Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

10 tips voor een vakantie-veilig huis

Zon, zee, strand...het is weer vakantietijd! Hartstikke leuk natuurlijk, maar dat betekent ook vrij spel voor inbrekers. Gelukkig kun je zelf een hoop doen om je huis veilig achter te laten en indringers buiten de deur te houden. Zelfs vanaf de andere kant van de wereld. Met deze 10 handige tips en trucs van onze beveiligingsexperts helpen wij je vast op weg.

Zon, zee, strand...het is weer vakantietijd! Hartstikke leuk natuurlijk, maar dat betekent ook vrij spel voor inbrekers. Gelukkig kun je zelf een hoop doen om je huis veilig achter te laten en indringers buiten de deur te houden. Zelfs vanaf de andere kant van de wereld. Met deze 10 handige tips en trucs van onze beveiligingsexperts helpen wij je vast op weg.

1. Maak het inbrekers niet te makkelijk: zorg dat alle ramen en deuren dicht en op slot zijn. Dit lijkt zo simpel en  logisch, maar wordt toch nog vaak vergeten. Dus check-check-dubbelcheck! Haal nadat je de ramen en deuren hebt vergrendeld de sleutel uit het slot en berg deze veilig op. En let daarbij ook op kleine raampjes. Een inbreker die klein van stuk is, heeft immers maar een opening van vijftien centimeter nodig om binnen te komen.

2. Loop voordat je op vakantie gaat, een rondje om je huis. Kijk eens door de ogen van een
inbreker: hoe kom je gemakkelijk en snel het huis binnen? Wat is er veilig, en wat niet? Is er
een kliko, aanbouw, schutting of zolderraampje waardoor inbrekers gemakkelijker binnenkomen?
Let op zwakke plekken. Het beste is om zowel overdag als 's avonds de situatie te verkennen.
Ruim mogelijke hulpmiddelen zoals tuinstoelen, ladders of gereedschap op in de schuur of garage.

Tip: Installeer een IP-camera zodat je waar je ook op vakantie bent altijd een oogje in het zeil
kunt houden.

3. Beter een goede buur dan een verre vriend: laat je buren weten dat je op vakantie gaat en vraag hen om eventueel een oogje in het zeil houden. Zij kunnen er ook voor zorgen dat jouw huis een 'bewoonde' indruk maakt - bijvoorbeeld door de post achter de voordeur weg te halen, stoelen te verschuiven en de gordijnen af en toe open en dicht te doen.

4. Zorg voor voldoende verlichting in en rond het huis. Je kunt de buren vragen s'avonds de lampen aan te doen, of ervoor zorgen dat dit automatisch gebeurt met een lichtschakelaar- of timer.

5. Laat geen waardevolle spullen zoals belangrijke papieren, elektronica en sieraden in het zicht
liggen. Als je deze veilig opbergt, zal een inbreker er minder snel voor kiezen om jouw huis binnen
te komen. Je kunt ook overwegen om hiervoor een kluis te huren of aan te schaffen. Dan zijn jouw spullen zeker veilig achter slot en grendel.

6. Verstop geen huissleutels in de dakgoot, onder de deurmat of in een bloempot. Een beetje inbreker heeft deze zó gevonden.

7. Ga je met een caravan op vakantie? Laadt deze dan niet in voor de deur of op de oprit. Inbrekers hebben dat al gauw in de gaten.

8. Installeer een alarmsysteem voor een extra veilig gevoel. Dit kun je zo gek maken als je zelf wilt. Voor weinig geld kun je tegenwoordig al snel een goed basissysteem installeren, maar je kunt er ook voor kiezen om deze met zo veel mogelijk (extra) sensoren en camera's uit te breiden. Neem voor de verschillende mogelijkheden eens een kijkje in ons assortiment of kom langs in de winkel.

Tip: met het Home8 Beveiliging Draadloos Alarmsysteem heb je meteen alles in huis voor een veiliger thuis. Door middel van video-verificatie houdt je zelf dag en nacht jouw eigendommen in de gaten. Óók vanuit je hangmat in Timboektoe.

9. Laat geen grote hoeveelheid geld in huis achter.

10. Zorg voor extra stevig hang- en sluitwerk. Inbrekers kunnen onder het slot van een deur
of raam 10 tips voor een vakantie-veilig huiseen gaatje boren en op die manier met een ijzerdraad de sleutel omdraaien of de raamsluiting openen. Maar de meeste inbrekers gaan voor een snelle buit: hoe langer ze bezig
zijn om binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven.

Voor veiligheid én comfort kun je er ook voor kiezen om een elektrisch deurslot te installeren.
Dit is een slot die je kunt ontgrendelen door middel van een signaal via je smartphone, afstandsbediening of smartkey. Je kunt je slot volledig vervangen door een elektrisch slot,  maar je kunt ook een slim elektrisch deurslot over je bestaande slot monteren. Bijkomend voordeel is dat de deur bij thuiskomst automatisch opengaat. Zo heb je dus extra snel je vakantiespullen weer in huis!

 

6546-sleutels_onder_deurmat.jpg

Persoonlijk advies ®

  • Uitgebreid betaalgemak: