeleinden.

Dual cams met een cameraatje in het interieur zijn bij uitstek geschikt voor taxichauffeurs en rij-instructeurs. De interieurcamera legt passagiers of lessers continu vast. Ook leuk wanneer je tijdens een vakantie jouw reis toelicht en zo ook als reisleider in beeld bent.

Secundaire camera's zijn er in verschillende kwaliteiten. Zo zijn er zelfs al dashcams met zowel voor als achter Full HD resolutie! Neem dan bijvoorbeeld de IROAD V9.

Groothoeklenzen bieden vele voordelen
De lenshoek bepaalt de breedte van uw opnamen. Met een groothoeklens maakt je opnamen met een grotere kijkhoek waardoor je geen detail meer mist. Een grote kijkhoek legt eenvoudigweg méér informatie vast, waardoor de kans groot is dat relevante gebeurtenissen worden opgenomen. Let wel op dat een groothoeklens >140º een zekere vertekening aan de randen laat zien. Het zogenaamde "fisheye"-effect.

WIFI-module maakt een dashcam compacter en flexibeler 
Een dashcam met WIFI maakt het mogelijk om live de beelden van een dashcam te streamen of terug te kijken met jouw iPhone of Android smartphone of tablet. Daarnaast maakt WiFi het mogelijk om de instellingen van de dashcam te maken via de telefoon. Een scherm en een hoeveelheid knoppen op de dashboardcamera zelf wordt hierdoor ineens onnodig. En dat zorgt ervoor dat de dashcam fysiek lekker compact kan blijven. 

Dashcam met parkeermodus
Veel dashcams hebben een speciale parkeermodus. In deze modus zal de camera beginnen met opnemen wanneer de bewegingsdetector of de G-sensor een beweging bemerken. De iRoads voegen daar nog een interessante slimme feature aan toe. Wanneer de accuspanning van de auto onder een bepaald niveau daalt zullen er geen nieuwe opnames gemaakt worden om de accu te sparen.

Dashcams met parkeermodus

Persoonlijk advies ®

  • Uitgebreid betaalgemak: