Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

De Home8 S-IoT app als middel tegen massale gereedschappenroof

Geschreven door op Onlangs in het nieuws: gereedschapsdieven teisteren heel Nederland. In groten getale worden bedrijfsbussen opengebroken, met duizenden euro's schade als gevolg voor de gedupeerden. Home8 biedt een betaalbare en simpele oplossing: een speciale app waarmee je een smartphone omtovert tot beveiligingscamera voor in de auto.

Onlangs in het nieuws: gereedschapsdieven teisteren heel Nederland. In groten getale worden bedrijfsbussen opengebroken, met duizenden euro's schade als gevolg voor de gedupeerden. Home8 biedt een betaalbare en simpele oplossing: een speciale app waarmee je een smartphone omtovert tot beveiligingscamera voor in de auto.

Massale gereedschappenroof

In Den Haag is zelfs sprake van een 'massale gereedschappenroof', meldt het Algemeen Dagblad. "De eerste keer nemen ze een deel mee, waardoor je wel nieuw gereedschap aan moet schaffen. De keer daarna slaan ze pas echt hun slag'', aldus gedupeerde Hagenaar Cees Brölman in de krant. Eerder deze maand vond de politie in de Hofstad meer dan 300 gereedschapskoffers die vermoedelijk uit bedrijfsauto's zijn gestolen. Agenten kwamen in actie nadat ze twee mensen hadden gearresteerd die op heterdaad betrapt waren toen zij bij een auto aan het inbreken waren. De gereedschapskisten, gevonden op meerdere locaties in Den Haag, zijn door de politie in beslag genomen en naar het politiebureau in Loosduinen gebracht. Politiefoto's tonen aan dat vergaderruimten en gangen daar nu vol staan met opgestapelde gereedschapskoffers. Geschatte waarde: minstens 150.000 euro.

Bron: Politie LoosduinenBron afbeelding: Politie Loosduinen

De Home8 S-IoT app

S-IoT is een onafhankelijke app die je installeert op je (oude) iOs of Android smartphone. De werking van deze app is vergelijkbaar met de Home 8 Care24 app. Na installatie voeg je de S-IoT app toe in de algemene Home8-app als camera of als virtuele OPU, door de QR-code uit de S-IoT app te scannen met de Home8 app. De eigenaar en geautoriseerde gebruikers kunnen nu de camera zien, traceren (door de locatie services op de smartphone met S-IoT aan te zetten) en meldingen ontvangen. Je hebt voor de S-IoT app overigens geen apart app-account nodig. Kwestie van installeren, toevoegen in Home8 en klaar. Zo simpel is het! Het enige wat je wel nodig hebt, is een Security Shuttle. Je moet dus eigenaar zijn van een Home8 systeem om gebruik te kunnen maken van de S-IoT app en een smartphone als sensor toe te kunnen voegen aan de Home8 app.

S-IoT app als middel tegen gereedschapsdieven

Hoe kan deze app dienen als middel tegen het dievengilde dat zich toespitst op bedrijfsbussen met gereedschap aan boord? Nou zo: de S-IoT app tovert een smartphone om tot live bewakingscamera en een “impact” (lees: botsing, stoot, schok, slag) sensor tegelijk. Deze sensor is speciaal gemaakt om te waarschuwen in geval van diefstal. Wanneer je bijvoorbeeld je oude smartphone met de S-IoT app erop geïnstalleerd in je geparkeerde auto of busje hebt geplaatst, ontvang je als eigenaar van het Home8 systeem meteen een melding als de ruit wordt ingeslagen of als er aan het slot wordt gemorreld. Ook de mensen die jij hebt ingesteld als geautoriseerde gebruikers worden meteen gewaarschuwd. Je kunt met de app van een afstand live de beelden streamen en opnemen met de camera van de telefoon waarop de app is geïnstalleerd. Met de impactdetectie worden gebruikers dus meteen op de hoogte gesteld van diefstal van of in de auto. Net als bij andere toepassingen van Home8, zoals bewegingsdetectie, kun je hier ook de gevoeligheid van de sensor zelf aanpassen naar de situatie. Ook kun je eenvoudig wisselen tussen de voor- en achter camera van je toestel en de flitser aan- of uitzetten. In de Home8 app wordt de locatie met de beelden van diefstal meteen weergegeven. Alle informatie kun je zo direct doorspelen naar de politie.

Nog geen gebruiker van Home8?

Ben je nog geen trotste bezitter van een Home8 systeem? Met Home8 kun je niet alleen je bedrijfsauto beveiligen, maar ook je bedrijf zelf, en je huis, en het huis van je ouders.... De mogelijkheden zijn eindeloos. En dat allemaal in één app, voor een betaalbare prijs en gemakkelijk zelf te installeren. Je kunt kiezen voor een starterkit die het beste past bij jouw situatie, of zelf uit alle beschikbare producten een pakket samenstellen. Wat jij wilt en nodig hebt. Bekijk voor meer informatie het volledige assortiment van Home8 of kom naar de winkel voor persoonlijk advies onder het genot van een kopje koffie.

8182-gereedschapsdieven-vierkant.jpg

Persoonlijk advies ®

  • Uitgebreid betaalgemak: