Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

De batterij van mijn camera is sneller leeg dan verwacht

Van toepassing op Reolink Argus, Reolink Argus 2, Reolink Keen

De Reolink Argus en Reolink Keen werken op vier GP CR123A niet-oplaadbare lithiumbatterijen (1.600 mAh per batterij). De camera's kunnen tot op zes maanden stand-by staan op één set batterijen en zijn speciaal ontworpen om maanden vooruit te kunnen bij normaal gebruik. Eén set batterijen kan overdag meer dan 800 minuten non-stop streamen en meer dan 400 minuten streamen met nachtzicht (met de IR LEDs aan).
De batterij van Reolink Argus 2 met oplaadbare batterij (3.63V) werkt ongeveer zes maanden zonder te worden opgeladen bij normaal gebruik.

Uiteraard kan de levensduur van de batterij in de praktijk variëren, afhankelijk van hoe je de camera gebruikt, hoe vaak of hoe lang de camera wordt gebruikt en geactiveerd door bewegingen, en of jouw camera de nieuwste firmware en software gebruikt of niet. Er zijn veel variabelen als het gaat om hoe lang de batterij van batterijgevoede beveiligingscamera's mee gaat. Factoren zoals gebruik van live streaming, bewegingsdetectie, nachtzicht, wifi-router / omgeving, de temperatuur en plaatsing van de camera, het merk van de batterij en de batterijcapaciteit spelen allemaal een rol wat betreft de levensduur van de batterij van de camera.

De veronderstelde levensduur van de batterijen is vastgesteld met tests onder gecontroleerde laboratoriumomstandigheden. De werkelijke levensduur kan variëren en/of hiervan afwijken. Enkele mogelijke oorzaken van verlies van levensduur van de batterij zijn:

Oorzaak 1. Frequente PIR-alarmen (bewegingsdetectie).
Als je de geluidswaarschuwing vaak hoort of veel onderbroken opnames vind op de pagina "Playback", betekent dit dat de alarmen te vaak worden geactiveerd. Let op, huisdieren en wind kunnen ook het alarm activeren. Mogelijk is het een goed idee om de gevoeligheid van de bewegingsdetectie aan te passen.

Oorzaak 2. Vaak beelden bekijken in de app.
Als je inlogt bij jouw camera en het beeldmateriaal regelmatig live bekijkt, gaat de camera vaker over naar de actieve modus dan gebruikelijk. De batterij gaat dan dus ook sneller leeg. En wanneer de IR-LEDs 's nachts aanstaan, verbruikt de batterij twee keer zoveel energie als overdag. Oplossing: Je kunt energie van de batterij besparen door het beeldmateriaal van de camera alleen live te bekijken als dat nodig is.

Oorzaak 3. Ongelijkheid tussen batterijen onderling. Batterijen van verschillende merken of fabrikanten hebben mogelijk verschillende prestaties. Je kunt de Help-pagina van de batterij openen in de Reolink app (zie onderstaande afbeelding). Hier vind je nog meer nuttige tips om het gebruik van energie van de batterij te beperken.

Oorzaak 4. De camera werkt niet binnen het juiste temperatuurbereik. De camera zou moeten werken in het temperatuurbereik van -10 ℃ ~ + 55 ℃ (14-131 ° F). Wanneer deze niet binnen dit bereik werkt, zullen de batterijprestaties enorm verslechteren. Dat is een van de kenmerken van Li-ion-batterijen. Daarom raden we je aan de camera in een geschikte omgeving te gebruiken.

Persoonlijk advies ®

  • Uitgebreid betaalgemak: