Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

PoE IP Camera's

IP-camera’s kunnen op verschillende manieren worden geïnstalleerd. Je kunt een IP-camera bijvoorbeeld direct via een UTP kabel op de router aansluiten of via het WiFi netwerk draadloos contact laten maken. Een veel manier van aansluiten is gebruik te maken van PoE (Power over Ethernet).

PoE IP Camera's

IP-camera’s kunnen op verschillende manieren worden geinstalleerd..Je kunt een IP-camera bijvoorbeeld direct via een UTP kabel op de router aansluiten of via het WiFi netwerk draadloos contact laten maken. Een veel gebruikte manier van aansluiten is gebruik te maken van PoE (Power over Ethernet). Power over Ethernet zorgt ervoor dat de stroom ook via de netwerkkabel gaat waardoor je geen stroompunt of stopcontact in de buurt van de camera nodig hebt. In dit artikel willen we wat dieper ingaan op het aansluiten van een IP-camera via PoE zodat u de juiste keuze kunt maken bij de aanschaf van een IP-camera.                                   

Een PoE IP-camera verstuurt zowel de beelden als de           
voeding via de netwerkkabel. Het is wel belangrijk om te
weten dat je een PoE IP-camera wel moet aansluiten op 
een  POE-switch. Is je huidige switch niet geschikt voor 
PoE kun je ook gebruik maken van een PoE-kit

Wat is het voordeel van aansluiten via PoE?

Een IP-camera aansluiten via PoE (Power over Ethernet) heeft 2 voordelen:

1. Power over Ethernet zorgt ervoor dat de stroom ook via de netwerkkabel gaat waardoor je geen stroompunt of   stopcontact in de buurt van de camera nodig hebt. 
2. Een IP-camera met PoE aansluiten zorgt voor een stabielere verbinding dan aansluiten via het WiFi netwerk. Een WiFi verbinding kan bijvoorbeeld wanneer er gelijktijdig veel gebruikers zijn instabiel worden en kan de WiFi IP-camera de verbinding verliezen.

Tip: Ons meest verkochte PoE Buiten IP Camera? Dat is de Dahua IPC-HFW1320S-3MP met 30 meter nachtzicht! Een elegante solide  camera met goede eigenschappen zoals: 30 meter nachtzicht, PoE en FULL HD resolutie.

 Een PoE IP Camera kan tot wel 90 meter ver worden geplaatst zonder dat de camera last heeft van wegvallen van de verbinding of mindere kwaliteit kan filmen. Gebruik wel een UTP kabel met minimaal Cat 5e kwaliteit.

Tegenwoordig bezit bijna iedereen een smartphone en/of een tablet. Het is gemakkelijk om een oogje in het zijl te houden via deze apparaten. Al onze PoE IP Camera’s kunnen beheerd worden door middel van een gratis applicatie. Je ontvangt bijvoorbeeld  een melding wanneer er beweging wordt gedetecteerd.

Tip: Op zoek naar een PoE IP Camera voor binnen?  De Dahua IPC-HDBW1320EP-3MP heeft alles in huis! HD resolutie in combinatie met een 90° groothoeklens zorgen voor de perfect binnen dome IP-camera.

 Heeft u nog meer vragen over POE IP Camera's en wilt u een goed advies? Onze klantenservice staat voor u klaar!

 

 

2423-493_855_855.jpg

Persoonlijk advies ®

  • Uitgebreid betaalgemak: