Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

De voordelen van een digitaal draadloos camerasysteem

Er zijn talloze soorten camerasystemen verkrijgbaar waardoor je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen al deze camerasystemen en welke past het beste bij mij? In dit blog gaat we dieper in op het functioneren van een draadloos camerasysteem met een digitaal signaal.

Er zijn talloze soorten camerasystemen verkrijgbaar waardoor je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen al deze camerasystemen en welke past het beste bij mij? In dit blog gaat we dieper in op het functioneren van een draadloos camerasysteem met een digitaal signaal.

Draadloos camerasysteem: WiFi of digitaal?

Een camerasysteem wat via WiFi wordt aangesloten is afhankelijk van de dekking van het WiFi netwerk waarop het systeem is aangesloten. Als de WiFi dekking net of niet voldoende is kan dit haperingen veroorzaken in het functioneren van het camerasysteem. Vooral het live meekijken ondervindt veel last van een slecht dekkend WiFi netwerk. 

Er zijn talloze situaties op te noemen waar een bekabeld camerasysteem of WiFi camerasysteem simpelweg niet mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan de agrarische sector, een boerderij, fabriekshallen etc.


Boerderij Camera beveiligingPraktische toepassingen zijn er genoeg. Als voorbeeld zal ik een boerderij nemen. Maar voor "boerderij" mag je natuurlijk ook "winkel" of "bedrijf" lezen. Een boer of boerin (Of winkelmanager. Of ondernemer. Of beveiliger. Of ...) wil vanuit de woning zijn of haar hele erf in de gaten houden. Dat betekent dat er een aantal beveiligingscamera’s moet worden geïnstalleerd op aanzienlijke afstand van de ontvanger. Cameratoezicht in de stallen en bij de oprijlaan is vaak ook gewenst. Overzichtelijk weer te geven op de televisie die er toch al staat of hangt. Een extra scherm, speciaal voor de bewakingscamera’s, kan natuurlijk ook.

Laten we de opties eens langs gaan:

 • Bedraad.
  Kabels trekken van tientallen tot zelfs honderden meters is vragen om ellende. Het trekken van kabels over een erf is überhaupt niet wenselijk maar praktisch onmogelijk te realiseren.
 • WiFi
  Een WiFi signaal heeft een maximale transmissie-afstand van zo’n 20-25 meter. Lang niet voldoende voor een boerderij dus. 
 • Digitaal draadloos camerasysteem.Grote afstanden? In open veld tot wel 300 meter! Geen probleem. Goede beveiliging? Check! Voldoende camera’s aan te sluiten? Uiteraard! Scherm? Dit moet hem dus worden 

Het EP-HD709-4 draadloos camerasysteem is de perfecte camerabewakingsoplossing voor deze situatie.

                                                                            


Ook in andere situaties is een digitaal draadloos camerasysteem de ideale oplossing. Voor het bewaken van een bouwterrein bijvoorbeeld. Of voor het beveiligen van een (grote) winkel. De ontvanger mét of zonder eigen scherm of ingebouwde recorder kun je plaatsen op iedere plek die je maar wenst. De camera’s hang je daarna op op een plek waar een stopcontact aanwezig is. Meer niet.

En... De beelden kun je gemakkelijk overal ter wereld via de smartphone of tablet te bekijken.

Er zijn nog meer voordelen....

Je kunt een SD-kaart in de recorder of scherm/recordercombinatie plaatsen. Op een SD-kaart kun je tegenwoordig al gauw 32, 64 of 128 GB aan data kwijt. Dat staat garant voor vele uren camera-opnamen. Ook dat is weer een voordeel van digitale camerasystemen. Door slimme manieren van opnemen en compressie is er heel veel data op te slaan op een fysiek klein medium. Een andere mogelijkheid is een harde schijf die in de recorder of scherm/recordercombinatie wordt geplaatst. Op een harde schijf kun je al gauw 1 terrabyte aan data kwijt.

 

De nieuwste aanwinst in het digitale lanschap is de EP-HD710 serie. De EP-HD710 serie is voorzien van een 9" touchscreen en 1 tot 4 HD buiten beveiligingscamera's. De systemen zijn dankzij de touchscreen bediening zeer gebruiksvriendelijk en hebben veel mogelijkheden. De HD camera's kunnen worden geplaatst tot een afstand van wel 300 meter, zijn waterdicht en filmen in HD kwaliteit.

Onze tip: De EP-HD710-4. HD, 4 buiten camera's, 9 inch touchscreen en incl. 500GB. Veel completer wordt het niet.

Dus zoek je een digitaal camerasysteem met binnen camera’s of buiten camera’s? Infrarood nachtzicht? 1, 2, of nog meer camera’s? Met of zonder scherm? Neem dan gerust een kijkje op onze site om te zien wat het beste bij je past. 

Wij, als experts van Epine Camerashop, verkopen alleen apparatuur waar we zelf voor 100 % achter staan. Dat betekent natuurlijk ook dat wij er veel van afweten. Wanneer je hulp nodig hebt bij je keuze, of wanneer je wilt weten welk camerasysteem in jouw situatie het beste is, kun je contact opnemen met onze productspecialisten via 078 – 641 6410.

4726-3820_855_855_%281%29.jpg

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Op werkdagen voor 17:00 besteld,
  morgen gratis bezorgd
 • Gratis retourneren
 • Direct advies van de specialist met onze online chat
 • Producten in het echt zien? Kom naar onze winkel in Papendrecht
 • Speciaal voordeel voor installateurs en resellers
 • Uitgebreid betaalgemak: