Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Condens op je beveiligingscamera: oplossingen om je te ontdoen van mistige beelden

Geschreven door op Wazige beelden, lenzen bedekt met mist, opnames waar je niets op kunt zien. Condens op je beveiligingscamera zorgt voor veel problemen. Wij geven oplossingen.

Wazige beelden, lenzen bedekt met mist, opnames waar je niets op kunt zien. Condens op je beveiligingscamera zorgt voor veel problemen. Het kan zelfs je buitencamera's aantasten en leiden tot permanente schade als je niet op tijd effectieve maatregelen neemt. Om te voorkomen dat beveiligingscamera's beslaan, hebben we de meest praktische oplossingen voor je verzameld om condensatie van beveiligingscamera's buiten te verwijderen.

Hoe is de condens van de beveiligingscamera gevormd?


"Mijn buiten IP camera wordt 's nachts helemaal wazig, maar de mist verdwijnt direct na zonsopgang. Is dit condens in een beveiligingscamera? "

Het antwoord: Ja. Condensatie van bewakingscamera's lijkt heel erg op een geest - die komt alleen 's nachts uit en verdwijnt overdag.
Dus, hoe ontstaat een condensatieprobleem met een bewakingscamera?

Factor 1. Beveiligingscamera's zijn niet perfect afgesloten.

Een belangrijke oorzaak van condensatie in de beveiligingscamera is dat het apparaat niet goed is afgedicht of zelfs niet-gekwalificeerd is. Sommige buitencamera's met CCTV voldoen bijvoorbeeld niet aan de norm voor waterbestendigheid die zij claimen. Bij vertrouwde merken, zoals Reolink en Dahua in ons assortiment, weet je zeker dat je dit probleem niet tegen zult komen.

Factor 2. Er zijn grote dagelijkse temperatuurschommelingen.

Condens in een beveiligingscamera vindt plaats wanneer warme, vochtige lucht samenkomt met koude oppervlakken van de beveiligingscamera, vooral als er binnen een dag een grote temperatuurschommeling is. Over het algemeen zijn zowel de late zomer als de herfst piektijden van een jaar voor condensatie van bewakingscamera's met relatief duidelijke temperatuurveranderingen van dag naar nacht.

Factor 3. Camera's worden voortdurend blootgesteld aan ernstige weersomstandigheden.

Ongeschikte installatieplaatsen zijn ook verantwoordelijk voor problemen met camera condensatie, zelfs voor gekwalificeerde waterdichte beveiligingscamera's. Als jouw camera's bijvoorbeeld voortdurend worden blootgesteld aan hevige regenval, stormen en andere barre weersomstandigheden zonder schuilplaatsen, kunnen ze de grote hoeveelheden water in de loop der tijd niet weerhouden, wat resulteert in mistige beelden.

Factor 4. IP camera's voor gebruik binnenshuis worden buitenshuis geïnstalleerd.

Een andere mogelijke reden waarom beveiligingscamera's beslaan, is dat je per ongeluk een camera voor binnen gebruikt. Om condensatie van beveiligingscamera's te voorkomen, is het het beste om IP65+ IP camera's te gebruiken als je van plan bent om een camera in de open lucht te installeren. Meer weten over deze rating? Je leest het in de blog: Wat is een IP-code?

Hoe condensatie van beveiligingscamera's te verwijderen: de oplossingen

Met condensatie in de beveiligingscamera ontvang je gedurende een lange nacht geen bruikbare opnamen. Om van de mist op buiten beveiligingscamera's af te komen, zijn hier enkele praktische oplossingen voor je.

Oplossing 1. Veeg condensatie uit in beveiligingscamera's met een microvezeldoek of föhn

Om condenswater uit camera's te verwijderen, veeg je eenvoudigweg de buitenste lensdeksels (niet de lenzen) af met een microvezeldoek.
Een andere haalbare manier om condensatie uit de beveiligingscamera te krijgen, is om een föhn voorzichtig (niet te heet) op de bewakingscamera te richten.

Oplossing 2. Breng anti-condensspray aan op beschermingscovers

Als condensatieproblemen van de bewakingscamera vaak voorkomen, kan je het beste ook een laag anti-condens op de buitenste lensdop aanbrengen.
Door regelmatig een dergelijke spray te gebruiken, ben je in staat om beveiligingscamera's buitenshuis tegen condensatieproblemen te beschermen.

Oplossing 3. Sluit beveiligingscamera's af in waterdichte dozen.

Waterdichte dozen zijn werkbare oplossingen voor het opvangen van condensatie in IP beveiligingscamera's, vooral als zware regenval en hevige stormen jouw gebieden van tijd tot tijd treffen.
Maar vergeet de isolatie niet! Boor een gat in de dozen en bedek het gat met waterbestendige materialen.

Oplossing 4. Verwijder de cover van dome beveiligingscamera's en verwijder condensatie.

Als er condensatie is binnen de dome beveiligingscamera's, is het het beste om de camera's buitenshuis uit de installatieposities te halen en deze binnen te brengen voordat je de buitenste lensdeksels verwijdert.
Daarna kan je een microvezeldoek of een föhn gebruiken om condensatie voorzichtig af te vegen. Na het gebruik van dergelijke gereedschappen zullen er geen watervlekken achterblijven op het oppervlak van de lensafdekkingen, zodat ook de beeldkwaliteit van de dome beveiligingscamera's niet wordt beïnvloed.
Na het reinigen, is het het beste om de beveiligingscamera's opnieuw af te dichten door de schuimring tegen het glas te drukken en een waterdichte gel toe te voegen. Door dit te doen, kan je verdere condensatieproblemen van de dome camera vermijden.

Oplossing 5. Voeg silicagel / droogmiddelen toe aan buiten IP beveiligingscamera's

Om te voorkomen dat beveiligingscamera's 's nachts mistig worden, is een andere goede oplossing om een klein pakket silicagel in de buitencamera's te plaatsen. Dergelijke droogmiddelen zijn in staat om vocht te verwijderen en de lucht uit te drogen en aldus camera condensatieproblemen te vermijden.

3 nuttige tips om condensatieproblemen van bewakingscamera’s te voorkomen


Tip 1. Controleer de werktemperatuur en luchtvochtigheid van beveiligingscamera’s goed.

Je kunt maar beter bevestigen of de beveiligingscamera's zowel binnen als buiten kunnen werken. Let erop dat gekwalificeerde camera's buitenshuis bestand zijn tegen weerbestendigheid van IP65 of zelfs hoger.

Tip 2. Wees voorzichtig bij het kiezen van installatie plaatsen.

Zelfs als je waterbestendige beveiligingscamera's hebt aangeschaft, moet je nog steeds voorzichtig zijn bij het kiezen van geschikte installatieplekken. Wanneer de camera's in de buitenlucht worden blootgesteld aan direct zonlicht of aan alle weersomstandigheden zonder opvang, zal de kans dat condensatieproblemen met beveiligingscamera's optreden, in grote mate toenemen.
Ideale locaties voor de installatie van beveiligingscamera's zijn:

• Onder de binnenwelving / dakrand
• Voordeur
• Veranda
• Garage
• Achterdeur

Wij hopen dat jullie met deze tips net zo geholpen zijn als wij!

10131-condens-op-je-beveiligingscamera-oplossingen-om-je-te-ontdoen-van-mistige-beelden.png

Persoonlijk advies ®

  • Uitgebreid betaalgemak: