Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Meerderheid IP Camera bezitters wijzigt standaardwachtwoord

Geschreven door op Een IP Camera maakt verbinding met internet. Is dat wel veilig? Het antwoord is ja. Maar, je dient wel verstandig en verantwoord om te gaan met je wachtwoord.

Een IP Camera maakt verbinding met internet. Is dat wel veilig? Het antwoord is ja. Maar, je dient wel verstandig en verantwoord om te gaan met je wachtwoord. Gelukkig doen de meeste IP camera bezitters in Nederland dat ook, zo blijkt uit recent onderzoek van onderzoekbureau KANTAR in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken.

WiFi IP Camera's | Buiten IP Camera's | Infrarood IP Camera's | PTZ IP Camera's | PoE IP Camera's

 Onderzoek: "Slimme apparaten: bezit en beveiliging"

In het onderzoek wordt het gebruik van slimme apparaten door consumenten, ZZP'ers en midden- en kleinbedrijven onder de loep genomen. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) is van plan om eind 2019 een campagne te lanceren over apparaten die in verbinding staan met het internet (IoT apparaten), zo meldt het rapport. Doel van het onderzoek is een beeld te krijgen van het kennisniveau met betrekking tot de IoT (Internet Of Things) apparaten van de verschillende doelgroepen. Thema's als in hoeverre mensen weten welke apparaten verbonden zijn met het internet, in hoeverre zij nadenken over de veiligheid van IoT-apparaten en wat zij doen om die te beveiligen, staan hierin centraal.

Beveiliging van IP Camera's

Van de Nederlanderse consumenten met een IP camera (beveiligingscamera) past 61 procent het standaardwachtwoord aan, waarmee dit het Internet of Things-apparaat is waarbij dit het vaakst gebeurt. Ook wijzigt 57 procent het wachtwoord daarna nog regelmatig. Bij ondernemers ligt het percentage dat het standaardwachtwoord wijzigt op 48 procent, en wat daarna het wachtwoord nog geregeld aanpast op 47 procent. Daarnaast hebben bedrijven met 10 tot 50 werknemers vaker beveiligingscamera’s/slimme sloten, zo blijkt eveneens uit het onderzoek.
Zelf een kijkje nemen in dit onderzoek? Lees het rapport op de website van de Rijksoverheid.

Uitgelicht: Beste cameraset voor kleine bedrijven
Uitgelicht: Beste cameraset voor middelgrote bedrijven

IP Camera wachtwoord wijzigen: Do's and Don'ts

Camera's en camerasystemen zijn altijd beveiligd met een wachtwoord. Beveiliging die in principe staat als een huis, maar de verantwoordelijkheid ligt bij jou om dit ook zo te houden. In de meeste gevallen heeft de leverancier of fabrikant al een standaard wachtwoord in het systeem gezet. Direct wijzigen wordt je in de meeste gevallen aangeraden. Doe dit dan ook. Want alles wat verbonden is met internet, dus ook jouw IP camera, is op afstand te benaderen. Wat dit in de weg staat, is een slimme combinatie van door jou gekozen letters, cijfers en tekens.

Tips:

  • Voeg ten minste één hoofdletter en één cijfer toe aan jouw wachtwoord.
  • Een voor jou logische reeks woorden werkt ook goed.
  • Eén of meerdere leestekens (zoals "@", "!", "_") maakt jouw wachtwoord helemaal niet meer te achterhalen.
  • Zorg ervoor dat je jouw wachtwoord niet laat rondslingeren op briefjes bijvoorbeeld.
  • Neem het zekere voor het onzekere: wijzig het wachtwoord regelmatig.
10206-meerderheid-ip-camera-bezitters-wijzigt-standaardwachtwoord.jpg

Persoonlijk advies ®

  • Uitgebreid betaalgemak: