Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Camera's voor je huisdier

Geschreven door op "Ik wil een camera voor mijn huisdier. Welke raden jullie mij aan?" Deze vraag horen we bij Epine regelmatig. Daarom zetten we in deze blog een paar geschikte modellen voor je op 'n rij.

"Ik wil een camera voor mijn huisdier. Welke raden jullie mij aan?" Deze vraag horen we bij Epine regelmatig. Daarom zetten we in deze blog een paar geschikte modellen voor je op 'n rij.

Een camera om huisdieren in de gaten te houden

"Ik wil mijn twee honden in de gaten kunnen houden. Mijn buurvrouw heeft weleens aangegeven dat ze zo veel blaffen als ik niet thuis ben. Het lijkt me handig een camera te hebben, waarmee ik dag en nacht kan zien wat ze uitspoken. Ook zou ik graag meldingen ontvangen op mijn smartphone en de mogelijkheid hebben om met ze te communiceren."
Zomaar een verhaal uit de praktijk. Veel mensen willen graag weten hoe het met hun huisdier gaat als ze van huis zijn. The secret life of pets... Het plaatsen van een camera kan een goede oplossing zijn. Wij zetten drie opties voor je op een rij:

Optie 1: Reolink Argus 1 of 2, 100 % draadloos en eenvoudig te installeren

De Reolink Argus is op het moment een van onze populairste camera's - zeker ook als camera om huisdieren in de gaten te houden. Dit kleine, handzame model is draadloos in de breedste zin van het woord (lees: de camera heeft geen enkel snoer nodig). De Argus werkt namelijk op batterijen en via WiFi en dus plaats je 'm waar je maar wilt. Installeren is een fluitje van een cent, en als je 'm eenmaal met je netwerk hebt verbonden, kun je de beelden dag en nacht volgen op je smartphone. En, ook heel handig voor je huisdieren: de Argus is voorzien van een microfoon en luidspreker. Zo kun je door de microfoon op je smartphone gemakkelijk tegen je huisdier praten. Dit komt goed van pas wanneer je jouw trouwe viervoeter gerust wilt stellen als je niet thuis bent, bijvoorbeeld. Daarnaast heeft deze camera nachtzicht, zodat je ook 's nachts kunt zien wat je huisdier aan het doen is, en een bewegingssensor waarmee je de camera dus zo in kunt stellen dat deze op gaat nemen zodra deze beweging detecteert. De Argus is weerbestendig en kun je dus zowel buiten als binnen plaatsen. Het verschil tussen de Reolink Argus 1 en 2: de Argus 1 werkt op batterijen, de Argus 2 werkt op een oplaadbare interne batterij.

>>> Bekijk de Reolink Argus

Optie 2: Een camera van Home8, maakt onderscheid tussen mens en dier

Alle binnencamera's van van alarmgigant Home8 zijn uitgerust met functionaliteiten die goed van pas komen wanneer jij dag en nacht op de hoogte wil zijn van het doen en laten van jouw huisdieren. Alle camera's zijn voorzien van HD beeldkwaliteit, infrarood nachtzicht, bewegingsdetectie en een ingebouwde microfoon en luidspreker. De camera's zijn, net als de andere apparaten van Home8, te bedienen en te volgen in de overzichtelijke Home8 app. Zo ontvang jij meldingen als de camera beweging detecteert of je hond blaft bijvoorbeeld. Het bijbehorende beeldmateriaal kun je meteen zien op je smartphone of andere mobiele apparaten. Net alsof je er zelf bij bent. Met de microfoon en luidspreker praat je gemakkelijk tegen je huisdier. En, ook goed om te weten: de camera's kunnen onderscheid maken tussen menselijke en niet menselijke bewegingen. Sluipen inbrekers je huis in, dan kan de camera deze beweging onderscheiden van de bewegingen van je huisdier.
Goed om te weten: om een camera van Home8 te gebruiken, hoef je geen compleet alarmsysteem aan te schaffen. Je kunt deze ook als zogenaamde 'stand-alone' gebruiken. Je hebt hiervoor dus geen Shuttle of Hub nodig. Wil je in de toekomst wel een alarmsysteem kopen, dan is het wellicht juist wel weer handig dat je alvast een camera in huis hebt. Let wel: de meeste camera's van Home8 zijn uitsluitend geschikt voor binnengebruik.

>>> Bekijk de camera's van Home8

Optie 3: Spotcam HD Pro Cloud Buiten IP Camera

Waterbestendig, en dus ook geschikt voor zowel binnen als buiten. De SpotCam HD Pro is daarbij de eerste buiten IP-camera met levenslang gratis opnemen in de Cloud. Met de SpotCam Live Cloud kun je niet alleen overal ter wereld live meekijken en meeluisteren, maar ook 24 uur opgenomen beelden terugkijken wanneer je maar wilt. Je kunt de SpotCam instellen op basis van een vooraf ingesteld weekschema. Dit is vooral handig als je de camera op gezette tijden wilt gebruiken (als je weg bent en je huisdier is thuis bijvoorbeeld). Deze slimme camera is voorzien van 110° brede kijkhoek en staat bekend om het sublieme nachtzicht. De Spotcam Pro is daarnaast voorzien van een bewegings- en geluidssensor en stuurt jou meteen een melding in de app op je smartphone als ‘ie beweging of geluiden detecteert.

>>> Bekijk de Spotcam HD Pro

8918-cameras-voor-je-huisdier.jpeg

Persoonlijk advies ®

  • Uitgebreid betaalgemak: