Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Lumiere EP-PD22W-HD buiten PTZ IP Camera

De Lumiere EP-PD22W-HD buiten PTZ IP Camera is een uitstekende en veelverkochte buiten IP-camera. Alhoewel de installatie volledig Plug & Play kan worden ingesteld lukt het bolledig instellen van de camera soms niet in 1 keer. Om u op weg te helpen en u van meer informatie te voorzien zullen we hieronder de installatieprocedure toelichten

De Lumiere EP-PD22W-HD buiten PTZ IP Camera is een uitstekende en veelverkochte buiten IP-camera. Alhoewel de installatie volledig Plug & Play kan worden ingesteld lukt het volledig instellen van de camera soms niet in 1 keer. Om u op weg te helpen en u van meer informatie te voorzien zullen we hieronder de installatieprocedure toelichten.

 1. Als u de doos opent ziet u verschillende onderdelen in de doos zitten, namelijk de IP-camera, de stroomkabel,de netwerkkabel, de antenne, de software en de handleiding
 2. Voordat u stekkers in het stopcontact gaan steken is het belangrijk dat u als eerst de antenne achterop de buiten IP-camera draait.
 3. Om de IP-camera op WiFi te laten draaien moet de IP-camera bij de installatie eerst verbonden worden met de router. U kunt nu de IP-camera verbinden met de router door middel van de bijgeleverde netwerkkabel en de IP-camera voorzien van stroom door middel van de bijgeleverde stroomkabel.

 Er zijn verschillende manieren om de IP-camera op WiFi te laten draaien. Namelijk via de PC en via de smartphone of tablet (besturingssysteem iOS of Android). Natuurlijk is het mogelijk om bijvoorbeeld eerst de buiten IP-camera in te stellen via de PC en daarna alsnog de applicatie voor de smartphone/tablet te downloaden (of andersom). We zullen alle 3 de methoden hieronder uitleggen.

Installatie voor de PC

 1. Installeer de software van de bijgeleverde CD-ROM of download via onze webshop op uw computer.
 2. Na de installatie zal het programma ‘IP Camera Super Client’ op uw bureaublad verschijnen. Dubbel klik op het programma om hem te openen.
 3. De gemakkelijkste manier om de buiten IP-camera toe te voegen is door het programma zelf te laten zoeken. Kies voor de optie ‘Camera toevoegen’  Het scherm hieronder zal verschijnen. Klik dan op ‘Zoeken’. Het ‘Password’ dat u in moet voeren is standaard ‘888888’. Deze kunt u later aanpassen.

  4. Druk op ‘OK’ om het toevoegen van de IP-camera te bevestigen.
  5. U komt vervolgens in het hoofdscherm van de software uit. Echter is de buiten IP-camera nu nog niet  verbonden met uw WiFi netwerk.
  6. Om uw IP-camera op Wifi aan te sluiten moet u met de rechtermuisknop op ‘- IP-camera’ klikken en dan kiest  u voor de optie ‘Camera opties’. Vervolgens komt u weer in het onderstaande scherm terecht en kiest u voor  ‘Instellen WiFi’. U kunt nu uw eigen WiFi netwerk selecteren en aanvullen met uw wachtwoord.


   7. U kunt nu de buiten IP-camera loskoppelen van de router en op de gewenste positie ophangen.

Installatie voor iOS

 1. Download de PnPcam app voor uw iPhone of iPad. Open de app zodra u deze heeft gedownload en geïnstalleerd.
 2. Klik op ‘+’ rechts bovenin en kies dan voor de optie ‘search’. De app vind nu automatisch de IP-camera.
 3. Voer het standaard wachtwoord ‘888888’ in en klik daarna op ‘OK’. Het wachtwoord kunt u na afloop van de installatie wijzigen. Wij raden u ook aan om dit te doen.
 4. U wordt nu teruggestuurd naar het hoofdmenu en u ziet daar nu een IP-camera staan. Als u daar op klikt kunt u live beelden bekijken. Echter bent u nog niet verbonden met uw WiFi netwerk.
 5. Om de IP-camera te verbinden moet u in het hoofdmenu op het blauwe icoontje rechts van de IP-camera klikken. Het scherm ‘Camera settings’ komt nu in beeld. Kies vervolgens voor de optie ‘WiFi settings’. Kies het juiste netwerk en voer het bijbehorende wachtwoord in. De IP-camera is nu verbonden met WiFi.
 6. U kunt de IP-camera nu loskoppelen van de router en op de gewenste positie ophangen.

Android

 1. Download de PnPcam app voor uw smartphone of tablet. Open de app zodra u deze heeft gedownload en geïnstalleerd.
 2. Klik op ‘Click here to add camera’ en kies dan voor de optie ‘search’. De app vind nu automatisch de IP-camera.
 3. Voer het standaard wachtwoord ‘888888’ in en klik daarna op ‘OK’. Het wachtwoord kunt u na afloop van de installatie wijzigen. Wij raden u ook aan om dit te doen.
 4. U wordt nu teruggestuurd naar het hoofdmenu en u ziet daar nu een IP-camera staan. Als u daar op klikt kunt u live beelden bekijken. Echter bent u nog niet verbonden met uw WiFi netwerk.
 5. Om de IP-camera te verbinden moet u in het hoofdmenu op het blauwe icoontje rechts van de IP-camera klikken. Er verschijnt nu een pop-up scherm in beeld. Kies voor de optie ‘settings’ en in het volgende scherm voor ‘WiFi settings’. Kies het juiste netwerk en voer het bijbehorende wachtwoord in. De IP-camera is nu verbonden met WiFi.
 6. U kunt de IP-camera nu loskoppelen van de router en op de gewenste positie ophangen.

LET OP! De IP-camera moet wil binnen uw WiFi bereik worden opgehangen. Een gemiddelde router heeft een goed WiFi bereik van 20 tot 25 meter.

Mocht u na het lezen van deze installatie procedure nog vragen hebben, neem dan contact op met onze klantenservice. Wij staan u graag te woord.

Deze installatieprocedure geldt ook voor de volgende IP-camera’s:

 • EP-PM12WP
 • EP-PM40WP
 • EP-PM60WP
 • EP-M20WP
 • EP-M50WP
1719-ca-pd22w_4.jpg

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Op werkdagen voor 17:00 besteld,
  morgen gratis bezorgd
 • Gratis retourneren
 • Direct advies van de specialist met onze online chat
 • Producten in het echt zien? Kom naar onze winkel in Papendrecht
 • Speciaal voordeel voor installateurs en resellers
 • Uitgebreid betaalgemak: