Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Tips om beelden van een IP camera op te nemen.

Bij de aanschaf van een IP camera is het belangrijk om te letten op bijvoorbeeld de benodigde beeldkwaliteit of hoever nachtzicht er noodzakelijk is. Maar zeker zo belangrijk is te bepalen hoe de beelden worden opgeslagen en kunnen worden terug gekeken. In dit blog gaan we dieper in hoe camerabeelden kunnen worden opgeslagen en welke opties in welke situatie worden toegepast.

Bij de aanschaf van een IP-camera is het belangrijk om te letten op bijvoorbeeld de benodigde beeldkwaliteit of hoever nachtzicht er noodzakelijk is. Maar zeker zo belangrijk is te bepalen hoe de beelden worden opgeslagen en kunnen worden terug gekeken. In dit blog gaan we dieper in hoe camerabeelden kunnen worden opgeslagen en welke opties in welke situatie worden toegepast.

Er zijn grofweg 4 manieren om camerabeelden van een IP-camera op te slaan:

  1. Rechtstreeks op de PC.
  2. Opslaan op een SD kaart.
  3. Opslaan op een Netwerk Video Recorder (NVR).
  4. Direct opslaan in de Cloud.

Rechtstreeks opslaan op de PC

Het voordeel van de beelden van een IP-camera rechtstreeks op de PC opslaan is dat je geen aanvullende aparatuur hoeft aan te schaffen. Nadeel is dat de PC doorlopend aan moet staan.

Een losseDahua IP-camera is ideaal om aan een PC te koppelen. Voor buitengebruik adviseren we de Dahua IPC-HDWB1120E-W Buiten IP Camera. De Dahua IPC-HDWB1120E-W Buiten IP Camera. biedt een complete netwerk camerabewakingoplossing. Ideaal voor camerabewaking van woningen, kleine kantoren en winkels.

Opslaan op een SD kaart.

Een enorm voordeel is dat de IP-camera volledig stand-alone kan functioneren. Je hebt niks meer nodig dan de IP-camera, een SD kaart en internetverbinding. Een nadeel kan zijn dat er maximaal, afhankelijk van het type camera, tot 128GB opgeslagen kan worden. Alleen geschikt voor opnamen met bewegingsdetectie dus. 

Onze best verkocht buiten IP-camera met SD Kaart opslag is de Lumiere EP-PD22W-HD met fantastische High Definition kwaliteit en een eenvoudig Plug & Play installatie. De PTZ-camera biedt een verstelbereik van 360° horizontaal en 90° verticaal. En dat uiteraard op afstand door middel van de app.

Opslaan op een Netwerk Video Recorder (NVR).

De veiligste optie van opslag is een Netwerk Video Recorder. Dit zijn speciale recorders die alleen kunnen worden gebruikt voor de opslag van de camerabeelden van de IP-camera. Een NVR kun je rechtstreeks aansluiten op een monitor maar ook benaderen op een andere locatie via internet. Een NVR biedt de ruimte om langdurig beelden om te slaan op bijvoorbeeld een 1TB harde schijf. Hiermee kun je met een camerasysteem wel 4 weken continue opslaan.

Een camerasysteem wordt altijd compleet geleverd inclusief 1TB harde schijf. Een bewezen hardloper is het Zmodo ZM-SS1004-TB IP Camerabewakingssysteem. Een HD IP camerasysteem incl. 4 IP-camera's die zijn voorzien van een 2.8mm lens en een beeldhoek van 81° zorgen ervoor dat je geen detail meer mist! 

Direct opslaan in de Cloud.

Een andere mogelijkheid is de beelden vanaf de IP-camera direct opslaan in de cloud. Via de cloud kun je niet alleen overal ter wereld live meekijken en meeluisteren, maar ook opgenomen beelden terugkijken wanneer je maar wilt. Een groot voordeel van camerabeelden opslaan in de Cloud is dat het onmogelijk is de beelden te "stelen".

Onze topper uit het assortiment Cloud IP Camera's is de Amaryllo iCAMPRO Tracking Binnen Camera. De iCamPRO is de eerste IP-camera ter wereld die kan zien, horen en voelen. De iCamPro kan bewegend objecten automatisch signaleren en volgen. De beelden die worden opgenomen met de iCamPRO FHD kun je opslaan in de Cloud en zijn overal ter wereld te beheren. De iCamPRO wordt geleverd inclusief 15GB gratis Google Drive opslag.

We kunnen het ons voorstellen dat er vragen zijn

En die vragen mag je stellen aan onze specialisten. Je kunt ze de hele dag (8:30 - 21:00) bereiken op telefonnummer 078-6416410. Een mailtje sturen kan naar sales@epine.nl. En overdag staat onze livechat ook aan. Rechtsbeneden op deze pagina kun je daar je vragen inschieten.

 

4499-Zmodo_sPoE_Camerasysteem_NVR.jpg

Persoonlijk advies ®

  • Uitgebreid betaalgemak: