Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Installatie Tenvis IP-camera

De populaire IP-camera's van Tenvis kunnen op verschillende manieren worden geinstalleerd. De IP-camera's kunnen via de PC, Apple apparaten en Android apparaten bestuurd en beheerd worden. Voor alle drie de mogelijkheden leggen we de installatie uitgebreid uit.

De populaire IP-camera's van Tenvis kunnen op verschillende manieren worden geïnstalleerd. De IP-camera's kunnen zowel via de PC, Apple apparaten en Android apparaten bestuurd en beheerd worden. Voor alle drie de mogelijkheden leggen we de installatie uitgebreid uit.

We beginnen met de installatie voor de PC. Zorg ervoor dat de IP-camera met zowel het stopcontact als de router is verbonden.

Let op! Voor de installatie moet de camera verbonden zijn met de router via de bijgeleverde netwerkkabel. 

Installatie voor de PC

 1. Installeer het programma van de Tenvis IP camera door middel van de bijgeleverde CD of via www.tenvis.com/download.  
 2. Zodra het programma is geïnstalleerd en het programma opent krijg je een inlogscherm te zien. Standaard inloggevens zijn voor zowel gebruikersnaam  als wachtwoord admin.
 3. Na het inloggen verschijnt het hoofdmenu. Om een camera toe te voegen moet je in de balk boven op het tandwieltje klikken.

  4. Vervolgens klikt je aan de rechterkant op Add Area. Je kunt de ´Area´ een naam geven. Bijvoorbeeld thuis of          kantoor etc. Vervolgens klik je op "Add Device" om een IP-camera toe te voegen. 

   5. Klik op "Add camera"  en er komt een nieuw scherm in beeld. Vul de UID code en het wachtwoord in.                        Deze kan je terug vinden onder op de IP-camera. Je kunt zelf de naam van de camera bepalen. Zodra alles          is ingevuld, klik je op OK. De Tenvis IP-camera zal nu starten met filmen.

Installatie voor Apple/Android

 1. Zodra de Tenvis IP-camera is aangesloten op de router en het stopcontact kun je de app voor je Apple of Android apparaat downloaden. Dit kan door in de Apple store  of Google Play te zoeken op new tenvis. Het icoontje ziet er zo uit. 

 

 

   2. Open de app en maak een account aan als u deze nog niet heeft. Zodra je een account hebt kun je inloggen         met de gegevens die je net hebt ingevuld. 

   3. Klik op plusje. Er verschijnt dan een lijst met IP-camera’s die in je WiFi netwerk vallen. Kijk of de UID code              van de Tenvis IP-camera (staat onderop de camera) overeenkomt met 1 uit deze lijst. Klik dan de                            overeengekomen UID code aan in de app.

   4. Voer nu het wachtwoord in. Het wachtwoord kunt u ook onder op de IP-camera vinden. Dit is bij Tenvis                     standaard ‘admin’. We raden het ook aan om het wachtwoord na de installatie te wijzigen.

   5. LET OP! De IP-camera is nu nog niet verbonden met uw WiFi netwerk.

       Als de Tenvis IP-camera succesvol is toegevoegd zie je nu links een vakje met daarin de camera en rechts          een plusje om een nieuwe camera toe te voegen. Dit plusje hebben we even niet meer nodig. Als je goed              kijkt naar de IP-camera zie je daaronder een klein tandwieltje staan. Klik daar op.

  6. Je ziet nu de instellingen van de Tenvis IP-camera. Klik vervolgens op WiFi. De app gaat nu automatisch de          beschikbare netwerkverbindingen in de buurt zoeken. Klik op jouw WiFi netwerk. Deze moet hetzelfde zijn als        de router waar de IP-camera nu op aangesloten is. Voer nu het wachtwoord van het WiFi netwerk in.

  7. De Tenvis IP-camera is nu geïnstalleerd. Je kunt de Tenvis IP camera nu loskoppelen van de router en op              gewenste positie plaatsen.

Heeft u nog meer vragen over Tenvis IP-camera's en wilt u een goed advies? Onze klantenservice staat voor u klaar!  

 

 

717-Tenvis_4.jpg

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Op werkdagen voor 17:00 besteld,
  morgen gratis bezorgd
 • Gratis retourneren
 • Direct advies van de specialist met onze online chat
 • Producten in het echt zien? Kom naar onze winkel in Papendrecht
 • Speciaal voordeel voor installateurs en resellers
 • Uitgebreid betaalgemak: