Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Powerline camerasystemen

De tijd staat niet stil. Bedrade en draadloze systemen waren al lang bekend. Daar is nu een nieuwe manier van aansluiten bij gekomen. Bij een Powerline camerasysteem communiceren de camera's met de recorder via het bestaande stroomnetwerk. Hoe flexibel kan het zijn?


De nieuwste manier van het verbinden van camera's aan een recorder is via Powerline. Bij een Powerline camerasysteem is een stopcontact in de buurt van de camera's en de recorder voldoende om beide aan elkaar te koppelen. Het beeldsignaal wordt namelijk ook via het lichtnet verstuurd. Dát is pas flexibel.

Powerline cameraset voor binnen: Lumiere EP-FT-04PLC-D

Alleen maar voordelen

Waar je bij bedrade systemen de "moeite" moet nemen om netwerkkabels te trekken en waar draadloze systemen nog wel eens last hebben met het bereik (betonnen muren, interferentie), trekt een Powerline systeem zich nergens wat van aan. Het gesloten lichtnetcircuit in een woning of bedrijf zorgt voor een volledig vlekkeloze doorgifte van de videosignalen.

Daarnaast is de datasnelheid die met een Powerline systeem gehaald kan worden enorm. Dat betekent dat camerabeelden met hoge resoluties zonder haperingen kunnen worden doorgegeven aan de recorder.

De techniek achter Powerline

Powerline camerasystemen werken via het lichtnet. Dat klinkt voor sommige mensen als gevaarlijk, maar dat is het absoluut niet. Het signaal van de camera's is namelijk een digitaal signaal op basis van een groot aantal MHz, terwijl het lichtnet (stroom) werkt op een frequentie van 50 of 60 Hertz. Die twee signalen zullen elkaar dus nooit in de weg zitten.

Bekijk hier al onze camerasystemen

Wat maakt onze Powerline systemen zo bijzonder?

Er zijn zat camerasets die kunnen worden aangesloten met behulp van los verkrijgbare Powerline-adapters. Wat is er dan zo bijzonder aan onze nieuwe Powerline camerasystemen? Daarbij zit de techniek allemaal in de recorder en camera's verpakt. Dat betekent dat je niets hoeft in te stellen en dat de stekkers een normale grootte hebben. Eenvoud troef dus.Wanneer je vragen hebt over Powerline camerasystemen kun je ons natuurlijk altijd bellen op 078-6416410. Een mailtje sturen mag ook: sales@epine.nl.


4282-PLCD1.jpg

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Op werkdagen voor 17:00 besteld,
  morgen gratis bezorgd
 • Gratis retourneren
 • Direct advies van de specialist met onze online chat
 • Producten in het echt zien? Kom naar onze winkel in Papendrecht
 • Speciaal voordeel voor installateurs en resellers
 • Uitgebreid betaalgemak: