Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Beste vaste IP Camera Buiten en Binnen: RLC-511 en RLC-511W

Geschreven door op Het model camera van de Reolink RLC-511 (PoE variant) en RLC-511W (WiFi variant) is in onze ervaring de beste algemene IP camera buiten en binnen.

Het model camera van de Reolink RLC-511 (PoE variant) en RLC-511W (WiFi variant) is in onze ervaring de beste algemene IP camera buiten en binnen. Voor een kleine prijs heeft dit type alles wat je nodig hebt: belachelijk goede beeldkwaliteit, audio-opname, bewegingsdetectie, glashelder nachtzicht en last but not least: 4x optische zoom. En om over inzoomen te spreken: in deze blog nemen wij dit type IP camera en de bijbehorende specificaties 'ns onder de loep.

Reolink RLC-511 | Reolink RLC-511W | Installatie | PoE Injector | PoE Switch | Reolink NVR

Scherper dan scherp: IP Camera buiten en binnen met superbeeld

Eén van de kenmerken van het merk Reolink is de bijzonder goede beeldkwaliteit van de camera's. En ook de RLC-511 IP Camera is uitgerust met dit kenmerk. Dit model heeft Super HD beeldkwaliteit met 5 MP (megapixels). Maar wat houdt dat nou eigenlijk in, 5 megapixel? Beveiligingscamera's met megapixels kunnen beeld vastleggen dat bestaat uit meer dan 1 miljoen pixels (1 megapixel). Pixels zijn eigenlijk stippen in kleur, die tezamen het beeld vormen. Hoe meer pixels, hoe helderder het beeld. Een camera met 5 megapixel heeft maar liefst 5,308,416 pixels. En dat is véél, zeker voor een camera in deze prijsklasse. Wil je nóg hogere beeldkwaliteit, dan kom je uit op beveiligingscamera's met 6 of 8 megapixel. Maar deze camera's zijn op dit moment nog vrij zeldzaam en uiteraard ook veel duurder.

Microfoon voor audio opnamen

Wil je dat jouw beveiligingscamera geluid opneemt? Voor sommigen is dit van belang, voor anderen niet. Onze ervaring is: de mogelijkheid om geluid op te nemen is zeker geen standaard kenmerk voor beveiligingscamera's. Maar het kan altijd handig zijn. Stel: je hebt een IP camera buiten bij je huis geplaatst en ongenode gasten proberen jouw huis binnen te komen. Natuurlijk, de inbrekers staan dan op beeld. Maar niet altijd herkenbaar. Misschien dragen ze wel bedekkende kleding, of wenden hun blik effectief af. Een camera met microfoon kan dan cruciaal zijn. De microfoon in de camera is niet goed zichtbaar, en dus kan het zomaar zijn dat inbrekers er niet bij stilstaan dat gesprekken ook worden opgenomen. De inhoud van het gesprek, de taal en/of accenten kunnen dan doorslaggevende informatie voor de politie opleveren.

IP Camera met 4x optische zoom

Naast glashelder beeld is de RLC-511 IP camera ook uitgerust met 4x optische zoom. Optische zoom betekent dat de lens van de camera de focus behoudt wanneer de brandpuntafstand verandert. Met beveiligingscamera's met optische zoom kun je dus in- en uitzoomen, zonder dat de beeldkwaliteit afneemt. Dit in tegenstelling tot digitale zoom, waarbij het beeld al gauw korrelig wordt wanneer je inzoomt. Het cijfer dat wordt weergegeven bij optische zoom betekent overigens over het algemeen het aantal vergrotingen dat een lens kan uitvoeren. "4 x" optische zoom houdt dan in dat de wijdste focuslengte van de lens 4 is.


Bron: Reolink.com

RLC-511 IP camera buiten en binnen: WiFi en PoE variant

Handig: van de RLC-511 zijn twee verschillende typen beschikbaar: een model dat je op het internet aansluit via WiFi, en een PoE variant. Wil je de WiFi camera aansluiten, dan moet je er rekening mee houden dat je een stopcontact in de buurt nodig hebt (daar dit model een stroomadapter heeft) én een stabiele WiFi verbinding. Ga je voor PoE, dan heb je het voordeel dat de camera stroom én internet krijgt door dezelfde kabel. Waar je dan wel op moet letten, is dat je mogelijk een Switch of Injector nodig hebt om de camera op de router aan te sluiten.

Buitencamera laten installeren?

Ben jij, net als wij, overtuigd van de kwaliteit van de RLC-511 IP camera buiten en binnen en wil je deze niet alleen aanschaffen, maar ook meteen laten installeren? Dat kan! Bestel hiervoor meteen de Installatievoucher WiFi/PoE Buitencamera.

Meer weten?

Meer weten? Stel je vragen via de chat, mail naar klantenservice@epine.nl, bel naar 078 641 6410 of kom naar onze winkel in Papendrecht.

8937-reolink-rlc-511-5mp-buiten-ip-5-camera.jpg

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Op werkdagen voor 17:00 besteld,
  morgen gratis bezorgd
 • Gratis retourneren
 • Direct advies van de specialist met onze online chat
 • Producten in het echt zien? Kom naar onze winkel in Papendrecht
 • Speciaal voordeel voor installateurs en resellers
 • Uitgebreid betaalgemak: