Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Reolink RLC-423: haarscherpe PTZ IP camera

Geschreven door op Wil jij elke uithoek kunnen zien? De Reolink RLC-423 PTZ IP camera kan draaien, kantelen en zoomen tot je er zelf draaierig van wordt. En deze slimme camera is verkrijgbaar in 2 typen: een PoE en WiFi model.

Wil jij elke uithoek kunnen zien? De Reolink RLC-423 PTZ IP camera kan draaien, kantelen en zoomen tot je er zelf draaierig van wordt. En deze slimme camera is verkrijgbaar in 2 typen: een PoE en WiFi model.

Over Reolink RLC-423 PTZ IP camera: IP camera buiten en binnen

Beide modellen Reolink RLC-423 PTZ IP camera zijn voorzien van een stevige, IP66 weer- en waterbestendige behuizing. (Tip: wil je weten wat deze certificering precies inhoudt? Lees dan ook ons blog Wat is een IP-code?). De Reolink RLC-423 is met deze stevige behuizing dus een geschikte IP camera voor buiten én binnen. Kenmerkend voor deze camera's is de uitgebreide PTZ functie (Pan Tilt Zoom) met 4x optische zoom en de bijzonder scherpe beeldkwaliteit van 3072 x 1728 resolutie (5.0 Megapixel). Het nachtzicht is eveneens haarscherp en heeft, net als de bewegingsdetectie, een bereik van maar liefst 57 meter. In de praktijk betekent dit dat je met deze camera ongekend ver en verspreid kunt kijken. Je mist werkelijk geen enkel detail.


De RLC-423 kan eindeloos draaien, kantelen en in- en uitzoomen.

Dé PTZ IP camera voor het bewaken van een buitenterrein

En dat maakt deze camera's uitermate geschikt voor het beveiligen van een groot buitenterrein om je woning of bedrijf, waarbij je niet te veel camera's kunt en/of wilt plaatsen maar wel een groot aantal meters moet overbruggen. Doordat je de camera kunt besturen en kunt inzoomen is het erg gemakkelijk een groot terrein volledig te filmen. Het bedienen van de camera kan via de gratis app (iOS en Android) en met PC software van Reolink. 

PTZ IP camera: bedraad of draadloos?

Met de twee verschillende typen kan je deze PTZ IP camera zowel bedraad als draadloos aansluiten: de RLC-423 5MP Buiten PTZ IP Camera PoE en de Reolink RLC-423WS 5MP Buiten WiFi PTZ IP Camera hebben nagenoeg dezelfde functionaliteiten, met als grootste verschil dat je het eerstgenoemde type op je internet netwerk aansluit via PoE (Power over Ethernet) en het andere model via WiFi. Wat voor jou het meest geschikt is, hangt af van de situatie. Het voordeel van PoE is dat je geen stroomadapter nodig hebt om de camera te laten werken, omdat de stroomvoorziening via de netwerkkabel loopt. Vaak is een 'bedrade' verbinding met het internet daarnaast ook stabieler dan een WiFi verbinding. Een nadeel hiervan is echter dat je wel genoodzaakt bent om een kabel te trekken tussen de camera en je router/NVR. Dit kan lastiger zijn om te installeren dan de WiFi variant. En dat brengt ons weer op het voordeel van de RLC-423WS: bij dit type hoef je alleen een stroomadapter aan te sluiten, en geen netwerkkabel. Doorgaans is dit makkelijker te realiseren dan PoE. Nadeel is echter, dat je de camera niet te ver van een stopcontact dient te plaatsen (wel wordt een verlengkabel van de stroomadapter van 4,5 meter meegeleverd) en dat je een stabiel WiFi netwerk moet hebben.

Advies nodig?

Heb je behoefte aan gedegen advies met betrekking tot jouw situatie, of wil je deze camera zelf eens bedienen? Kom naar onze winkel in Papendrecht! Wij hebben een demomodel van dit camera in de winkel, waarmee jij deze PTZ IP camera zelf eens kunt uitproberen. Daarnaast voorzien wij je graag van persoonlijk advies onder het genot van koffie of thee.

9002-423ptz.png

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Op werkdagen voor 17:00 besteld,
  morgen gratis bezorgd
 • Gratis retourneren
 • Direct advies van de specialist met onze online chat
 • Producten in het echt zien? Kom naar onze winkel in Papendrecht
 • Speciaal voordeel voor installateurs en resellers
 • Uitgebreid betaalgemak: