Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

8x beproefde inbraak methoden en hoe je deze kunt voorkomen

Geschreven door op Woninginbraak komt nog steeds veel voor in Nederland. En dieven gebruiken vooral de volgende slimme methoden om ongezien binnen te glippen, aldus de politie.


Flipperen

Flipperen? Doe je dat niet in een flipperkast? Niet alleen, want met ‘flipperen’ wordt ook een beproefde inbraak tactiek aangeduid. Wanneer inbrekers flipperen, drukken ze met een bankpas of een ander hard stuk plastic de zogenaamde ‘dagschoot’ van het deurslot in. De dagschoot is het deel van het slot dat door middel van de draaiknop, deurkruk of sleutel bewogen kan worden. Dit onderdeel is doorgaans afgeschuind en verend, wat maakt dat de deur in het slot kan vallen. Inbrekers drukken dus de sleuf van het slot van buitenaf terug en kunnen zo de deur openen. Gelukkig is deze inbraakmethode makkelijk te voorkomen: door de deur goed op slot te doen en de sleutel uit het slot te halen. Ook kun je hiervoor een anti-inbraakstrip op deuren en ramen plaatsen.

Deur- of raam intrappen

Om snel een huis in te komen, trappen inbrekers geregeld een deur of raam gedeeltelijk of zelfs helemaal in. Of deze inbraak truc lukt, hangt vooral af van hoe stevig jouw deur of raam is. Hoewel het moeilijk is om dit soort inbraken te voorkomen, kun je jouw deur wel extra stevig maken met een slot op kniehoogte en zo robuust mogelijk materiaal. Waardevolle spullen uit het zicht houden helpt ook: dieven zijn dan minder snel geneigd om jouw huis binnen te komen.

Hengelen8x beproefde inbraak methoden en hoe je deze kunt voorkomen

Wanneer inbrekers ‘hengelen’, doen ze dat niet aan het water, maar aan een voordeur. Met bijvoorbeeld een draadje of een hangertje die ze door de brievenbus wurmen, trekken ze de deurklink naar beneden om de deur te openen. Ook hier geldt: doe de deur op slot en haal de sleutel eruit om dit te voorkomen. Daarnaast kun je een brievenzak of kap over je brievenbus monteren, zodat je er zeker van bent dat deze inbraak truc geen kans van slagen heeft.

Gaatjesboormethode

Bij de gaatjesboor- inbraak methode boren de inbrekers onder het deur- of raamslot een gaatje. Vervolgens kunnen ze dan met behulp van een voorwerp, zoals een stukje ijzerdraad, de sleutel omdraaien of de raamsluiting openen. Sluit dus goed af en laat de sleutel nooit in het slot zitten.

Babbeltruc

“Goedemiddag meneer, ik ben uw nieuwe buurman.” Met de babbeltruc bellen inbrekers aan met een smoes om naar binnen te mogen. Deze methode passen ze vooral toe bij kwetsbare ouderen. Eenmaal binnen, kunnen deze dieven al snel hun gang gaan. De Politie adviseert dan ook om nooit zomaar onbekende bezoekers binnen te laten. Vraag naar een identiteitsbewijs en “wees gezond wantrouwig aan de deur”, is het devies. Daarnaast kun je een kijkgaatje (ook wel: ‘spionnetje) en/of een kierstandhouder in de deur monteren.

Insluipen8x beproefde inbraak methoden en hoe je deze kunt voorkomen

Als er een deur of raam openstaat en/of niet op slot zit, kunnen inbrekers gemakkelijk naar binnen sluipen. We kunnen het daarom niet genoeg benadrukken: doe altijd de ramen en deuren dicht en op slot, ook als je maar heel korte tijd weg bent.

Cilinder uittrekken

Er zijn inbrekers die met professioneel of zelfgemaakt gereedschap de cilinder uit het deurslot trekken en zo de deur openen. Zonder cilinder kan de deur zó open. Dit kun je voorkomen door speciale cilinders te installeren die tegen deze truc bestand zijn.

Bulgaarse methode

Ook zijn er inbrekers die met een tang de cilinder afbreken en deze daarna in z’n geheel eruit trekken. Deze inbraak truc wordt ook wel de ‘Bulgaarse methode’ genoemd. Goedgekeurde, stevige sloten met een cilinder die uitsteekt en niet afgebroken kan worden, kunnen dit tegengaan.

Bron: Politie.nl

Tip: Wil jij er zeker van zijn dat jouw huis beveiligd is tegen inbrekers? Bekijk dan ons assortiment alarmsystemen, camerasystemen en IP-camera's of kom langs in de winkel voor persoonlijk advies.

6628-inbreker_1.jpg

Persoonlijk advies ®

  • Uitgebreid betaalgemak: