Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Vandaag in het nieuws: achterdeuren vaak slecht beveiligd

Geschreven door op De meeste sloten op achterdeuren zijn slecht beveiligd, zo meldden verschillende media vandaag op basis van onderzoek van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken. Bij negen op de tien deuren kost het inbrekers vaak geen enkele moeite om binnen een paar minuten binnen te komen. De elektrische deursloten uit ons assortiment bieden wellicht een oplossing voor dit wijdverbreide probleem.

De meeste sloten op achterdeuren zijn slecht beveiligd, zo meldden verschillende media vandaag op basis van onderzoek van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken. Bij negen op de tien deuren kost het inbrekers vaak geen enkele moeite om binnen een paar minuten binnen te komen. De elektrische deursloten uit ons assortiment bieden wellicht een oplossing voor dit wijdverbreide probleem.

"Mensen draaien de achterdeur vaak netjes op het nachtslot als ze slapen of niet thuis zijn. Maar ze hebben er geen idee van, dat het voor een inbreker dan toch een fluitje van een cent is om binnen te komen. Vaak houdt men 'open huis' uit onwetendheid." - Coen Staal, voorzitter NIPW

 

Slecht beveiligde sloten op achterdeuren

"Mensen draaien de achterdeur vaak netjes op het nachtslot als ze slapen of niet thuis zijn. Maar ze hebben er geen idee van, dat het voor een inbreker dan toch een fluitje van een cent is om binnen te komen", aldus Coen Staal, voorzitter van de Nationale Inbraakpreventie Weken, in het AD. De NIPW werkt nauw samen met het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het Verbond van Verzekeraars, en stelt zichzelf ten doel om woningbezitters meer bewust te laten worden van goede inbraakpreventie. En dat is hard nodig: iedere tien minuten wordt er ergens ingebroken, meldt De Telegraaf. Dat gebeurt dus vooral via de achterdeur, die het minst goed beveiligd is. Het afgelopen jaar werd er in totaal 55.530 keer ingebroken. Hoewel dat minder is dan zo'n vier jaar geleden, toen er nog 91.930 keer werd ingebroken, moet er nog steeds wat veranderen: "Het gaat dan wel de goede kant op, maar we zijn er nog lang niet. Mensen hebben hun woning gewoon niet goed beveiligd. Als je weet dat 88,1 % van de Nederlandse achterdeuren slecht is beveiligd, dan is het een wonder dat het aantal misdrijven gedaald is", zegt Coen Staal in De Telegraaf. "Zo'n 25 procent van de achterdeuren heeft zulk zwak aluminium beslag - vaak herkenbaar aan schroefjes aan de buitenkant - dat een inbreker met een schroevendraaier en tang amper een minuutje nodig heeft. Vaak houdt men 'open huis' uit onwetendheid."

Elektrische deursloten voor meer veiligheid

Elektrische deursloten kunnen wellicht een oplossing bieden: deze zijn dikwijls voorzien van een stevige mechanische cilinder en kun je bedienen met je smartphone, met een code, of met een afstandsbediening. Inbrekers hebben deze dus niet zo één-twéé-drie open, en jij geniet ook nog eens van extra comfort en controle. Je kunt verschillende opties kiezen, passend bij jouw situatie en wensen. 

Een paar voorbeelden:

Burg Wachter TSE 4001 Home
Prijs: €189,-
Elektronisch deurslot met toetsentableau. Met dit elektronische deurslot van Burgwächter met maar liefst 1 miljoen codemogelijkheden is jouw binnen- of buitendeur optimaal beveiligd. Jouw bestaande deurbeslag blijft hetzelfde: de montage van dit elektrische slot is eenvoudig, zonder gedoe met kabels of boren, zodat jij gemakkelijk en snel jouw mechanische profielcilinder vervangt door deze slimme elektronische variant. Bij dit slot heb je de mogelijkheid tot bediening op afstand met de E-KEY afstandbediening (niet standaard bijgeleverd). Van dit model hebben we ook een uitvoering met verlicht toetsenpaneel en mechanisch noodslot (Burg Wachter TSE 5021 Prime Pincode) en vingeradrukherkenning (Burg Wachter TSE 5022 Prime Vingerscan).

Igloohome Smart Deadbolt 02 Elektrisch slot
Prijs: €239,-
Dit slimme, fraai vormgegeven digitale slot met LED-verlichte toetsen ontgrendel je met een zelf ingestelde PIN-code, of via Bluetooth op je smartphone. Hierbij heb je de mogelijkheid om meerdere gebruikers in te stellen, die het slot kunnen openen met hun eigen unieke code.

Invited Smart Lock Basic 30/45 Cilinder
Prijs: €249,-
Het Invited Smart Lock is een slim elektrisch slot waarmee je voortaan je deur opent met een afstandsbediening. Invited Smart Lock is niet alleen de innovatieve oplossing voor iedereen die houdt van comfort, maar is daarnaast ook geschikt voor thuiszorg of mensen die op afstand deuren willen kunnen openen, bijvoorbeeld van vakantiehuisjes.

Bekijk ook ons volledige assortiment elektronische deursloten of neem contact op voor meer informatie.

7610-pexels-photo-101808.jpg

Persoonlijk advies ®

  • Uitgebreid betaalgemak: