Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Het Vegas DCS-5031 draadloos camerasystem stap voor stap

Geschreven door op Dag en nacht weten wat er gebeurt: met het draadloze camerasysteem DCS-5031 van Vegas ben je ongewenste indringers altijd te slim af. In deze blog nemen we je stap voor stap mee langs alle unieke functies van dit draadloze camerasysteem.

De Vegas draadloze camera’s: twee typen

Allereerst wat achtergrondinformatie. Bij Epine verkopen we twee vergelijkbare modellen draadloze camerasystemen van het gespecialiseerde merk Vegas® Electronics. Het verschil zit ‘m vooral in de manier van opnemen: het ene model slaat beeldmateriaal op op een SD kaart, waar het andere type gebruik maakt van een harde schijf. In tegenstelling tot het harde schijf model, is de variant met de SD-kaart uitgerust met een microfoon, die ook als intercom kan worden gebruikt. Beide modellen kunnen via een netwerkkabel worden verbonden met een app voor op je smartphone of tablet, zodat je altijd toegang hebt tot jouw camerabeelden. Verder kunnen beide systemen filmen met behulp van bewegingsdetectie en continu opnemen op basis van een door jouw ingesteld tijdsschema. Aan de twee typen systemen kunnen maximaal 4 camera’s worden toegevoegd.

De Vegas DCS-5031 is een draadloos camerasysteem dat werkt met een harde schijf. Het grote voordeel van dit model ten opzichte van de SD-kaart variant is het verschil in opslagcapaciteit: met de SD kaart neem je tot 128 GB aan data op, terwijl de harde schijf de mogelijkheid biedt tot dataopslag van wel 2 terabyte (2048 GB) - afhankelijk van het type harde schijf dat je gebruikt.

Het product in één oogopslag                                                            

De Vegas DCS-5031 wordt geleverd met een 9 inch monitor met touchscreen (het ‘basisstation’), een 500 GB HDD harde schijf, één HD camera, 3 voedingsadapters, 3 antennes, montagemateriaal en een Quick Start-handleiding om je op weg te helpen.

De apparatuur is waterdicht en kun je zowel buiten als
binnen installeren. De HD camera is voorzien van een stevige behuizing, LED verlichting en een lichtsensor. De producten zijn leverbaar in de kleuren zwart of wit. Je kunt het systeem nog verder uitbreiden door tot 3 extra camera's toe te voegen. Ook kun je ervoor kiezen om een harde schijf aan te sluiten die meer opslagcapaciteit heeft.


Installatie: hoe werkt het?

Om het systeem te kunnen starten, bevestig je eerst de harde schijf in het ‘basisstation’. Dit is belangrijk, want zonder harde schijf kunnen er geen beelden worden opgenomen. Schroef aan de achterkant van de monitor de hiervoor bestemde klep los zoals weergeven in onderstaande afbeelding, klem de schijf vast en schroef de klep weer voorzichtig dicht.

Tip: bestel je de harde schijf samen met de Vegas DCS-5031, dan kunnen wij de harde schijf ook al voor je ‘inbouwen’.

Vervolgens bevestig je het camerasysteem op de door jouw gewenste plek en sluit je het aan op het lichtnet. Let op goed op waar je de camera plaatst: het systeem moet namelijk genoeg bereik hebben om een stabiele verbinding te kunnen maken. In principe kan de Vegas DCS-5031 een afstand tot 300 meter overbruggen. In de praktijk kan dit echter wel eens korter uitvallen, vanwege allerlei omgevingsfactoren die de sterkte van het signaal kunnen beïnvloeden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan muren en andere materialen die het signaal kunnen belemmeren. De camera kun je door middel van schroeven aan de muur bevestigen. Aan de achterkant van het basisstation zit een handige standaard, zodat je de monitor als een fotolijstje neer kunt zetten.

Tip: Je kunt er ook voor kiezen om hiervoor een voet-standaard te gebruiken. Deze wordt niet meegeleverd, maar kun je apart bestellen.

Heb je het draadloos camerasysteem aangesloten? Mooi, dan kun je het aanzetten. Dit doe je met de enkele knop aan de bovenkant van de monitor. Deze knop kan gebruikt worden om zowel het beeld als het systeem aan- of uit te zetten. Druk je één seconde op de knop, dat gaat het scherm aan of uit. Houdt je de knop 3 seconden ingedrukt, dan gaat het systeem aan of uit.

Nu kun je het systeem verder aanpassen via het touchscreen. Dit is niet heel ingewikkeld, de instellingen wijzen zich vanzelf. Kom je er toch niet uit? Geen probleem. Bel ons gerust met een van onze productspecialisten via 078 – 641 6410 of kom langs in de winkel. Mailen naar onze klantenservice kan natuurlijk ook.

Versleuteld signaal

Verder is het goed om te weten dat alle Vegas camerasystemen werken met een versleuteld digitaal draadloos signaal. Dit houdt in dat de werking van het camerasysteem niet afhankelijk is van je internetverbinding. Mits het systeem voorzien is van stroom, kan deze dus altijd blijven functioneren. Is je monitor aangesloten op het netwerk, dan ontvang je notificaties via de app.

Bewegingsdetectie

Ook handig: in de camerasystemen van Vegas kun je gevoeligheid van de bewegingsdetectie aanpassen. Met andere woorden: je kunt bepaalde delen van detectie uitschakelen. Dit is handig als er bijvoorbeeld veel insecten, takjes of neerslag langs je camera vliegen en je er niet op zit te wachten om daar elke keer een melding van te ontvangen.

Toepassingen

Het grote voordeel van de Vegas DCS-5031 en de andere draadloze camerasystemen van Vegas is dat ze ideaal zijn voor gebouwen of plaatsen geen kabels kunnen worden aangelegd. De relatief grote afstand die het systeem daarbij kan overbruggen, komt bijvoorbeeld goed van pas voor het bewaken van bouwterreinen, boerderijen of grote winkels.
Ook is het mogelijk om het systeem binnen te installeren. Op die manier kun je toezicht houden op bepaalde kamers of ruimtes.

Tip: Installeer je het systeem binnen, hang de camera’s dan niet voor het raam om naar buiten te filmen. De weerspiegeling van het glas kan dan namelijk voor slechte beelden zorgen.

Overtuigd van dit product? Bestel direct jouw Vegas DCS-5031 draadloos camerasysteem en begin met het beveiligen van je eigendommen.

6432-VEGAS_DCS-5031_WIT_-_BLANCO.jpg

Persoonlijk advies ®

  • Uitgebreid betaalgemak: