Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Power over Ethernet. Ofwel stroom door de netwerkkabel.

Bewakingscamera's werken alleen maar als ze worden voorzien van stroom. En aangezien ze vaak hangen op plekken waar je niet zomaar bij kunt voor het vervangen van een batterij, is het zaak om de stroomvoorziening permanent te maken. PoE is dan ideaal.

Een IP camera heeft stroom nodig om te functioneren. En omdat een beveiligingscamera áltijd moet werken is een accu of batterij niet echt een optie. Accu's hebben namelijk de neiging om leeg te zijn op de momenten dat dat niet wenselijk is. Daarnaast hangen camera's vaak op plekken waar je er niet zo makkelijk bij kunt. Opladen of batterij vervangen is dan niet eenvoudig. Vaste stroom is dus een must. En PoE is al helemaal ideaal.

Wanneer PoE?

Wanneer je een camera installeert in de buurt van een stopcontact is er geen probleem. Veel binnencamera's worden geplaatst op plekken waar een stroompunt redelijk in de buurt is. Dat maakt het mogelijk om de camera verder draadloos te laten communiceren met een recorder of met het netwerk. Bij het gebruik van een buitencamera, of wanneer je uit veiligheidsoverwegingen sowieso al voor een bedraad netwerk hebt gekozen, bestaat er een alternatief systeem voor de stroomtoevoer. Power over Ethernet, ofwel PoE.
Power over Ethernet voor buitencamera's

Bij PoE worden zowel de beeldsignalen als de elektriciteit door dezelfde netwerkkabel getransporteerd. Tussen de camera en de recorder loopt dus maar één enkele kabel. In het geval van een buitencamera hoeft er dus geen stroom voorhanden te zijn in de directe nabijheid van de camera. Dat is een stuk veiliger, want een stopcontact in de buitenlucht is niet ideaal. Terwijl het waterdicht naar binnen trekken van een netwerkkabel meestal niet zo veel voeten in de aarde heeft.

Power over Ethernet bij bedrade camerasystemen

Bij systemen met meerdere camera's heeft PoE ook een enorm voordeel. Wanneer je, bijvoorbeeld uit veiligheidsoverwegingen, hebt gekozen voor een bedraad camerasysteem zul je altijd netwerkkabels moeten trekken van de recorder naar de camera's. Wat is er dan mooier dan dat de stroomvoorziening ook via diezelfde kabels loopt. Dat scheelt de moeite van het aansluiten van iedere losse camera op een stopcontact. Alleen de recorder moet stroom hebben. En die zorgt dan op zijn beurt weer voor de elektriciteitsdistributie naar alle camera's.

Een pand met wanden van gewapend beton is ook zo'n typische situatie waarin bedraad aansluiten de oplossing is. Een draadloos systeem zal vaak niét, of niet betrouwbaar, kunnen functioneren door die betonnen barrières.

Geen PoE. Wat nu?

Wanneer de beoogde camera of camerasysteem niet beschikt over Power over Ethernet is het mogelijk om deze ervan te voorzien. Een PoE-kit biedt uitkomst. Zo'n kit bestaat uit een PoE-splitter en een PoE-injector. Twee slimme doosjes die stroom en signaal aan de ene kant combineren en aan de andere kant weer splitsen. Een PoE-splitter is ook ideaal om een "niet-PoE"-camera aan te sluiten op een PoE-recorder.Ondanks dat de industrie heeft geprobeerd om aansluiten met behulp van Power over Ethernet zo eenvoudig mogelijk te maken kunnen er uiteraard nog vragen rijzen. Natuurlijk mag je in dat geval even bellen met onze experts via 078-6416410. Of stuur een mailtje naar onze klantenservice.


585-TL-POE200_2_0-06_1.jpg

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Op werkdagen voor 17:00 besteld,
  morgen gratis bezorgd
 • Gratis retourneren
 • Direct advies van de specialist met onze online chat
 • Producten in het echt zien? Kom naar onze winkel in Papendrecht
 • Speciaal voordeel voor installateurs en resellers
 • Uitgebreid betaalgemak: