Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Alarmeldingen via GSM of Internet

Als je een alarmsysteem hebt wil je natuurlijk ook graag op de hoogte gehouden worden van meldingen. Wanneer je onderweg bent kun je dan misschien niet meteen zélf iets doen, maar je kunt in ieder geval een actie ondernemen. Of dat nu het alarmeren van de hulpdiensten is, of het verwittigen van een buurman of bekende in de buurt, iéts doen is altijd beter dan niéts doen

Als je een alarmsysteem hebt wil je natuurlijk ook graag op de hoogte gehouden worden van meldingen. Wanneer je onderweg bent kun je dan misschien niet meteen zélf iets doen, maar je kunt in ieder geval een actie ondernemen. Of dat nu het alarmeren van de hulpdiensten is, of het verwittigen van een buurman of bekende in de buurt, iéts doen is altijd beter dan niéts doen. Hoe stuurt het alarmsysteem die meldingen naar je telefoon?

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Zo ook op het gebied van communicatie. Grofweg zijn er drie manieren waarop een draadloos alarmsysteem contact kan maken met de buitenwereld. Via internet, via het GSM-netwerk en via de vaste telefoonlijn. Een combinatie van die mogelijkheden bestaat ook voor dubbele veiligheid. Alle hebben hun eigen, specifieke voor- en nadelen. Hieronder bespreken wij ze stuk voor stuk.

Communicatie via internet

De meeste draadloze alarmsystemen geven hun meldingen door aan een smartphone via internet. De app op de smartphone zal de melding ontvangen en het is heel eenvoudig om te zien wat de melding inhoudt. Groot voordeel is dat internet tegenwoordig "all around" is. Je alarmsysteem is in principe standaard online en de meeste mensen hebben ook via hun telefoon altijd verbinding met het world wide web. Daarnaast is het natuurlijk "gratis". Je abonnement betaal je toch wel.

Communicatie via internet heeft echter een nadeel. Als één van de devices offline is, is communiceren niet meer mogelijk. Wanneer een indringer de stroomvoorziening in je huis onklaar weet te maken zal je modem ook uitvallen. Geen verbinding meer. 

Tip: Het Home8 Draadloos alarmsysteem heeft alles in huis om je beveiling een vliegende start te geven.

Alle draadloze alarmsystemen

Via de vaste telefoonlijn is ook een optie

Er is een beperkt aantal systemen dat communicatie via het vaste telefoonnetwerk toestaat. Een voordeel daarvan is dat je niet meer afhankelijk bent van internet op je alarmsysteem- of onderweglocatie. Wanneer de internetverbinding wegvalt of onderweg zelfs helemaal afwezig is zul je via het telefoonnetwerk nog gewoon alarmmeldingen blijven ontvangen.

Een "nadeel" van een zogenoemd PSTN-systeem is dat stroom tegenwoordig nog gewoon nodig is. De tijd van volledig autonoom opererende, analoge systemen is voorbij. Daarnaast blijft er een fysieke bedrade verbinding met de buitenwereld bestaan met potentiele veiligheidsrisico's.

Hét Smanos-systeem met PSTN en WiFi: de Smanos W100

Tenslotte. Notificaties via het GSM-netwerk

De wat ons betreft veiligste methode van communiceren is via het GSM-netwerk. Door te kiezen voor een systeem met een ingebouwde module waar een (pre-paid) SIM-kaartje in kan ben je volledig onafhankelijk van bedrade systemen. Je alarmsysteem kan dan te allen tijde een notificatie uitsturen. Daarnaast heb je tegenwoordig nagenoeg overal bereik met je telefoon. Uitsturen en binnenhalen met een zekerheid van bijna 100% dus.

Kleven er dan geen nadelen aan een GSM-systeem? Eigenlijk alleen de prijs van de meldingen. Een melding kost een SMS'je. Je zult dus een SIM-kaartje met pre-paid tegoed of een actief abonnement moeten hebben.

Bekijk hier onze GSM-alarmsystemen Als je nog vragen hebt over draadloze alarmsystemen van Home8Smanos of Blaupunkt kun je natuurlijk contact met ons opnemen. Je kunt bellen naar 078-6416410 of een mailtje sturen naar onze verkoopafdeling via sales@epine.nl.

5871-Alarmmeldingen_via_GSM_of_Internet.jpg

Persoonlijk advies ®

  • Uitgebreid betaalgemak: